سیاسی

جیمز جفری: رابطه‌ امریکا با کردهای سوریه یک اتحاد موقت و تاکتیکی بوده است

فرستاده ویژه پیشین امریکا در امور سوریه با رد ادعای خیانت کشورش به کردهای سوریه، تأکید کرد: مقامات امریکایی همواره به صراحت به کردها اعلام کرده‌اند رابطه میان طرفین، یک اتحاد موقت و تاکتیکی است.

میدل ایست نیوز: جیمز جفری فرستاده ویژه اسبق امریکا به سوریه تصریح کرد: تعهد نظامی واشنگتن به کردها تنها محدود به مبارزه با داعش و مقابله با تهدیدات دولت بشار اسد رئیس جمهور سابق و متحدانش بوده است و شامل حمایت از یک نهاد سیاسی مستقل کُردی نمی‌شود.

به گزارش روسیا الیوم، جیمز جفری، که در دوره نخست ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، عنوان نماینده ویژه امریکا در امور سوریه و سفیر این کشور در آنکارا را بر عهده داشت، در گفت‌وگو با صدای امریکا در واشنگتن اظهار داشت: ایالات متحده در هیچ زمانی وعده حمایت منطقه‌ای دائمی از کردها یا دفاع نظامی از آن‌ها را نداده است، مگر در مواردی که مربوط به مبارزه با داعش، رژیم اسد و متحدان روس و ایرانی آن باشد.

وی افزود: ما هرگز نگفتیم از کردها در برابر معارضان سوری یا دولت جدید سوریه دفاع خواهیم کرد و در مقابل برای آن‌ها روشن و شفاف ساختیم که رابطه ما موقت، تاکتیکی و صرفاً یک همکاری دوجانبه برای نابودی داعش است.

جفری بر حمایت امریکا از قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت ناظر بر حفظ یکپارچگی، استقلال و ساختار سکولار سوریه تأکید کرد.

این دیپلمات سابق امریکایی خاطرنشان کرد: حکومت کنونی سوریه به رهبری «احمد الشرع» هم اکنون در حال اجرای گام‌به‌گام این قطعنامه با همکاری جامعه جهانی است.

وی خاطر نشان کرد: شرکای امریکا در سوریه اکنون گسترش یافته اند و علاوه بر نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد)، شامل احمد الشرع نیز می‌شود چرا که الشرع آمادگی خود را برای مشارکت در مبارزه بین‌المللی علیه داعش نشان داده است.

جفری افزود: به استثنای رژیم اسرائیل، تمام کشورهای منطقه با حمایت از دمشق معتقدند سوریه باید دوباره متحد شود ضمن آنکه امریکا نیز از این قاعده مستثنی نیست و همین سیاست را از طریق همکاری با احمد الشرع دنبال می‌کند.

جیمز جفری در ادامه افزود: فرصت همکاری میان امریکا و کردها همچنان ادامه دارد و ما نمی‌خواهیم آن‌ها نابود شوند بلکه خواهان آن هستیم که نیروهای کُرد در ارتش سوریه ادغام و از اختیارات گسترده در مدیریت محلی برخوردار شوند.

وی با اشاره به اینکه قانون اساسی سوریه باید مانند نظام عراق، اختیارات بیشتری به مقامات محلی واگذار کند، گفت: منظور من این نیست که کردهای سوریه باید اقلیمی مشابه اقلیم کردستان عراق داشته باشند؛ چرا که این الگو در سوریه موفقیت‌آمیز نخواهد بود. اما مشابه با قانون اساسی عراق استانداران می توانند توسط مردم انتخاب ‌شوند و پلیس محلی از سوی دولت محلی منصوب گردد و بودجه محلی مستقلی هم می تواند وجود داشته باشد و این بهترین مسیر برای کردهای سوریه است.

منبع
روسیا الیوم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا