اقتصادی

برگزاری مجمع اقتصادی مشترک اقلیم کردستان و ازبکستان در اربیل

مجمع اقتصادی مشترک اقلیم کردستان عراق و جمهوری ازبکستان با حضور گسترده ۴۵ شرکت تخصصی ازبکستانی در حوزه‌های برق، کشاورزی، ساختمان و صنایع غذایی در مقر اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و صنایع اقلیم در اربیل آغاز به کار کرد.

میدل ایست نیوز: مقامات اقلیم کردستان عراق و سفیر ازبکستان در عراق با اشاره به تعمیق روابط اقتصادی و سرمایه‌گذاری میان دو طرف، از گشایش قریب الوقوع نخستین خانه تجاری و اقتصادی ازبکستان در اربیل به منظور تسهیل همکاری‌های تجاری خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق(واع)، «گیلان حاجی سعید»، رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و صنایع اقلیم کردستان، در آیین افتتاحیه این مجمع اقتصادی تصریح کرد:امروز سومین نشست ما با تجار و بازرگانان ازبکستان است و نشست‌های پیشین نیز بسیار اثربخش و ملموس بوده‌اند و این اتحادیه تلاش دارد پلی استوار میان شرکت‌های داخلی و همتایان بین‌المللی برای خدمت به فعالان اقتصادی اقلیم باشد.

وی با اشاره به تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری با ازبکستان و سایر کشورها و توسعه افق‌های تبادل تجاری، از افتتاح قریب‌الوقوع «خانه تجاری و اقتصادی ازبکستان در اربیل» خبر داد و ضمن خیرمقدم به شرکت‌های حاضر، این مجمع را گامی پیشرفته برای فعال‌سازی شراکت‌های سرمایه‌گذاری دانست.

از سوی دیگر، محمد شکری، رئیس سازمان سرمایه‌گذاری اقلیم کردستان نیز تاکید کرد: این هیئت برای تقویت روابط با ازبکستان از طریق اقتصاد، تجارت و سرمایه‌گذاری تلاش می‌کند به گونه ای که اخیرا ۳۰ شرکت ازبک در سومین نمایشگاه بین‌المللی صنایع و ساختمان اربیل حضور داشتند.

ایوب خان، سفیر جمهوری ازبکستان در عراق، نیز اظهار داشت: روابط میان عراق، اقلیم کردستان و ازبکستان شاهد جهشی کیفی بوده و از مرحله ابراز تمایل به مرحله اقدامات ملموس رسیده است.

وی به گام‌های دوجانبه از جمله نخستین حضور ازبکستان در نمایشگاه بین‌المللی بغداد و امضای سند تشکیل کمیسیون مشترک حکومتی اشاره کرد و گفت: سفر اخیر هیئت اتاق بازرگانی اقلیم کردستان به ازبکستان نقش بسزایی در عمق‌بخشی به روابط داشت و حضور امروز تجار ازبک در اربیل نیز در راستای همین هدف است.

«سید خان»، مسئول فعالیت‌های اقتصادی خارجی جمهوری ازبکستان هم تاکید کرد: هیئت تجاری حاضر شامل نمایندگانی از شرکت‌های بزرگ در بخش‌های ساختمان، صنایع الکترونیک و غذایی است و هدف اصلی این سفر، ایجاد شراکت‌های بلندمدت، بومی‌سازی تولید، توسعه تامین متقابل و تأسیس پروژه‌های مشترک با شرکای محلی در اقلیم کردستان است.

منبع
واع

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − شانزده =

دکمه بازگشت به بالا