سیاسی

عراقچی: حمله به تاسیسات صلح‌آمیز نقض آشکار قانون است

وزیر خارجه ایران گفت: تجاوز نظامی امریکا به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، نقضی آشکار، بی‌سابقه و غیرقابل توجیه از قوانین بین‌المللی به شمار می‌رود.

میدل ایست نیوز: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران امروز یکشنبه گفت: جمهوری اسلامی ایران ناگهان با یک تجاوز آشکار از سوی نیروهای امریکایی به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز خود مواجه شد. جمهوری اسلامی ایران با شدیدترین لحن ممکن این اقدام خصمانه را محکوم می‌کند.

به گزارش تسنیم، وی افزود: این تجاوز نظامی امریکا به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، نقضی آشکار، بی‌سابقه و غیرقابل توجیه از قوانین بین‌المللی به شمار می‌رود.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: دولتی که با چنین اقدامات جنگ‌طلبانه، اصول و قواعد بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد، باید مسئولیت کامل پیامدهای خطرناک و تبعات ناشی از این اقدام تجاوزکارانه را بپذیرد.

عراقچی بیان کرد: این اقدام آشکار نظامی، حمله‌ای است مستقیم به حاکمیت، اراضی و تمامیت سرزمینی کشوری مستقل و عضو سازمان ملل متحد، که با هماهنگی رژیم اشغالگر و نسل‌کش صهیونیستی صورت گرفته است.

وی گفت: این حمله بیانگر سطح بالای تخاصم و دشمنی امریکا با ملت ایران است؛ ملتی که خواهان صلح، ثبات و امنیت در منطقه و جهان است.

وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: ایران هرگز بر سر حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی خود سازش نخواهد کرد. ایران به دفاع قاطعانه از سرزمین، حاکمیت و ملت خود ادامه خواهد داد و در این مسیر، از تمام ابزارها و راهکارهای ممکن و ضروری بهره خواهد گرفت.

وی گفت: دونالد ترامپ با وعده پایان دادن به جنگ‌ها در منطقه و جهان به قدرت رسید، اما با اقدامات تجاوزکارانه خود، نه‌تنها به این وعده‌ها خیانت کرد، بلکه با اتخاذ رویکردی خصمانه، عملاً به جنایتکاری بدل شد.

عراقچی بیان کرد: حمله نظامی امریکا به تاسیسات صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران، نقض آشکار اصول و قواعد بین‌المللی است. این اقدام، بر اساس ماده دوم معاهده بین‌المللی منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای (NPT) و همچنین در تعارض با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، مصداق بارز تجاوزگری به شمار می‌رود.

وی توضیح داد: در این چارچوب، آنچه امریکا مرتکب شده، نقض آشکار نظم و حقوق بین‌الملل است. از شورای امنیت، دبیرکل سازمان ملل متحد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سایر نهادهای ذی‌ربط انتظار می‌رود.

منبع
تسنیم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 1 =

دکمه بازگشت به بالا