اقتصادیخبر اول

نشست کوالالامپور با حضور شورای همکاری، تلاشی برای پایه‌گذاری نظام چند قطبی

بسیاری از کارشناسان برگزاری نشست سه جانبه در مالزی بین اعضای آ سه آن و اعضای شورای همکاری و چین را تلاشی برای تقویت شراکت منطقه‌ای و پایه‌گذاری نظام چند قطبی در جهان می‌دانند.

میدل ایست نیوز: بسیاری از کارشناسان برگزاری نشست سه جانبه در مالزی بین اعضای آ سه آن و اعضای شورای همکاری و چین را تلاشی برای تقویت شراکت منطقه‌ای و پایه‌گذاری نظام چند قطبی در جهان می‌دانند.

به گزارش الجزیره، کوالالامپور پایتخت مالزی فردا سه‌شنبه میزبان اجلاس سه‌جانبه بی‌سابقه با حضور سران کشورهای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ سه آن)، کشورهای شورای همکاری و چین خواهد بود. برگزاری این نشست نشان دهنده رویکرد فزاینده به سوی تقویت شراکت منطقه‌ای و برپایی نظام چندقطبی در جهان است.

انور ابراهیم نخست وزیر مالزی این اجلاس را فرصتی تاریخی برای تحکیم روابط اقتصادی بین شرق و غرب و برقراری روابطی باثبات و شکوفا توصیف کرده است که بتواند با چالش‌های فزاینده جهانی مواجه شود.

وی تاکید کرد این نشست باید نقطه آغاز به سوی شراکت راهبردی پایدار بین سه طرف شرکت کننده در اجلاس باشد. نخست وزیر مالزی همچنین خواستار تبدیل این ابتکار عمل به الگوی همکاری در جهان بر اساس نظام چندقطبی شد.

اجلاس سه جانبه کوالالامپور در میان تحولات ژئوپلتیک و اقتصادی سریع در جهان برگزار می‌شود که نیروهای منطقه‌ای مثل آ سه آن و شورای همکاری را به سوی بررسی شراکت متعدد به دور از دسته بندی‌های سنتی بین‌المللی سوق داده است.

قرار است در این نشست سران کشورهای عضو آ سه آن و شورای همکاری یا نمایندگان آنها حضور یابند و از سوی چین نیز لی کچیانگ نخست وزیر این کشور حضور پیدا خواهد کرد.

حضور چین در این اجلاس در شرایطی است که پکن با توجه به تشدید تنش‌ها با غرب و به ویژه با امریکا به دنبال تحکیم روابط خود با آ سه آن و شورای همکاری است.

اجلاس کوالالامپور ماهیتی اقتصادی دارد ولی مسائل سیاسی مانند بحران میانمار نیز در این اجلاس بررسی خواهد شد.

نشرول عبیده سخنگوی دفتر نخست وزیری مالزی با اشاره به این که ارزش مبادلات بازرگانی بین شورای همکاری و آ سه آن به حدود 130 میلیارد دلار در سال می‌رسد افزود، این حجم از مبادلات زمینه خوبی برای گسترش روابط بازرگانی در آینده در زمینه‌های تجاری و سرمایه گذاری است.

عبیده از بخش‌های زیربنایی، تجارت الکترونیکی و زنجیره تامین به عنوان عرصه‌های همکاری بین شورای همکاری و آ سه آن یاد کرد به ویژه که تولید ناخالص داخلی کشورهای آ سه آن به حدود 3.8 تریلیون دلار رسیده است و این اتحادیه شراکتی حیاتی با چین به عنوان دومین قدرت اقتصادی جهان برقرار کرده است.

به عقیده کارشناسان، مالزی تلاش می‌کند از فرصت ناشی از ریاست خود بر اتحادیه آ سه آن در سال کنونی به منظور ایفای نقش میانجی فعال برای تقویت پیوندها بین تشکل‌های بزرگ اقتصادی بهره‌برداری کند به ویژه که مالزی روابطی تاریخی و فرهنگی با کشورهای شورای همکاری و روابطی راهبردی با چین دارد.

منبع
الجزیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 9 =

دکمه بازگشت به بالا