سیاسی

بیش از ۲۲۰ نماینده پارلمان انگلیس خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شدند

بیش از ۲۲۰ نماینده پارلمان انگلیس از جمله ده‌ها نفر از اعضای حزب کارگر حاکم، از دولت این کشور خواستند تا رسماً کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت بشناسد.

میدل ایست نیوز:  پس از آنکه امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، اعلام کرد پاریس در ماه سپتامبر و در جریان مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کشور فلسطین را رسماً به رسمیت خواهد شناخت، نمایندگان پارلمان انگلیس فراخوان به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین را در نامه‌ای مشترک توسط نمایندگان ۹ حزب سیاسی مطرح کردند که این امر می‌تواند فشارها بر «کر استارمر» نخست وزیر انگلیس را افزایش دهد.

به گزارش اسکای نیوز عربی، کر استارمر، نخست وزیر انگلیس برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تحت فشار فزاینده داخلی و بین‌المللی قرار دارد، در حالی که مخالفت با جنگ جاری در غزه در بحبوحه نگرانی‌ها از گرسنگی و قحطی گسترده در نوار محاصره‌شده غزه افزایش یافته است.

در همین حال 221 نماینده پارلمان انگلیس با انتشار نامه‌ای مشترک تصریح کردند:ذما از شما می‌خواهیم که در کنفرانس هفته آینده (اشاره به کنفرانس سازمان ملل است که در روزهای ۲۸ و ۲۹ ژوئیه در نیویورک با ریاست مشترک فرانسه و عربستان سعودی برگزار خواهد شد) به شکل رسمی کشور فلسطین را به رسمیت بشناسید.

نمایندگان پارلمان انگلیس افزودند: علیرغم اینکه ما می‌دانیم انگلیس قدرت محقق ساختن فلسطینی آزاد و مستقل را ندارد اما به رسمیت شناختن کشور فلسطین تأثیر قابل‌توجهی خواهد داشت.

امضاکنندگان این نامه از احزابی مانند حزب محافظه‌کار راست میانه، لیبرال دموکرات‌های میانه‌رو و همچنین احزاب منطقه‌ای در اسکاتلند و ولز در این زمینه به داشتن روابط تاریخی انگلیس و عضویت آن در شورای امنیت سازمان ملل اشاره کرده‌اند.

آنها همچنین با اشاره به نقش کشورشان در تاسیس اسرائیل از طریق اعلامیه بالفور در سال ۱۹۱۷ افزودند: از سال ۱۹۸۰، ما از راه‌حل دو کشوری حمایت کرده‌ایم. به رسمیت شناختن کشور فلسطین این موضع را تقویت می‌کند و می‌تواند نشان از مسئولیت تاریخی ما در قبال مردم فلسطین باشد.

این منبع افزود: در مواجهه با فشارهای فزاینده در این زمینه، دولت انگلیس موضع ثابت خود را مبنی بر حمایت از راه‌حل دو کشوری برای مناقشه خاورمیانه حفظ کرده اما در عین حال تاکید کرده است در حال حاضر شرایط برای به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین مساعد نیست.

گفتنی است عوامل متعددی از جمله تمایل به جلوگیری از خشم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، ممکن است استارمر را از برداشتن این گام باز دارد.

گزارش‌ها حاکی از آن است، حدود ۶۰ نماینده از حزب کارگر در اوایل ماه ژوئیه در نامه‌ای خصوصی از دیوید لامی، وزیر امور خارجه، خواسته‌اند تا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

منبع
اسکای نیوز عربی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − 3 =

دکمه بازگشت به بالا