نگاهی به عوامل رکود بازار خودرو در عراق
بازار خودرو عراق به علت عوامل در هم تنیده اقتصادی و اجتماعی از جمله کاهش قدرت خرید شهروندان و کاهش درآمد آنان و افزایش تورم، در رکود به سر میبرد.
میدل ایست نیوز: بازار خودرو عراق به علت عوامل در هم تنیده اقتصادی و اجتماعی از جمله کاهش قدرت خرید شهروندان و کاهش درآمد آنان و افزایش تورم، در رکود به سر میبرد.
به گزارش العربی الجدید، متخصصان معتقدند عوامل یاد شده به طور کلی تاثیر منفی بر تقاضا داشته و چالشهای بازار نیز به طور کلی با بیثباتی اوضاع اقتصادی و پولی و چالشهای سیاسی و تنشهای منطقه ای مرتبط است و مجموعه این عوامل، بر اعتماد مصرفکنندگان و سرمایهگذاران تاثیر گذاشته است.
به رغم این مسائل، بازار برخی انواع خودرو در عراق در مقایسه با دیگران وضع بهتری دارد.
طبق آمارهایی که اخیرا منتشر شده است، فروش خودرو در عراق امسال در مقایسه با سال 2023 حدود 5 درصد کاهش یافته است.
موفقترین شرکتهای خودروسازی در بازار عراق
شرکت «Focus 2 Move» که گزارشهای مربوط به فروش خودرو را رصد میکند اخیرا اعلام کرد گزارشهای تجمیعی تا سپتامبر 2024 نشان میدهد بیشترین فروش خودرو مربوط به شرکت تویوتا بوده است و پس از آن نیز شرکتهای کیا و هیوندای قرار دارند.
طالب العبیدی کارشناس بازار عراق گفت، کاهش فروش خودرو در این کشور، در مجموعهای از عوامل مثل اوضاع سیاسی و نوسان ارزش دینار و افزایش مالیات و عوارض گمرکی برای خودروهای نو ریشه دارد و شهروندان را به سوی بازار خودروهای دست دوم سوق داده است.
وی افزود، خودروهای کارکرده وارد شده از کشورهای شورای همکاری و اردن که منشأ اروپایی و امریکایی دارند، از نظر جلب اعتماد مصرفکنندگان در بازار عراق در صدر قرار دارند. همچنین قیمت خودروهای کارکرده در بازار عراق بین 10 تا 15 هزار دلار است در حالی که میانگین قیمت خودروهای نو از 30 هزار دلار فراتر رفته است.
رکود به رغم تنوع شرکتهای خودروسازی
به رغم حضور متنوع شرکتهای خودروسازی در بازار عراق و سیل واردات خودروهای چینی، رکود در بازار خودرو عراق نسبتا ادامه دارد که نشاندهنده چالشهای اقتصادی و اجتماعی عمیقی است که این بخش با آن دست و پنجه نرم میکند.
«اکرم خلیل» رئیس نمایندگی یکی از شرکتهای خودروسازی در بغداد گفت: کاهش قدرت خرید شهروندان به علت افزایش تورم و بیکاری و درآمد پایین موجب شده است خرید خودرو نو فقط در توان قشرهای محدودی از جامعه عراق باشد. وی اعطای تسهیلات برای خرید خودرو یا کاهش عوارض گمرکی را برای رونق بخشیدن مجدد به بازار خودرو در عراق ضروری دانست.