اقتصادیخبر اولسیاسی

خروج آوارگان سوری از ترکیه و تاثیر آن بر بازار کار

بازگشت آوارگان سوری از ترکیه به کشورشان، مقامات آنکارا را بیش از آن که نگران قطع شدن کمک‌های خارجی اختصاص یافته به آوارگان کند، نگران کمبود نیروی کار کرده است.

میدل ایست نیوز: بازگشت آوارگان سوری از ترکیه به کشورشان، مقامات آنکارا را بیش از آن که نگران قطع شدن کمک‌های خارجی اختصاص یافته به آوارگان کند، نگران کمبود نیروی کار کرده است.

به گزارش العربی الجدید، دهها هزار آواره سوری مقیم ترکیه، چمدان‌های خود را برای بازگشت به کشورشان بسته‌اند. رئیس اداره مهاجرت ترکیه دو روز پیش در بیانیه‌ای مراحل بازگشت داوطلبانه سوری‌های دارای کارت اقامت موقت در ترکیه را تشریح و پنج گذرگاه مرزی را برای بازگشت آنان مشخص کرد.

«عمر بولات» وزیر بازرگانی ترکیه روز شنبه این هفته اعلام کرد حدود 40 هزار آواره سوری از زمان سقوط نظام بشار اسد از ترکیه به کشورشان بازگشته‌اند.

با آن که شمار آوارگان بازگشته به سوریه در مقایسه با حدود سه میلیون آواره موجود در ترکیه اندک است ولی ناظران در ترکیه معتقدند بازگشت گسترده آوارگان سوری به کشورشان، آسیب جدی به بازار نیروی کار ترکیه وارد خواهد کرد.

به عقیده ناظران، قطع کمک‌های خارجی که برای ارائه به آوارگان سوری در اختیار دولت ترکیه قرار می‌گیرد، تاثیری بر این کشور نخواهد گذاشت چرا که هزینه‌هایی که ترکیه برای آوارگان کرده است –به ویژه پیش از سال 2016 که کمک‌های اروپا آغاز شد- بسیار بیشتر از رقمی است که اروپایی‌های نگران از حرکت آوارگان به سمت اروپا، در اختیار ترکیه قرار دادند.

«باکر آتاجان» رئیس مرکز پژوهش‌های راهبردی «اندیشه» در استانبول معتقد است، دولت ترکیه برای ساکت کردن احزاب مخالف و پایگاه مردمی حزب حاکم، همچنان خواستار بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری به کشورشان است ولی در حقیقت تمایلی به بازگشت همه آوارگان ندارد به خصوص کسانی که در جامعه ترکیه ادغام شده و کسب و کار راه انداخته‌اند یا نیروی کار ماهر و دارای صلاحیت علمی محسوب می‌شوند.

به گفته آتاجان، بخش‌هایی از اقتصاد ترکیه مانند نساجی، کشاورزی و ساخت و ساز تحت تاثیر خروج آوارگان از ترکیه قرار خواهند گرفت. وی پیش‌بینی کرد تاثیر خروج آوارگان بر اقتصاد ترکیه با پایان سال تحصیلی و بازگشت یک میلیون نفر از آنها به کشورشان ظرف یک سال، نمایان خواهد شد.

آتاجان درباره کمک‌هایی که ترکیه به علت میزبانی از آوارگان سوری دریافت می‎کند، گفت: رقم 10 میلیارد دلار که متداول است احتمالا درست نیست.

وی افزود: شاید این رقمی باشد که کشورهای کمک‌کننده تصویب کرده باشند ولی کل آن به ترکیه پرداخت نمی‌شود.

طبق آمار رسمی، از زمان فراهم شدن امکان بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری از ترکیه به کشورشان در یک سال پیش، تاکنون حدود 737 هزار شهروند سوری به کشورشان بازگشته‌اند و برای نخستین بار از سال 2015 شمار آوارگان سوری در ترکیه به زیر سه میلیون نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید:

شرط دولت عراق برای بازگرداندن آوارگان سوری

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا