سیاسی

رایزنی عراق برای انتقال ۶ هزار زندانی خارجی به کشورهایشان

وزارت دادگستری عراق قصد دارد حدود ۶ هزار زندانی از ۶۱ تابعیت مختلف را، به استثنای محکومان به اعدام، به کشورهای خود منتقل کند.

میدل ایست نیوز: وزارت دادگستری عراق با همکاری نهادهای ذی‌ربط، اقدامات دیپلماتیک خود را برای امضای توافق‌نامه‌ها و یادداشت‌های تفاهم با کشورهای عربی و خارجی فعال کرده است تا حدود ۶ هزار زندانی از ۶۱ تابعیت مختلف را، به استثنای محکومان به اعدام، به کشورهای خود منتقل کند.

به گزارش السومریه نیوز، این اقدام با هدف کاهش فشار بر کانون‌های اصلاح و تربیت و کاستن از ازدحام جمعیت زندان‌ها انجام می‌شود.

احمد لعیبی، سخنگوی وزارت دادگستری عراق بیان کرد: هدف از این رایزنی‌ها، فراهم کردن زمینه برای امضای یادداشت‌های همکاری و توافق‌نامه‌هایی برای انتقال این زندانیان به کشورهایشان جهت سپری کردن دوران محکومیت است؛ اقدامی که بر اساس اصل رفتار متقابل یا بر مبنای توافق‌نامه‌ها و یادداشت‌های تفاهمی که میان عراق و این کشورها منعقد خواهد شد، صورت می‌گیرد.

لعیبی توضیح داد: این روند شامل محکومان عرب و خارجی حاضر در کانون‌های اصلاح و تربیت عراق خواهد بود، اما محکومان به اعدام از آن مستثنا هستند.

سخنگوی وزارت دادگستری عراق گفت: زندانیان خارجی که شمار آنها به ۶ هزار نفر می‌رسد و در حال حاضر دوران محکومیت خود را در مؤسسات اصلاحی عراق سپری می‌کنند، از اتباع ۶۱ کشور عربی و خارجی هستند.

به گفته وی، اتباع سوریه بیشترین تعداد را در میان زندانیان خارجی تشکیل می‌دهند و پس از آنها اتباع کشورهای عربی و خارجی دیگر، از جمله مراکش، امریکا، کانادا، روسیه، تونس و ترکیه قرار دارند. همچنین اتباع کشورهای متعدد دیگری از تقریباً تمامی قاره‌های جهان در میان این زندانیان حضور دارند.

وی افزود: وزارت دادگستری در تلاش است پرونده محکومان خارجی را از طریق ارتباط مستقیم با نمایندگی‌های دیپلماتیک کشورهای مربوطه و ارسال مکاتبات رسمی برای بررسی امکان انتقال اتباع محکوم آنها به کشورهایشان، ساماندهی کند تا این افراد بتوانند ادامه دوران محکومیت خود را در کشورهای خود سپری کنند.

لعیبی در پایان گفت که وزارت دادگستری همچنان اقدامات دیپلماتیک و فنی خود را برای تکمیل الزامات این پرونده، با هماهنگی نهادهای دولتی و نمایندگی‌های دیپلماتیک، ادامه می‌دهد تا سازوکاری روشن برای انتقال محکومان واجد شرایط به کشورهایشان ایجاد شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 18 =

دکمه بازگشت به بالا