دولت عراق به دنبال جذب نقدینگی عظیم 95 تریلیون دیناری مردم با فعالسازی تجارت الکترونیکی
در حالیکه اقتصاد عراق با چالشهای متعددی دست و پنجه نرم میکند، مشاور نخستوزیر این کشور از انباشت ۸۷ درصد نقدینگی در خانهها خبر داد و خواستار ورود این پولها به سیستم بانکی از طریق تجارت الکترونیک شد.

میدل ایست نیوز: مشاور مالی نخستوزیر عراق، با اعلام اینکه ۹۵ تریلیون دینار از مجموع ۱۰۹ تریلیون دینار این کشور خارج از سیستم بانکی نگهداری میشود، تاکید کرد، گسترش پرداختهای دیجیتال و تجارت الکترونیک میتواند به جذب این حجم عظیم از نقدینگی به سیستم بانکی و تقویت اقتصاد ملی کمک کند.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، «مظهر محمد صالح»، مشاور مالی نخستوزیر عراق، اعلام کرد: اقدامات مثبتی در راستای فعالسازی تجارت الکترونیک، همسو با تلاشهای دولت و بانک مرکزی برای ادغام پولهای انباشته شده در منازل یا به اصطلاح «نشت نقدینگی» در سیستم بانکی در حال انجام است که این اقدام میتواند به تقویت اقتصاد ملی و دستیابی به ثبات مالی کمک کند.
وی با اشاره به اینکه انباشت پول در منازل به جای سپردهگذاری در بانکها، یک چالش اقتصادی برجسته در عراق است، تصریح کرد: برآوردها نشان میدهد حدود ۸۷ درصد از حجم نقدینگی، یعنی حدود ۹۵ تریلیون دینار از مجموع ۱۰۹ تریلیون دینار، خارج از سیستم بانکی نگهداری میشود که بخش قابل توجهی از ثروت ملی را از مشارکت فعال در اقتصاد باز میدارد.
این مقام مسئول عراقی با اشاره به اینکه بانک مرکزی پیشتر دستورالعملها و رویههایی را برای ثبتنام و اخذ مجوز فعالیت در حوزه تجارت الکترونیک تدوین کرده است، افزود: این اقدامات دولت و بانک مرکزی بهصورت هماهنگ به تنظیم بازار و تقویت اعتماد مصرفکنندگان کمک خواهد کرد و به تقویت اعتماد عمومی و فعالسازی تجارت الکترونیک همسو با پروژههای تحول دیجیتال منجر خواهد شد.
مظهر محمد صالح گفت: بانک مرکزی پروژههایی راهبردی برای حمایت از تحول دیجیتال، از جمله پروژه پرداختهای فوری، کارتهای محلی و درگاههای پرداخت یکپارچه را با هدف تقویت شمول مالی و تسهیل تراکنشهای بانکی دیجیتال، آغاز کرده است.
وی در پایان در خصوص فعالیت بازار موازی نزولخوران که با پولهای در گردش یا انباشته شده در خارج از سیستم بانکی سروکار دارند، هشدار داد و آن را بازاری بسیار خطرناک، غیرقانونی و پرهزینه برای شهروندان و اقتصاد ملی توصیف کرد.