اجتماعیخبر اول

انتخاب دو سازمان عراقی به عنوان «ناظر بین‌المللی» مبارزه با بیابان‌زایی سازمان ملل

همزمان با بحران فزاینده خشکسالی و بیابان‌زایی در عراق، دو سازمان محلی از شهر موصل، از سوی کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی به عنوان ناظر بین‌المللی انتخاب شدند.

میدل ایست نیوز: دو سازمان محلی از شهر موصل عراق، به نام های «مثابرون للخير للتنمية البيئية»،(تلاشگران نیکوکار برای توسعه زیست‌محیطی) و «الجمعية الهندسية للتطوير والبيئة»،(انجمن مهندسی برای توسعه و محیط زیست» به عنوان ناظر بین‌المللی از سوی کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی انتخاب شدند.

به گزارش العربی الجدید، انتخاب این دو سازمان عراقی به عنوان ناظر بین المللی بیابان زدایی، بر اساس توصیه‌های شانزدهمین کنفرانس طرفهای خاص حمایت از اراضی و مبارزه با بیابان زایی (COP16) در اواخر سال ۲۰۲۴ در عربستان سعودی صورت گرفت که این امر می تواند باب جدیدی را برای مشارکت عراق در بحث‌های جهانی محیط زیست و جذب حمایت‌های بین‌المللی باز ‌کند.

این منبع تصریح کرد:عراق در حال حاضر با بحران شدید خشکسالی و بیابان‌زایی دست و پنجه نرم می‌کند که امنیت آبی، غذایی و زیست‌محیطی کشور را به خطر انداخته است ضمن آنکه تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی و افزایش دما به همراه سوءمدیریت منابع آبی و سیاست‌های آبی کشورهای همسایه، این مشکل را تشدید کرده‌اند.

«محمد لازم»، رئیس مؤسسه «مثابرون للخير» تصریح کرد: اعطای وضعیت ناظر بین المللی به این موسسه امکان حضور در جلسات کنفرانس اعضا و نهادهای فرعی آن را خواهد داد.

وی افزود:این دستاورد اوج تلاش‌های مستمر مؤسسه در حفاظت از محیط زیست و مبارزه با بیابان‌زایی است و به رسمیت شناختن بین‌المللی مأموریت و تأثیر محلی ما در نینوا و کل عراق محسوب می‌شود و این امر درها را به روی مشارکت‌های استراتژیک و مشارکت فعال در تدوین سیاست‌های زیست‌محیطی پایدار در سطح جهانی باز خواهد کرد.

محمد لازم خاطر نشان کرد: انتخاب این سازمان به عنوان «ناظر بین‌المللی» یک دستاورد بزرگ نه تنها برای سازمان، بلکه برای تمام تلاش‌های محیط زیستی محلی در عراق است و ما از این فرصت برای رساندن صدای مناطقی که تحت تاثیر بیابان زایی قرار گرفته اند مانند استان نینوا که به طور فزاینده‌ای از بیابان‌زایی و خشکسالی رنج می‌برد، استفاده خواهیم کرد.

در همین رابطه «انس الطائی»، فعال محیط زیست و کشاورزی، تصریح کرد: حضور سازمان‌های محلی عراقی در دایره جامعه بین‌المللی و سازمان ملل فرصتی را برای انتقال رنج‌های عراق به جهان فراهم خواهد کرد.

وی در گفتگو با العربی الجدید تاکید کرد آمارها نشان می‌دهد ۳۹ درصد از مساحت عراق به بیابان تبدیل شده و این یک نسبت بسیار خطرناک است که سالانه رو به افزایش است و افزون بر کمبود آب و خشکسالی که دجله و فرات را تهدید می‌کند؛ بر زندگی میلیون‌ها نفر تأثیر خواهد گذاشت.

وی گفت: مقامات دولتی در گذشته تلاش کرده‌اند تا حقایق مربوط به وضعیت فاجعه‌بار زیست‌محیطی در داخل عراق را در کنفرانس‌های بین‌المللی اقلیمی پنهان کنند و حضور عراق به عنوان ناظر و نزدیکی به سازمان ملل، نهادهای مستقل غیردولتی فعال در زمینه محیط زیست را به سمت تامین مالی بین‌المللی سوق خواهد داد.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا