اقتصادیخبر اولسیاسیمقالاتنگاه خاورمیانه

توافق استراتژیک ۱۰ ساله کویت و فرانسه؛ آغازی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی

توافقنامه‌های اقتصادی بزرگ افق‌های جدیدی را میان کشورها می‌گشایند به ویژه اگر بر اساس تاریخ طولانی همکاری و اعتماد متقابل بنا شده باشند. در این خصوص شراکت سرمایه گذاری اخیر میان کویت و فرانسه نشان دهنده تحولی کیفی در روند روابط دوجانبه است و فرصت‌های اقتصادی و راهبردی برای دو کشور ایجاد می‌کند.

میدل ایست نیوز: توافقنامه‌های اقتصادی بزرگ افق‌های جدیدی را میان کشورها می‌گشایند به ویژه اگر بر اساس تاریخ طولانی همکاری و اعتماد متقابل بنا شده باشند. در این خصوص شراکت سرمایه گذاری اخیر میان کویت و فرانسه نشان دهنده تحولی کیفی در روند روابط دوجانبه است و فرصت‌های اقتصادی و راهبردی برای دو کشور ایجاد می‌کند.

به گزارش الخلیج آنلاین، این گام در زمانی برداشته شده است که کویت سعی می‌کند تا به اقتصاد خود تنوع ببخشد و سرمایه گذاری‌های خارجی خود را تقویت کند. از طرفی فرانسه می‌کوشد حضور خود را در منطقه کشورهای شورای همکاری تحکیم کند. این امر نشان دهنده دیدگاه مشترک برای ساخت آینده‌ای شکوفا و پایدار در راستای خدمت به منافع دو ملت است.

توافق شراکت

پاریس در حضور مشعل الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه شاهد امضای اعلامیه‌ای برای شراکت سرمایه گذاری راهبردی ۱۰ ساله (تا ۲۰۳۵)، میان دو کشور بوده است.

این توافقنامه که در چهاردهم ماه جاری امضا شده است، چارچوبی جامع از جمله همکاری در پروژه‌های بزرگ سرمایه گذاری در زمینه‌های مختلف را ایجاد می‌کند که موجب ارتقای جایگاه کویت به عنوان سرمایه گذاری جهانی می‌شود و همزمان حضور اقتصادی فرانسه در منطقه را تقویت می‌کند.

جنبه اقتصادی در مرکز و قلب این شراکت قرار دارد چراکه تاریخ همکاری میان دو کشور نشان می‌دهد روابط تجاری و مالی همواره مورد اهتمام ویژه دو طرف بوده و هست.

مبادلات تجاری میان دو کشور به ویژه در بخش‌هایی مانند انرژی، زیرساخت و خدمات لجستیکی که برای پاریس وزنه اقتصادی هستند، و زمینه‌هایی که نشان دهنده هویت فرانسه به عنوان پایتخت مد و فرهنگ هستند و بخش‌هایی به شمار می‌آیند که به طور چشمگیری در میزان مبادلات تجاری نقش ایفا می‌کنند، مورد اهتمام ویژه شرکت‌های فرانسوی است.

شرکت‌های فرانسوی به چشم‌انداز ۲۰۳۵ کویت توجه زیادی دارند و آن را به عنوان درگاهی برای سرمایه گذاری آینده دار و فرصتی متنوع می‌بینند که از جایگاه فرانسه به عنوان اقتصادی با توان مالی بالا و ثبات عمیق حمایت می‌کند.

امیر کویت در جریان سفر به فرانسه بر اهمیت حمایت از فرصت‌های سرمایه گذاری در شماری از بخش‌های حیاتی و ایجاد فضای اقتصادی رقابتی و تقویت همکاری راهبردی با شرکت‌های بزرگ در فرانسه تاکید کرد.

وی اقدام برای انتقال دانش و جذب سرمایه برای نقش آفرینی در حمایت از اقتصاد ملی و توسعه سرمایه انسانی کویت برای ایجاد فرصت شغلی برای جوانان در راستای کمک به توسعه کشور را ضروری دانست.

بعد‌های مختلف

شراکت کویت و فرانسه تنها به جنبه اقتصادی محدود نشده است بلکه شامل بعد‌های فرهنگی، آموزشی و تکنولوژی است که عمق روابط میان دو کشور و تنوع حوزه‌های همکاری را نشان می‌دهد.

کلود ژوون، سفیر فرانسه در کویت در مراسمی که به مناسبت روز ملی فرانسه در سفارت کشورش برگزار شد گفت سفر رسمی امیر کویت به فرانسه یک نقطه عطف تاریخی بوده که عمق روابط بیش از ۶ دهه‌ای دو کشور را نشان داده است.

وی به اهتمام شرکت‌های فرانسوی به چشم‌انداز جدید ۲۰۳۵ کویت به ویژه در زمینه‌های حمل و نقل، انرژی و شهرهای هوشمند اشاره کرد که در آن فرصت‌های آینده داری برای توسعه و سرمایه گذاری مشترک می‌بینند.

این مقام فرانسوی به توسعه سرمایه گذاری‌های کویت در فرانسه به ویژه در بخش‌های تکنولوژی و هوش مصنوعی اشاره کرد و آن را اعتماد کویت به فضای تجاری فرانسه و توانایی آن در شراکت موثر دانست.

سفیر فرانسه در کویت در خصوص حوزه فرهنگی و انسانی بیان کرد فرانسه مقصد اول کویتی‌ها در منطقه شنگن به شمار می‌آید و روابط دو کشور از اقتصاد عبور می‌کند و وارد فضای مبادلات فرهنگی و فکری می‌شود.

بستر راهبردی

سعید خلیل العبسی، نویسنده و تحلیلگر اقتصادی تاکید دارد توافقنامه شراکت میان کویت و فرانسه بستری راهبردی است که اعتماد سرمایه گذاران فرانسوی به بازار کویت را تقویت می‌کند.

العبسی اشاره کرد چشم‌انداز آینده کویت بر توسعه زیرساخت و اقتصاد دانش و خدمات هوشمند متمرکز است. این‌ها حوزه‌هایی هستند که با نقاط قوت فرانسه در زیرساخت‌های هوشمند، حمل و نقل عمومی، آموزش و پرورش فنی و انرژی پاک و پایدار هم پوشانی دارند.

وی افزود این توافقنامه مشوقی برای سرمایه گذاری‌های بلندمدت فرانسه در پروژه‌های راهبردی کویت خواهد بود.

وی بر این باور است که توافقنامه مذکور همچنین الهام بخش سرمایه گذاری تکنولوژی در شماری از صنایع و خدمات و در راس آن صنعت دارو و فناوری پزشکی خواهد بود به ویژه آنکه فرانسه در این حوزه پیشگام است.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد این توافقنامه شامل همکاری نتیجه بخش در فناوری‌های کشاورزی عمودی خواهد بود.

وی افزود توافقنامه شراکت کویت و فرانسه فرصتی را برای انتقال تجربه‌های اروپا به کویت در زمینه‌های پیشرفته مانند تامین مالی پروژه سبز فراهم می‌کند.

العبسی گفت این توافقنامه موجب جذب شرکت‌های بزرگ فرانسوی برای انتخاب کویت به عنوان پایگاه منطقه‌ای به منظور توسعه فعالیت‌ها در کشورهای عضو شورای همکاری، عراق و ایران خواهد شد و از طریق ورود ابزارهای مالی و فناوری فرانسه که با استانداردهای بازارهای جهانی همسو هستند، موجب توسعه بازار مالی کویت خواهد شد.

تجارت و سرمایه گذاری‌ها

شاخص‌های تجاری میان کویت و فرانسه نشان دهنده عمق شراکت اقتصادی و توسعه قابل توجه آن است که از تبادل فعال در بخش‌های حیاتی مانند حمل و نقل، انرژی و داروها نشات گرفته است.

بنا بر اعلام نشریه اقتصاد خاورمیانه، میزان مبادلات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۳ حدود ۳.۲۷ میلیارد دلار برآورد شده است. صادرات کویت به فرانسه به دلیل تغییر قیمت نفت شاهد نوسانات چشمگیری بوده است اما به علت صادرات نفت تصفیه ‌شده، پلیمر‌های اتیلن و توربین‌های گازی، با ۲.۲۹ میلیارد دلار به اوج خود رسید.

در سال ۲۰۲۴، میزان واردات فرانسه از کویت به ارزش ۳.۷۶ میلیارد دلار بوده در حالی که صادرات فرانسه به کویت از ۷۱۱.۹ میلیون دلار فراتر نرفته بود. این امر بار دیگر منجر به ثبت مازاد تجاری چشمگیری برای کشورهای عضو شورای همکاری شد.

با وجود آنکه داده‌های نهایی سال ۲۰۲۵ تا ماه ژوئیه وجود ندارد اما روند کلی نشان دهنده رشد بیشتر است که با تشدید سفرهای دیپلماتیک و امضای توافقنامه راهبردی جدید در بخش‌هایی مانند انرژی، دفاع و نوآوری فنی حمایت می‌شود.

روابط دو کشور تنها به حوزه‌های بازرگانی محدود نمی‌شود بلکه شامل سرمایه گذاری مستقیم نیز می‌شود. فرانسه از برجسته‌ترین سرمایه گذاران خارجی در کویت به ویژه در بخش‌های زیرساختی، حمل و نقل، بهداشت و محصولات زیبایی به شمار می‌آید.

گزارش‌ها نشان می‌دهد بیش از ۵۰ درصد از شرکت‌های اروپایی فعال در کویت فرانسوی هستند و در تامین بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ فرصت شغلی نقش آفرینی کردند. این موضوع بیانگر عمق روابط اقتصادی و افزایش اعتماد متقابل میان بخش‌های خصوصی دو کشور است.

همچنین داده‌های بانک فرانسه حاکی از آن است جریان سرمایه گذاری‌های متقابل ادامه دارد هرچند تا سال ۲۰۲۲، این سرمایه گذاری‌ها نسبتاً محدود بوده اما جریان سرمایه گذاری‌های مستقیم از فرانسه به کویت به حدود ۶.۵ میلیون دلار رسیده است.

در حالی که سرمایه گذاری‌های خارجی مستقیم از کویت به فرانسه نزدیک به ۷.۶ میلیون دلار است و با وجود اینکه این ارقام در مقایسه با میزان مبادلات تجاری کم است، اما نشان دهنده وجود پایگاه سرمایه گذاری موجودی است که پیش بینی می‌شود با وجود شراکت راهبردی جدید امضا شده، و تمایل بخش خصوصی دو کشور به توسعه حوزه‌های همکاری، گسترش یابد.

منبع
الخلیج آنلاین

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 11 =

دکمه بازگشت به بالا