اجتماعیخبر اول

جنگ چریکی؛ استراتژی جدید داعش برای پراکنده کردن نیروهای امنیتی عراق

دایره حملات تروریستی عناصر باقی مانده داعش در عراق افزایش یافته و مناطق دورافتاده به ویژه در استان‌های شمالی و غربی این کشور را دربرگفته است.

میدل ایست نیوز: دایره حملات تروریستی عناصر باقی مانده داعش در عراق افزایش یافته و مناطق دورافتاده به ویژه در استان‌های شمالی و غربی این کشور را دربرگفته است.

ناظران و تحلیلگران امنیتی معتقدند که این حملات در راستای تلاش برای به هم ریختن برنامه‌های نیروهای امنیتی و متفرق کردن آنها در مساحتی گسترده برای کم‌رنگ کردن توان میدانی آنها صورت می گیرد، این در حالی است که فرماندهان امنیتی در حال ترسیم استراتژی‌های جدیدی برای مقابله با این طرح عناصر تروریستی هستند.

در همین ارتباط، هسته‌های باقی مانده داعش اخیرا در استان‌های دیالی، صلاح الدین، کرکوک در شمال و شرق عراق و استان الانبار واقع در غرب این کشور فعال شده‌اند و چندین حمله تروریستی علیه نیروهای امنیتی و مردم عادی انجام داده‌اند که طی آن چندین نفر کشته و زخمی شده اند.

یک مقام نظامی بلندپایه عراقی در فرماندهی عملیات مشترک در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کرد: «حملات فزاینده اخیر گروه تروریستی داعش تنها منحصر به منطقه‌ای خاصی نبوده است زیرا این گروه تروریستی در تلاش است تا از رهگذر یورش به مناطق دوردست و مختلف و عقب‌نشینی به مناطق دیگر، دایره عملیات خود را توسعه دهد، این گروه در راهبرد جدید خود از درگیری مستقیم با نیروهای امنیتی پرهیز می کند و با ترور، انفجار، شبیخون، نبردهای ایذایی، تاکتیک‌های بزن‌دررو، و جابجایی سریع دست به جنگ چریکی می‌زند.»

این مقام نظامی عراقی که نخواست نامش را اعلام کند، اظهار داشت: «هسته‌های داعش در حال ارتباط‌گیری و هماهنگی با یکدیگر هستند همچنین عناصر این گروه تروریستی با حملات فزاینده و محدود خود و نیز با جا به جایی‌های سریع در استان‌های مختلف در تلاشند تا نیروهای عراقی را در مناطق وسیعی پراکنده و از توان رزمی آنها بکاهند.»

وی افزود: «نیروهای امنیتی عراقی در یک هفته اخیر موفق شده اند بیش از 30 عنصر تروریستی را در مناطق مختلف عراق از پای درآورند.»

در این میان، متخصصان امور امنیتی تاکید می کنند که این تاکتیک داعش نیازمند استراتژی جدیدی برای مقابله با آن است و باید بُعد اطلاعاتی نیروهای عراقی بیش از این فعال‌تر شود.

در همین ارتباط، «ماجد العبیدی»، کارشناس امنیتی عراقی تصریح کرد: «تاکتیک مورد استفاده گروه تروریستی داعش بسیار خطرناک است چرا که بیانگر قدرت جا به جایی عناصر داعش و توان عقب‌نشینی سریع آنها پس از انجام هر عملیات تروریستی است.»

وی در پایان اظهار داشت: «عناصر باقی مانده داعش در تلاش هستند تا به نیروهای عراقی نشان دهند حملاتشان تنها منحصر به منطقه مشخصی نیست و نیروهای امنیتی باید به همه مناطق نظارت و تمرکز داشته باشند که این امر نیازمند هماهنگی بالای نیروها و دستگاه‌ها امنیتی مختلف و همکاری مردم با آنان است.»

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − سه =

دکمه بازگشت به بالا