اجتماعیاقتصادی

وزارت برنامه‌ریزی عراق: المثنی فقیرترین و اربیل مرفه‌ترین استان‌های کشور

جدیدترین پیمایش اقتصادی دولت عراق نشان می‌دهد نرخ کلی فقر در این کشور به ۱۷.۵ درصد کاهش یافته اما شکاف عمیق طبقاتی میان استان‌های جنوبی و اقلیم کردستان همچنان یک چالش جدی باقی مانده است.

میدل ایست نیوز: وزارت برنامه‌ریزی عراق نتایج پیمایش اقتصادی و اجتماعی خانوارهای این کشور را در حالی اعلام کرد که این گزارش از کاهش ملموس نرخ فقر در سطح ملی خبر می‌دهد اما تفاوت نرخ فقر بین استان‌های جنوبی و اقلیم کردستان بسیار چشمگیر است.

به گزارش رووداو، «عبدالزهره الهنداوی»، سخنگوی وزارت برنامه‌ریزی عراق، در گفت‌وگو با این منبع تصریح کرد: نتایج پیمایشی که در آغاز سال ۲۰۲۵ انجام شد، نشان‌دهنده کاهش نرخ فقر در عراق از محدوده ۲۱ الی ۲۲ درصد به ۱۷.۵ درصد است.

الهنداوی گفت: نتایج این پیمایش، از شکاف عمیق در سطح معیشت میان استان‌های مختلف پرده برداشته است به طوری که استان المثنی در جنوب کشور با نرخ ۴۳ درصد، در صدر فهرست فقیرترین استان‌ها قرار گرفته و در مقابل، اربیل، مرکز اقلیم کردستان، با نرخ تنها ۶ درصد، کمترین میزان فقر را در سطح کل عراق ثبت کرده است.

این آمار در حالی منتشر می‌شود که عراق در تلاش است تا از زیر بار بحران‌های اقتصادی متراکم کمر راست کند.

در همین ارتباط، در سال‌های گذشته، نرخ فقر در این کشور تحت تأثیر چندین عامل جهش بزرگی داشت که مهم‌ترین آن‌ها بحران کرونا و توقف فعالیت‌های اقتصادی در سال ۲۰۲۰، نوسانات قیمت نفت به‌عنوان منبع اصلی تأمین بودجه و تأثیر آن بر اعتبارات پروژه‌های عمرانی و همچنین تغییر نرخ ارز دینار بود که منجر به گرانی کالاهای اساسی و تضعیف مستقیم قدرت خرید دهک‌های پایین جامعه شد.

منبع
رووداو

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − هفده =

دکمه بازگشت به بالا