اقتصادیخبر اول

هند به دنبال برنامه ریزی برای خرید نفت ایران

رویترز گزارش داد که پالایشگاه‌های هند، نفت ایران را خریداری خواهند کرد و در انتظار دستورالعمل‌های دولت و همچنین شفاف‌سازی از سوی واشنگتن درباره جزئیاتی مانند شرایط پرداخت هستند.

میدل ایست نیوز: معامله‌گران امروز شنبه اعلام کردند که پالایشگاه‌های هندی در حال برنامه‌ریزی برای ازسرگیری خرید نفت ایران هستند. در همین حال، شرکت‌های پالایش در سایر نقاط آسیا نیز در حال بررسی اتخاذ اقدامی مشابه‌اند.

به گزارش رویترز، پیشتر واشنگتن به‌طور موقت تحریم‌ها را برای کاهش بحران انرژی ناشی از جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران، تعلیق کرد.

سه منبع در صنعت پالایش هند گفتند که پالایشگاه‌ها نفت ایران را خریداری خواهند کرد و در انتظار دستورالعمل‌های دولت و همچنین شفاف‌سازی از سوی واشنگتن درباره جزئیاتی مانند شرایط پرداخت هستند.

پالایشگاه‌های هند که ذخایر نفت خام آن‌ها به‌مراتب کمتر از دیگر واردکنندگان بزرگ آسیایی است، به‌سرعت اقدام به رزرو نفت روسیه کردند.

چندین منبع آگاه نیز گفتند که دیگر پالایشگاه‌های آسیایی در حال بررسی این موضوع هستند که آیا می‌توانند نفت ایران را خریداری کنند یا خیر.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری hمریکا، اعلام کرد که دولت دونالد ترامپ روز جمعه معافیتی ۳۰ روزه از تحریم‌ها برای خرید نفت ایران که هم‌اکنون در دریا قرار دارد، صادر کرده است.

بر اساس اعلام دفتر کنترل دارایی‌های خارجی، این معافیت شامل نفتی می‌شود که تا تاریخ ۲۰ مارس یا پیش از آن بر روی هر کشتی از جمله نفتکش‌های تحت تحریم بارگیری شده باشد، مشروط بر اینکه تا ۱۹ آوریل تخلیه شود.

این سومین بار است که ایالات متحده از زمان آغاز جنگ، تحریم‌های نفتی را به‌طور موقت تعلیق می‌کند.

امانوئل بیلوسترینو، مدیر ارشد داده‌های بازار نفت خام در شرکت کپلر، گفت: حدود ۱۷۰ میلیون بشکه نفت خام ایران در دریا و بر روی کشتی‌هایی پراکنده از خلیج فارس تا آب‌های نزدیک چین قرار دارد.

برآوردهای شرکت مشاوره انرژی انرژی اسپکتس در ۱۹ مارس نشان می‌دهد که بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون بشکه نفت ایران در دریا موجود است؛ رقمی که معادل کمتر از ۱۴ روز از کاهش فعلی تولید در خاورمیانه است.

آسیا حدود ۶۰ درصد از نیاز نفت خام خود را از خاورمیانه تأمین می‌کند و بسته شدن تقریباً کامل تنگه هرمز در این ماه، پالایشگاه‌های سراسر منطقه را مجبور کرده است با ظرفیت پایین‌تر فعالیت کنند و صادرات سوخت را کاهش دهند.

معامله‌گران گفتند که از جمله پیچیدگی‌های احتمالی در خرید نفت ایران، ابهام درباره نحوه پرداخت و همچنین وجود بخش بزرگی از این نفت بر روی کشتی‌های قدیمی ناوگان سایه است.

دو منبع در صنعت پالایش نیز اشاره کردند که برخی از خریداران پیشین نفت ایران بر اساس قراردادها موظف به خرید از شرکت ملی نفت ایران بودند. با این حال، از زمان بازگشت تحریم‌های امریکا در اواخر سال ۲۰۱۸، بخش بزرگی از نفت ایران از طریق واسطه‌ها و معامله‌گران ثالث فروخته شده است.

یک تاجر مستقر در سنگاپور گفت: معمولاً انجام فرآیندهای انطباق، مدیریتی و بانکی زمان‌بر است، اما فکر می‌کنم همه تلاش خواهند کرد این روند را در سریع‌ترین زمان ممکن پیش ببرند.

علاوه بر چین، از جمله خریداران بزرگ نفت خام ایران پیش از بازگشت تحریم‌ها می‌توان به هند، کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا، یونان، تایوان و ترکیه اشاره کرد.

منبع
رویترز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + یازده =

دکمه بازگشت به بالا