سیاسی

انهدام شبکه سازمان‌یافته قاچاق مواد مخدر در دیوانیه و بازداشت ۳۱ متهم

سازمان امنیت ملی عراق از انهدام یک شبکه سازمان‌یافته مرتبط با قاچاق مواد مخدر در استان دیوانیه، در جنوب بغداد، خبر داد.

میدل ایست نیوز: سازمان امنیت ملی عراق اعلام کرد که یک شبکه سازمان‌یافته فعال در زمینه قاچاق مواد مخدر را در استان دیوانیه متلاشی کرده است.

به گزارش رووداو، نیروهای امنیت ملی در استان دیوانیه پس از انجام پیگیری‌های اطلاعاتی دقیق و رصد تحرکات و محل استقرار متهمان، عملیات‌های هماهنگ یورش و بازداشت را اجرا کردند.

در این بیانیه آمده است که اعضای شبکه به‌تدریج و بر اساس احکام قضایی معتبر بازداشت شدند و شمار افراد دستگیرشده به ۳۱ نفر رسید.

سازمان امنیت ملی عراق همچنین از کشف حدود یک کیلوگرم ماده مخدر پرخطر کریستال، مقادیری قرص مخدر و ابزارهای مختلف مورد استفاده برای مصرف مواد خبر داد.

براساس اعلام این نهاد، تمامی متهمان به همراه اقلام کشف‌شده برای انجام تحقیقات و پیگیری‌های قضایی به مراجع ذی‌صلاح تحویل داده شده‌اند.

این عملیات در چارچوب کارزار امنیتی گسترده‌ای انجام شده است که نیروهای امنیتی عراق، به‌ویژه سازمان امنیت ملی و اداره کل مبارزه با مواد مخدر، در استان‌های مختلف این کشور دنبال می‌کنند. مقام‌های عراقی، بر اساس این گزارش، گسترش مواد مخدر را تهدیدی راهبردی علیه امنیت ملی می‌دانند.

در سال‌های اخیر، عراق علاوه بر مسیر عبور محموله‌های مواد مخدر میان کشورهای منطقه، با گسترش بازار مصرف و توزیع داخلی نیز مواجه شده است. بر اساس این گزارش، ماده کریستال از مسیر مرزهای جنوبی و شرقی و قرص‌های کپتاگون از مرزهای غربی وارد شبکه‌های قاچاق می‌شوند؛ موضوعی که به افزایش اقدامات اطلاعاتی برای شناسایی و انهدام شبکه‌های توزیع و انبار مواد مخدر انجامیده است.

استان دیوانیه به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر ارتباطی استان‌های جنوبی، از جمله بصره، ذی‌قار و میسان، با مناطق مرکزی و بغداد، از اهمیت مواصلاتی برخوردار است. این موقعیت می‌تواند آن را به یکی از مسیرهای مورد توجه شبکه‌های قاچاق برای انتقال و توزیع محلی مواد مخدر تبدیل کند.

بر اساس قانون شماره ۵۰ عراق مصوب سال ۲۰۱۷ درباره مبارزه با مواد مخدر و روان‌گردان‌ها، برای جرایم مرتبط با قاچاق و تجارت مواد مخدر مجازات‌های سنگینی در نظر گرفته شده است که در برخی شرایط، از جمله ارتباط با شبکه‌های بین‌المللی یا مسلح، می‌تواند به حبس ابد یا اعدام برسد.

منبع
رووداو

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =

دکمه بازگشت به بالا