اجتماعیخبر اول

عراق در مسیر تحول سبز برای مقابله با بیابان‌زایی و طوفان‌های گرد و غبار

پدیده‌های طبیعی ویرانگر در عراق از جمله بیابان زایی، خشکسالی و طوفان‌های گرد و غبار و شن که روند فزاینده‌ای دارند، در حال شدت گرفتن هستند؛ امری که موجب می‌شود این پدیده‌ها از مسائل مرتبط با آب و هوا فراتر بروند و به بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی که ثبات و منابع انسانی و طبیعی و محیط زیست را تهدید می‌کنند، تبدیل شوند.

میدل ایست نیوز: پدیده‌های طبیعی ویرانگر در عراق از جمله بیابان زایی، خشکسالی و طوفان‌های گرد و غبار و شن که روند فزاینده‌ای دارند، در حال شدت گرفتن هستند؛ امری که موجب می‌شود این پدیده‌ها از مسائل مرتبط با آب و هوا فراتر بروند و به بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی که ثبات و منابع انسانی و طبیعی و محیط زیست را تهدید می‌کنند، تبدیل شوند.

به گزارش العربی الجدید، نماینده عراق در سازمان ملل طی نشست بلندپایه مجمع عمومی سازمان ملل در روز پنجشنبه تاکید کرد که به همکاری بین‌المللی برای نجات کشورهای در معرض خطر وخامت اوضاع محیط زیست نیاز است.

عباس کاظم، در نیویورک گفت که طوفان‌های گرد و غبار و شن، به یک مساله دارای ابعاد اقتصادی و اجتماعی و زیست محیطی خطرناک تبدیل شده که بر بسیاری از اهداف توسعه پایدار به ویژه در کشورهای در حال توسعه از جمله عراق تاثیر می‌گذارد.

در همین راستا، کریم الحلو، کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد که بیانیه عراق در سازمان ملل نشان دهنده درک فزاینده نسبت به حجم فاجعه زیست محیطی است.

وی اشاره کرد که بیابان زایی و طوفان‌های گرد و غبار و کمبود آب دیگر چالش‌های زیست محیطی نیست بلکه به پرونده‌های امنیتی، اقتصادی و استراتژیک تبدیل شده است.

الحلو توضیح داد که تنها راه برای مقابله با این چالش‌ها، روی آوردن به اقتصاد سبز براساس پایه‌های علمی نوین از اصلاح زیرساخت قانون گذاری و نظارتی تا اتخاذ فناوری‌های دوستدار محیط زیست به ویژه در بخش آب است.

وی گفت که عراق از کشورهای دارای بیشترین تاثیر از تغییرات اقلیمی است به گونه ای که طی سال‌های گذشته بیش از 300 روز در برخی استان‌ها درگیر گرد و غبار بود و همچنین حدود 39 درصد از اراضی آن در معرض تهدید بیابان زایی هستند.

این کارشناس امور اقتصادی عراقی تاکید کرد که تاخیر در اتخاذ نمونه اقتصادی سبز یکپارچه موجب افزایش حجم خسارت زیست محیطی و اقتصادی می‌شود و عراق در سال دست کم 2.5 میلیارد دلار به دلیل پیامدهای وخامت اوضاع محیط زیست در بخش های کشاورزی، بهداشت و زیرساخت از دست می دهد.

از طرفی دیگر لوی المختار، سخنگوی وزارت محیط زیست عراق تاکید کرد که روی آوردن به اقتصاد سبز دیگر یک گزینه نظری نیست بلکه ضروری فوری برای حل بحران های زیست محیطی متراکم و در راس آن نقشه راه واضح و مورد حمایت بین‌المللی شامل به روزرسانی قوانین زیست محیطی، انتقال فناوری، تامین منابع مالی، توانمندسازی ملی و افزایش آگاهی جامعه نسبت به اهمیت الگوهای تولید و مصرف پایدار است.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 16 =

دکمه بازگشت به بالا