خبر اولسیاسی

ویتکاف: تیم ایرانی در مذاکرات درخواست تعلیق ۱۰ ساله غنی سازی را رد کرد

فرستاده ویژه ترامپ با اشاره به رد درخواست تعلیق 10 ساله غنی سازی اورانیوم توسط ایران، تاکید کرد: مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی ایران در نخستین دور مذاکرات با افتخار از در اختیار داشتن اورانیوم کافی برای ساخت ۱۱ بمب هسته‌ای سخن گفتند و تاکید کرد توافق در این چارچوب در عمل غیرممکن بود.

میدل ایست نیوز: استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ، در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز تاکید کرد مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی ایران در نخستین دور مذاکرات با افتخار از در اختیار داشتن اورانیوم کافی برای ساخت ۱۱ بمب هسته‌ای سخن گفتند و تاکید کرد توافق در این چارچوب در عمل غیرممکن بود.

فرستاده ویژه دونالد ترامپ، شامگاه دوشنبه در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز تاکید کرد هر دو مذاکره‌کننده ایران در نخستین دور گفت‌وگوها بدون هیچ شرمی اعلام کردند ۴۶۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصدی که در اختیار دارند به گفته او برای ساخت ۱۱ بمب هسته‌ای کافی است و این نقطه عزیمت مذاکره برای آنها بود.

او در ادامه گفت: آنها در نخستین روز مذاکرات به‌ اینکه توانسته‌اند از سازوکارهای نظارتی مختلف عبور کنند و به جایی برسند که ظرفیت تولید ۱۱ بمب هسته‌ای را داشته باشند، افتخار می‌کردند.

ویتکاف گفت امریکا تاسیسات هسته‌ای ایران را در حملات سال گذشته میلادی نابود کرده و بنابراین تهران نباید توانایی تبدیل اورانیوم غنی‌شده به سلاح را داشته باشد.

فرستاده ویژه ترامپ در این مصاحبه گفت که مذاکرات با جمهوری اسلامی از ابتدا با عدم صداقت و موضعی تهدیدآمیز از سوی تهران همراه بود.

او همچنین گفت مذاکره‌کنندگان ایرانی در همان نشست نخست بر حق غیرقابل سلب جمهوری اسلامی برای غنی‌سازی سوخت هسته‌ای تاکید داشتند. به گفته او، تیم امریکایی در پاسخ اعلام کرده است که رئیس‌جمهوری ترامپ نیز حق غیرقابل سلب برای متوقف‌کردن این روند را برای ایالات متحده قائل است.

او افزود تا پایان نشست دوم کاملا روشن شد که دستیابی به توافقی در این چارچوب در عمل غیرممکن است، با این حال برای بار سوم هم به میز مذاکره برگشتیم تا برای آخرین به دیپلماسی فرصت دهیم اما نشست سوم اصلا مثبت نبود.

فرستاده ویژه ترامپ با اشاره به واکنش خود و جرد کوشنر در جریان مذاکرات گفت آن دو پس از شنیدن مواضع طرف ایرانی به هم نگاه کردند و دریافتند که مسیر پیش رو دشوار خواهد بود. او افزود فضای مذاکرات از همان ابتدا نشان می‌داد رسیدن به توافقی پایدار بسیار بعید است.

او گفت با وجود روشن‌شدن دشواری دستیابی به توافق، امریکا برای سومین بار به میز مذاکره بازگشت تا آخرین تلاش دیپلماتیک را انجام دهد، اما به گفته او طرف ایرانی خواهان ارائه گزارشی مثبت از روند مذاکرات بود، در حالی که این نشست به تعبیر ویتکاف مثبت نبود.

این مذاکره‌کننده امریکایی با اشاره به ذخایر هسته‌ای ایران مدعی شد تهران حدود ۱۰ هزار کیلوگرم مواد شکافت‌پذیر، شامل ۴۶۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد و حدود هزار کیلوگرم با غنای ۲۰ درصد در اختیار دارد و اورانیوم ۶۰ درصدی‌اش می‌تواند ظرف حدود یک هفته تا ۱۰ روز به سطح تسلیحاتی ۹۰ درصدی برسد.

ویتکاف گفت مذاکره‌کنندگان ایرانی می‌خواستند با تهدید امتیاز بگیرند؛ رویکردی که او احمقانه خواند.

او همچنین جزئیات بیشتری از اهداف مورد نظر دولت ترامپ در مذاکرات ارائه کرد و گفت واشنگتن به دنبال توافقی بود که بر اساس آن تهران برنامه موشکی خود را حذف کند، حمایت از نیروهای نیابتی در منطقه را متوقف سازد، نیروی دریایی خود را برای تضمین آزادی کشتیرانی کنار بگذارد و غنی‌سازی هسته‌ای را به‌طور کامل پایان دهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =

دکمه بازگشت به بالا