اقتصادیخبر اولسرخط خبرها

بازدید سرزده از پمپ بنزین‌ها و مراکز اقتصادی برای کنترل افزایش افسارگسیخته‌ قیمت‌ها در لبنان

مناطق مختلف لبنان شاهد بازدید سرزده وزارتخانه‌های مربوطه با همراهی نیروهای امنیتی در تلاش برای کنترل افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها بود.

میدل ایست نیوز: مناطق مختلف لبنان شاهد بازدید سرزده وزارتخانه‌های مربوطه با همراهی نیروهای امنیتی در تلاش برای کنترل افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها بود.

در همین رابطه، «عماد حب الله»، وزیر صنایع دولت پیشبرد امور لبنان به صورت سر زده از  پمپ بنزین‌ها و مراکز تجاری و مراکز فروش سیمان در چندین منطقه با همراهی نیروهای امنیتی و ناظران وزارتخانه اقتصاد و صنایع و تجارت بازدید کرد.

حب الله در این بازدید سر زده میزان پایبندی تاجران و فروشندگان به قیمت‌های رسمی را به صورت میدانی بررسی کرد، قیمت هر تُن سیمان در لبنان یک میلیون و 700 هزار لیره است اما قیمت رسمی آن، تقریبا 300 هزار لیره است.

وزیر صنایع لبنان در این بازدید میدانی بر لزوم مسئولیت‌پذیری ملی، اجتماعی و اقتصادی همگان در این شرایط دشوار و عدم سوء استفاده از موقعیت کنونی و ارائه اجناس با قیمت مطلوب و در سریع ترین زمان ممکن تاکید کرد.

در شمال لبنان نیز بازرسان وزارت اقتصاد با همراهی عناصر امنیتی بازدیدهایی از برخی پمپ بنزین‌ها و مراکز فروش سیمان و مصالح ساختمانی به عمل آوردند تا از عدم احتکار و پایبندی فروشندگان به قیمت های رسمی اطمینان حاصل کنند.

این بازدیدهای میدانی در حالی انجام می شود که اتوبان بین المللی المنیه طی سه روز گذشته شاهد اعتراضات برخی تاجران و فروشندگان مصالح ساختمانی به دلیل عدم دریافت سیمان به قیمت رسمی و وجود آن در بازارهای سیاه با قیمت‌های بسیار بالاتر بود.

بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد شدیدترین دوران بی‌ثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ است.

از شروع بحران اقتصادی اخیر ارزش پول ملی لبنان حدود ۹۰ درصد سقوط کرده و بیکاری به شدت افزایش یافته است.

بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی می‌گویند که حدود نیمی از جمعیت کشور اکنون زیر خط فقر هستند.

دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهی‌های خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارز خارجی بانک مرکزی لبنان که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.

جامعه بین‌المللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروه‌های سیاسی مشروط کرده‌اند.

دولت قبلی لبنان در پی انفجار مهیب اوت ۲۰۲۰ در بندرگاه بیروت استعفا داد ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره می‌کند. در آن انفجار بیش از ۲۰۰ نفر کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شدند و یا به شدت آسیب دیدند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا