
میدل ایست نیوز: رژیم صهیونیستی در حالی به بهانه تعمیر و نگهداری خطوط ارتباطی چاههای «تمار» و «لویاتان» صادرات گاز به مصر را کاهش داده است که کارشناسان، این اقدام را تلاشی برای تشدید فشارهای اقتصادی و سیاسی بر مصر، به ویژه در بحبوحه اختلافات بر سر جنگ غزه میدانند.
به گزارش العربی الجدید، اسرائیل به بهانه انجام عملیات تعمیر و نگهداری و توسعه خطوط ارتباطی چاههای میدانهای «تمار» و «لویاتان»، واقع در آبهای مدیترانه در سواحل حیفا و سرزمینهای اشغالی، به سازمان نفت مصر اطلاع داده است، قادر به تأمین حدود 600 میلیون فوت مکعب گاز مورد نیاز مصر در روز به مدت 10 تا 15 روز نخواهد بود.
این کاهش عرضه در زمانی صورت میگیرد که مصرف برق در مصر به دلیل افزایش دما در سراسر کشور رو به افزایش است و قاهره در انتظار افزایش جریان گاز از خط لوله شرق مدیترانه، از 900 میلیون فوت مکعب در روز به 1.2 میلیارد فوت مکعب، از این ماه بود.
این در حالی است که شرکتهای اسرائیلی ماه گذشته به وزارت نفت مصر اطلاع دادند عملیات تعمیر و توسعه شبکه خطوط گاز بین میادین اسرائیل و شبکه ملی گاز در العریش را به پایان رسانده و متعهد شدهاند، جریان گاز اسرائیل را در تابستان جاری به سطوح بیسابقهای افزایش دهند تا مصر بتواند با بحران کمبود گاز مقابله کند و دولت قاهره نیز روی این موضوع حساب کرده بود.
در همین ارتباط، کارشناسان بر این باورند، اسرائیل به دنبال تشدید فشارهای اقتصادی و سیاسی بر مصر، به ویژه در بحبوحه اختلافات بین دو طرف بر سر پایان جنگ در غزه است و شرکت های این رژیم نیز تمایل دارند وزارت نفت مصر را مجبور به افزایش قیمت گاز اسرائیل کنند در حالی که این امر مغایر با قرارداد بلندمدت امضا شده بین دو طرف در سال 2019 است.
محمد فؤاد، کارشناس اقتصاد نفت و مشاور نخستوزیر مصر در این باره تصریح کرد: کاهش حجم گاز از سوی اسرائیل منجر به کاهش 15 تا 20 درصدی نرخ بهرهبرداری در شرکتهای تولید کود به مدت 10 روز خواهد شد و در صورت افزایش مدت زمان قطعی گاز، امکان دارد وزارت نفت مجبور شود عرضه گاز به کارخانههای کود را برای چند روز دیگر قطع کند تا گاز طبیعی را به طور مؤثر به شرکتهای تولید برق و بخشهای صنعتی و خانگی هدایت کند.
از سوی دیگر وزارت برق مصر به دنبال تأمین 25 هزار تن مازوت در روز برای نیروگاهها است تا در طول کاهش عرضه گاز اسرائیل، جریان برق بدون وقفه به مصرفکنندگان تضمین شود.
همزمان، سه سکوی تبدیل گاز مایع وارداتی از خارج به گاز طبیعی در شبکه ملی در عین السخنه و بندر عقبه فعال شدهاند تا بتوانند کمبودهای گاز را جبران کنند.