خبر اولسیاسی

معن: تصمیم انحصار سلاح بازگشت‌ناپذیر است/ هیچ نیروی خارجی در خاک عراق نیست

رئیس واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق، تأکید کرد که تصمیم دولت برای انحصار سلاح در دست حکومت بازگشت‌ناپذیر است.

میدل ایست نیوز: سعد معن، رئیس واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق، با تأکید بر اینکه تصمیم دولت برای انحصار سلاح در دست حکومت بازگشت‌ناپذیر است، اعلام کرد که بغداد برای تکمیل سامان‌دهی سلاح‌ها تا نیمه سال آینده مهلت تعیین کرده و تلاش‌ها برای اجرای این برنامه پیش از پایان مهلت ادامه دارد.

معن در گفت‌وگو با شبکه روسیا الیوم، گفت که داعش دیگر تهدید امنیتی شماره یک عراق نیست و این کشور به دنبال گسترش همکاری با روسیه در زمینه تسلیحات، فناوری و آموزش است.

وی بیان کرد که دولت عراق در مسیر ایجاد حاکمیت کامل داخلی و خارجی حرکت می‌کند و تحقق حاکمیت خارجی بدون برخورداری از حاکمیت داخلی کامل و وجود یک تصمیم امنیتی واحد امکان‌پذیر نیست.

تصمیم‌گیری درباره جنگ و صلح باید در اختیار دولت باشد

رئیس واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق افزود که تصمیم‌گیری درباره جنگ و صلح باید در اختیار دولت باشد، نه هیچ فرد یا طرف دیگری.

رئیس واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق هرگونه نگرانی درباره بروز درگیری یا جنگ داخلی در پی اجرای این تصمیم را رد کرد و گفت که همه طرف‌ها، از جمله گروه‌های مسلح، ضرورت حرکت به سوی تصمیم امنیتی واحد را درک می‌کنند.

وی همچنین تأکید کرد که انجام هرگونه عملیات نظامی از خاک عراق علیه کشورهای همسایه یا سایر کشورها، خط قرمزی غیرقابل بازگشت است؛ زیرا چنین اقداماتی با قانون اساسی و سیاست دولت عراق مغایرت دارد.

به گفته معن، اقدامات سخت‌گیرانه‌ای علیه هر فردی که به کشوری حمله کند، اتخاذ خواهد شد.

معن با اشاره به تنش‌های منطقه‌ای گفت که عراق در درگیری اخیر طرف جنگ نبوده و تلاش کرده است به نقطه‌ای برای صلح و نزدیک کردن دیدگاه‌های طرف‌های درگیر تبدیل شود.

وی افزود که عراق از نخستین کشورهایی است که از پیامدهای جنگ، به‌ویژه در حوزه اقتصادی، آسیب می‌بیند و ابراز امیدواری کرد این درگیری با کاهش تنش‌ها و برقراری ثبات پایان یابد.

هیچ نیروی خارجی در خاک عراق نیست

رئیس واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق با اشاره به پایان مأموریت ائتلاف بین‌المللی در عراق گفت که در حال حاضر هیچ سرباز، نیروی رزمی یا کارشناس خارجی در خاک این کشور حضور ندارد و مسئولیت‌ها بر عهده نیروهای امنیتی عراق است.

به گفته وی، روابط بغداد با کشورهای عضو ائتلاف، از جمله امریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان، به روابط دوجانبه مبتنی بر منافع مشترک تبدیل شده که قراردادها، آموزش، تبادل تجربیات و همکاری اطلاعاتی را شامل می‌شود.

معن تأکید کرد که پایان مأموریت ائتلاف به معنای انزوای عراق نیست، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز گسترش روابط این کشور با جهان باشد.

معن با اشاره به روابط بغداد و مسکو گفت که توسعه مناسبات دو کشور به نفع هر دو طرف است و عراق در پی تنوع‌بخشی به منابع تسلیحاتی و روابط خود است. وی افزود بغداد علاقه‌مند به بهره‌گیری از تجربیات روسیه در زمینه تسلیحات، فناوری، آموزش و امور فنی است.

رئیس واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق تأکید کرد که جنگ با تروریسم پایان نیافته و ادامه خواهد داشت، اما داعش به دلیل افزایش توانمندی‌های نیروهای امنیتی عراق از نظر تجهیزات، نیروی انسانی و فناوری، دیگر تهدید امنیتی شماره یک این کشور محسوب نمی‌شود.

وی افزود که شمار اعضای باقی‌مانده این گروه محدود است و آنها عمدتاً در مناطق دورافتاده استان‌های کرکوک و الانبار حضور دارند.

به گفته معن، این تحرکات با حملات هوایی و بر اساس اطلاعات سازمان‌های اطلاعات نظامی و وزارت کشور پیگیری می‌شود.

او همچنین گزارش‌ها درباره احتمال احیای فعالیت داعش پس از خروج ائتلاف را تبلیغات غیرواقع‌بینانه توصیف کرد و گفت که این گروه قادر به تثبیت حضور خود در مناطق عراق نخواهد بود.

معن بر ادامه تبادل اطلاعات با کشورهای عضو ائتلاف و دیگر کشورها، از جمله روسیه، تأکید کرد.

وضعیت مرز عراق و سوریه مطلوب است

معن وضعیت مرز عراق و سوریه را مطلوب توصیف کرد و از افزایش شمار نیروهای مرزبانی، آموزش آنها و تجهیزشان به دوربین‌های حرارتی و پهپاد خبر داد.

وی همچنین از تداوم هماهنگی با دمشق در امور مرزی و سفر پیشین رئیس دستگاه اطلاعات عراق به سوریه خبر داد و گفت دو کشور در پی تقویت هماهنگی رسانه‌ای و امنیتی نیز هستند.

رئیس واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق اعلام کرد که این کشور بیش از ۵۷۰۰ زندانی وابسته به داعش را از زندان‌های سوریه تحویل گرفته است؛ عملیاتی که به گفته وی، شاید یکی از بزرگ‌ترین جابه‌جایی‌های زندانیان در تاریخ معاصر باشد.

او توضیح داد که دستگاه قضایی عراق تحقیقات درباره این افراد را از ابتدا آغاز کرده و برای هر زندانی پرونده‌ای کامل تشکیل داده است. همچنین آزمایش‌هایی برای تعیین تابعیت زندانیان و تطبیق اطلاعات آنها انجام شده و محاکمه برخی از آنان آغاز شده است.

معن تأکید کرد که افرادی که در اقدامات تروریستی دست داشته‌اند، بر اساس قانون مجازات عراق یا قانون مبارزه با تروریسم محاکمه خواهند شد و در برابر خون شهروندان عراقی هیچ‌گونه اغماضی صورت نخواهد گرفت.

وی در پایان گفت: عراق قدرتمند به معنای امنیت و ثبات در سراسر خاورمیانه است.

منبع
روسیا الیوم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 9 =

دکمه بازگشت به بالا