اجتماعیسیاسی

رسانه‌های ترکیه: 30 درصد زندانیان وابسته به داعش، شهروند ترکیه هستند

رسانه‌های ترکیه امروز چهارشنبه فاش کردند بیش از دو هزار نفر از زندانیان وابسته به داعش که از سوریه به عراق منتقل شده‌اند یا قرار است منتقل شوند، تابعیت ترکیه‌ای دارند.

میدل ایست نیوز: طبق گزارش رسانه‌های ترکیه، دست کم 30 درصد از زندانیان وابسته به داعش که  قرار است از سوریه به زندان‌هایی در عراق منتقل شوند، تابعیت ترکیه‌ای دارند.

به گزارش السومریه، به این ترتیب شهروندان ترکیه بزرگ‌ترین جمعیت زندانی متعلق به یک ملیت را در بین زندانیان وابسته به داعش تشکیل می‌دهند. بر اساس تفاهمات میان بغداد و آنکارا، این موضوع می‌تواند روند انتقال آنان به کشورشان را تسهیل کند.

روزنامه «هالی گونول‌تاش» گزارش داد حدود دو هزار شهروند ترک در میان عناصر داعش حضور دارند که از زندان‌های نیروهای دموکراتیک سوریه در شمال و شرق این کشور به عراق منتقل می‌شوند. این روزنامه افزود که روند انتقال در چارچوب ترتیبات امنیتی و قضایی مشترک میان بغداد، واشنگتن و آنکارا انجام می‌شود و بیش از هفت هزار بازداشتی را در بر می‌گیرد. همچنین احتمال داده شده که شمار اتباع ترک بیش از رقم اعلام‌شده باشد، زیرا برخی از افراد هویت خود را پنهان کرده یا اطلاعات نادرست ارائه داده‌اند.

به نوشته این روزنامه، روند شناسایی بر اساس اطلاعات هویتی ارائه‌شده از سوی بازداشت‌شدگان در زندان‌های سوریه انجام شده و سپس مقام‌های ترک با هماهنگی نیروهای امریکایی، بررسی‌های تکمیلی از جمله انگشت‌نگاری و بازجویی از افرادی که مدعی تابعیت ترکیه‌ای بوده‌اند را انجام داده‌اند تا پیش از انتقال به عراق، فهرست‌های نهایی تهیه شود.

در این فهرست‌ها نام «الیاس آیدن» ملقب به «ابو عبیده» که در رسانه‌ها به «شاهزاده استانبول» معروف است، دیده می‌شود. او به اتهام دست داشتن در انفجار ایستگاه قطار آنکارا در 10 اکتبر 2015 با حکم جلب بین‌المللی تحت تعقیب است. همچنین نام افرادی مانند الهامی بالی، دنیز بویوک چیلیبی و دیگر متهمان فراری که گمان می‌رود به‌طور غیرقانونی وارد سوریه شده‌اند، در میان اسامی زندانیان دیده می‌شود.

بر اساس این گزارش، میان آنکارا، بغداد و واشنگتن توافقی وجود دارد تا برای چهره‌های اصلی، اتهام‌هایی نظیر «جنایت علیه بشریت» و «نسل‌کشی» مطرح شود. ترکیه و امریکا نیز متعهد شده‌اند حمایت اطلاعاتی و مدارک لازم را برای تکمیل پرونده‌ها فراهم کنند.

این روزنامه تأکید کرد که آنکارا خواستار انتقال حدود دو هزار شهروند خود به زندان‌های ترکیه پس از پایان تحقیقات و محاکمات اولیه در عراق شده است، تا اجرای احکام صادره ادامه یابد یا بر اساس قوانین ترکیه دوباره محاکمه شوند.

بر این اساس، حدود 30 درصد از مجموع هفت هزار زندانی داعشی که قرار است از سوریه به عراق منتقل شوند، ترک هستند؛ موضوعی که می‌تواند انتقال آنان را آسان‌تر کند و بخشی از بار مسئولیت را از دوش عراق بردارد، در حالی که بغداد از همه کشورها خواسته است مسئولیت اتباع خود را بر عهده گرفته و آن‌ها را از میان این زندانیان تحویل بگیرند.

منبع
السومریه

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =

دکمه بازگشت به بالا