خبر اولسیاسی

لاریجانی در نشست مشترک با الاعرجی: از مواضع کشور عراق در جنگ ۱۲ روزه تشکر می‌کنیم

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در نشست خبری مشترک با مشاور امنیت ملی عراق گفت: ما از مواضع کشور عراق در جنگ ۱۲ روزه تشکر می‌کنیم. همچنین مواضع‌شان در مجامع سیاسی مطلوب بود، البته اسراییل و آمریکا سوء استفاده هایی از خاک عراق کردند. در عین حال دوستان ما در عراق این مساله را پیگیری می‌کردند و فکر می‌کنم سفر اقای الاعرجی به ایران سفر مهمی است و امیدوارم به تعمیق روابط دو کشور بینجامد.

میدل ایست نیوز: علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران  در نشست خبری مشترک با «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق در پاسخ به این سوال که چرا فضای هوایی عراق در جنگ ۱۲ روزه مورد سوءاستفاده اسرائیل و امریکا علیه ایران قرار گرفت، گفت: همان‌طور که آقای الاعرجی گفتند عراق نمی‌خواهد این اتفاق بیفتد؛ این یک نمونه از رفتار آمریکا با کشورهای مستقل و نیز عراق است که نمی‌گذارد فضای آن در اختیار خودشان باشد و تمام صحبت آقای الاعرجی هم همین است، اما آنها (آمریکا) سوءاستفاده می‌کنند. با وجود اینکه دولت عراق مستقل است، اما آمریکا نمی گذارد و از فضای سیاسی و امنیتی این کشور سوءاستفاده می‌کند.

به گزارش ایسنا، وی درباره اهداف سفرش به کشورهای مختلف از جمله روسیه گفت: هر کدام از این سفرها فلسفه خاص خودش را دارد، اما در کل همه تلاشها به سمت یافتن راه حلی برای رفع مسائل و مشکلات است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره چگونگی همکاری ایران و آژانس بعد از اسنپ‌بک و توافق قاهره تصریح کرد: آقای عراقچی بعد از توافق قاهره اعلام کردند که اگر اسنپ‌بک را فعال کنند توافق کان لم یکن است و همین هم رخ داد. خب می‌خواستند ماشه را اجرا نکنند! اگر آژانس برای همکاری پیشنهادی دارد درخواست دهد تا در کمیته‌ای که در شورای امنیت ملی است، بررسی شود.

لاریجانی درباره دیدار با همتای عراقی‌ خود گفت: گفت‌وگوهای مهمی درباره مسائل امنیتی که در سفر به عراق هم پیگیری شد، داشتیم و امروز این مسائل مرور شد. مهمترین مسائلی که مورد بحث قرار گرفت حول توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور بود. اگر بخواهیم روابط اقتصادی‌مان پایدار بماند باید مسائل امنیتی دو کشور هم سامان پیدا کند.

وی ادامه داد: ما از مواضع کشور عراق در جنگ ۱۲ روزه تشکر می‌کنیم. همچنین مواضع‌شان در مجامع سیاسی مطلوب بود، البته اسراییل و آمریکا سوء استفاده هایی از خاک عراق کردند. در عین حال دوستان ما در عراق این مساله را پیگیری می‌کردند و  فکر می‌کنم سفر اقای الاعرجی به ایران سفر مهمی است و امیدوارم به تعمیق روابط دو کشور بینجامد.

لاریجانی درباره اظهارات اخیر «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره توانمندی ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای و گزارش‌های بعدی آژانس و احتمال تشدید تنش دوباره گفت: آقای گروسی کار خودش را کرده است و گزارشش دیگر تاثیری ندارد. دو مساله درباره آینده مهم است؛ مساله انسجام ملی در ایران که در صورت تقویت آن هرگونه خطری را دفع می‌کند و دیگری تقویت نیروهای مسلح است که به طور جدی در حال پیگیری این مساله هستیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره سفرش به مسکو و دیدار با پوتین و پیام‌هایی که گفته می‌شود از سوی اسراییل و آمریکا از طریق روسیه به ایران داده شده است؟ با بیان اینکه «از این پیام‌ها کمابیش رد وبدل می‌شود و رسانه‌ها هم مطلع می‌شوند»، گفت: آن چه مهم است اینکه ایران با روسیه و چین روابط راهبردی دارد. در گذشته با چین این روابط شکل گرفت و در دوران آقای پزشکیان با روسیه.  ما با این کشورها در سطوح منطقه‌ای و بین‌الملل روابط خوبی داریم. البته مرکزیت این روابط در حوزه اقتصادی است و گفت‌وگوهای ما در این سفر اخیر هم در حوزه اقتصادی و برخی مسائل مهم منطقه‌ای بود.

لاریجانی تاکید کرد: ما با روسیه در منطقه و بین‌الملل منافع مشترک داریم و حول این منافع می‌توانیم همکاری داشته باشیم.

وی درباره تاثیر ریاست دوره‌ای روسیه بر شورای امنیت سازمان ملل تصریح کرد: اولا از دولت دوست روسیه تشکر می‌کنیم که به عنوان رییس دوره‌ای شورای امنیت موضع صریح و حقوقی خوبی درباره موضوع اسنپ‌بک داشتند. کار اروپایی‌ها در مورد اجرای اسنپ‌بک، نوعی سوء استفاده از شرایط بود، چون برای اجرای اسنپ‌بک باید مراحلی تقریبا سه ماه طبق برجام طی می‌شد. فقط به خاطر اینکه آن‌ها نمی‌خواستند اسنپ‌بک به دوره ریاست روسیه بر شورا موکول شود این اقدام را در این بازه زمانی انجام دادند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران تاکید کرد: عملا اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در پایان سال دهم متوقف شده است و کشورها می‌توانند تعاملات نظامی و اقتصادی با ایران داشته باشند. اروپایی ها این را قبول ندارند، اما دو کشور مهم روسیه و چین این مساله  را قبول دارند و معتقدیم این تفسیر از متن برجام واقعی است نه آن‌چه اروپایی‌ها القا کردند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − یک =

دکمه بازگشت به بالا