خبر اولسیاسی

کمیساریای انتخابات عراق: تا کنون شکایت قرمز موثر بر نتیجه انتخابات ثبت نشده است

مشاور حقوقی کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرد: اعتراضات فعلی به نتایج رأی‌گیری صرفاً در حد شکایت بوده و هیچ شکایت قرمز یا تأثیرگذار بر نتایج تاکنون ثبت نشده است.

میدل ایست نیوز: حسن سلمان، مشاور حقوقی کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق تاکید کرد: آرایی که به دلیل مشکلات فنی از برخی صندوق‌ها ارسال نشده‌اند، بسیار محدود هستند و بر نسبت‌های نتایج اولیه اعلام‌ شده، هیچ تأثیری نخواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، حسن سلمان در گفتگو با العراقیه تصریح کرد: آنچه در حال حاضر از سوی نامزدها یا ذی‌نفعان به کمیسیون می‌رسد، صرفاً در دسته شکایات طبقه‌بندی می‌شود، زیرا طبق قانون، امکان اعتراض قضایی به نتایج اولیه وجود ندارد.

وی گفت: مشاوره‌ها و شکایات درحال طبقه‌بندی و بررسی است و پس از آن، شکایات برای تصمیم‌گیری در مدت‌زمان‌های مشخص، به شورای کمیسیونرها ارجاع داده می‌شوند.

مشاور حقوقی کمیساریای عالی اظهار داشت: شکایات به سه دسته شکایات زرد و سبز و قرمز تقسیم می‌شوند به طوری که شکایات زرد از نظر شکلی رد می‌شوند و شکایات سبز نیاز به تحقیق دارند و ظرف 72 ساعت درباره آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود و شکایات قرمز که ممکن است تأثیر احتمالی بر نتایج داشته باشند اما کمیساریا تاکنون هیچ شکایت قرمزی ثبت نکرده است.

وی تاکید کرد: تسویه‌حساب شکایات در این دوره ممکن است سریع‌تر از دوره‌های قبلی باشد و احتمالاً ظرف هفته آینده نهایی شود.

این مقام کمیساریا گفت: برخی از صندوق‌ها نتایج خود را به دلایل فنی محدودی که در تمامی فرآیندهای انتخاباتی رخ می‌دهد، ارسال نکرده‌اند، اما این آرا، نسبت تأثیرگذاری در نتایج اولیه اعلام‌شده را تشکیل نمی‌دهند.

سلمان اظهار داشت: نتایج پس از تأیید شورای کمیسیونرها و ظرف یک روز از زمان اعلام، قابل اعتراض خواهند بود و مدت‌زمان ارائه شکایات سه روز ادامه دارد.

وی افزود: شورای کمیسیونرها به مدت هفت روز به شکایت‌های ارائه‌شده رسیدگی می‌کند، اما شکایات قضایی مستقیماً به هیئت قضایی انتخابات ارائه می‌شوند و هیئت نیز به نوبه خود آن‌ها را برای شفاف‌سازی و استیضاح، قبل از صدور رأی، به کمیساریا ارجاع می‌دهد.

وی تأکید کرد: مهلت‌های قانونی برای این مرحله ممکن است به حدود 20 روز برسد ضمن آنکه کم بودن تعداد شکایات و عدم ثبت شکایات خطرناک، می‌تواند در کوتاه کردن مدت‌زمان‌ها تا زمان تأیید نهایی اسامی برندگان، مؤثر باشد.

منبع
خبرگزاری رسمی عراق

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =

دکمه بازگشت به بالا