خبر اولسیاسی

بقائی: هر تصمیمی که مردم عراق درباره حکومت خود بگیرند مورد احترام ایران است

سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به دخالت های امریکا در امور عراق گفت: در واقع حق مردم عراق است که در مورد نظام حکومت‌شان و در مورد مسئولان‌شان تصمیم بگیرند و هر تصمیمی بگیرند، از طرف ما به‌عنوان جمهوری اسلامی ایران مورد احترام واقع خواهد شد.

میدل ایست نیوز: اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به دخالت های امریکا در امور عراق گفت: در واقع حق مردم عراق است که در مورد نظام حکومت‌شان و در مورد مسئولان‌شان تصمیم بگیرند و هر تصمیمی بگیرند، از طرف ما به‌عنوان جمهوری اسلامی ایران مورد احترام واقع خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، وی در پاسخ به سؤالی درباره طرح ایران گفت: ما هیچ امتیازی مطالبه نکردیم. تنها چیزی که مطالبه کردیم حقوق مشروع ایران است.

وی تصریح کرد: قضاوت را به شما و مردم واگذار می‌کنم که آیا مطالبه ایران برای خاتمه جنگ در منطقه، توقف راهزنی دریایی علیه کشتی‌های ایران (محاصره دریایی)، آزاد شدن دارایی‌های متعلق به مردم ایران که سال‌هاست به ناحق در بانک‌های خارجی مسدود شده، آیا این‌ها مطالبه زیاده خواهانه است.

بقایی گفت:هر آنچه در متن پیشنهاد کردیم نه تنها برای منافع ملی ایران بلکه برای خیر و صلاح منطقه و جهان معقول و سخاوتمندانه بود.

این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به اظهارات ترامپ گفت: ایران ثابت کرده و قدرت مسئولیت پذیر در منطقه است. ما قلدر نیستیم، قلدر ستیز هستیم. کافی است به عملکرد ما نگاه شود. آیا ما بودیم که به امریکا لشکرکشی کردیم. آیا ما هستیم که در نیمکره غربی علیه کوبا و ونزوئلا و … قلدری می‌کنیم. آیا ما بودیم که در روند دیپلماتیک دو نوبت مرتکب این جنایت شدیم.

وی با اشاره به مداخلات امریکا در منطقه افزود: نفس حضور نظامی امریکا در منطقه مصداق ایجاد چرخه قلدری و خشونت در منطقه است. این لفاظی‌ها در واقعیت امر امریکا تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران درباره همکاری مصر و امارات گفت: هرگونه مداخله‌ای که موجب خدشه وارد شدن به امنیت منطقه شود و اعتماد منطقه را دچار مشکل کند از نظر ما مردود است. فرق نمی‌کند توسط چه بازیگری صورت بگیرد.

بقایی تاکید کرد: امنیت منطقه باید توسط بازیگران منطقه‌ صورت بگیرد. امنیت متکی به حضور نیروهای بیگانه در منطقه صرفا موجب تشدید ناامنی می‌شود و به هیچ وجه برای منطقه ما ثبات آور نیست.

اسماعیل بقائی در پاسخ به سوالی درباره اینکه امریکا اخیرا معاون وزیر نفت عراق را به اتهام کمک به فروش نفت ایران تحریم کرده و از همین حالا، فشار بر نخست‌وزیر آینده عراق برای محدود کردن نظامیان وابسته به محور مقاومت را افزایش داده است. موضع ایران در قبال مداخله جویی واشنگتن چیست و چشم‌انداز همکاری با دولت جدید بغداد را چگونه می‌بینیم؟ اظهار داشت: فکر می‌کنم الان مشخص شد قلدر منطقه کیست، قلدر جهان کیست.

وی ادامه داد: موضع ما همیشه این بوده که باید همه کشورها به روندهای قانونی هر کشوری در رابطه با انتخاب مسئولان‌شان و در رابطه با نوع حکومت‌شان احترام بگذارند. این منحصراً وظیفه و در واقع حق مردم عراق است که در مورد نظام حکومت‌شان و در مورد مسئولان‌شان تصمیم بگیرند و هر تصمیمی بگیرند، از طرف ما به‌عنوان جمهوری اسلامی ایران مورد احترام واقع خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در تکمیل این بجث افزود: این را مقام‌های امریکایی باید پاسخ دهند که چگونه به خودشان اجازه می‌دهند خلاف همه اصول و مبانی حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، این‌گونه با صراحت مقام‌های کشورهای دیگر را متهم کنند و ادعاهایی را مطرح کنند که هیچ مبنایی ندارد.

بقائی خاطرنشان کرد: حتماً دولت عراق و مقام‌های این کشور خودشان به هر نحوی که در این خصوص صلاح بدانند، واکنش نشان خواهند داد.

منبع
خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − 3 =

دکمه بازگشت به بالا