سیاسی

لغو سمت «ابومهدی المهندس» در حشد نتیجه توافق نیروهای سیاسی بوده است

به گفته منابع عراقی تصمیم اصلاح ساختار حشد با توافق نیروهای سیاسی و با هدف دور نگه داشتن حشد از فشارهای داخلی و خارجی انجام شده است.

میدل ایست نیوز: منابع آگاه خبر دادند که تصمیم «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق، برای تغییر ساختار تشکیلاتی سازمان الحشد الشعبی با توافق همه گروه های شریک در دولت انجام شده و تا اینجای کار اختلافی درباره آن وجود ندارد.

روز شنبه (21 سپتامبر) سندی منتشر شد که نشان می داد که عادل عبدالمهدی دستور تغییر ساختار تشکیلاتی الحشد الشعبی را صادر کرده است.

به موجب این سند او به «فالح الفیاض»، رئیس سازمان، اختیار داده که مسئولان لازم برای تشکیلات جدید را به نخست وزیر معرفی کند تا او درباره انتخاب یا عدم انتخاب آنها تصمیم بگیرد.

عبدالمهدی در ژوئن گذشته دستورالعملی برای اصلاح ساختار نیروهای الحشد الشعبی صادر کرد تا این نیروها با همه تشکیلاتشان تحت فرمان فرمانده کل نیروهای مسلح عراق درآیند.

به گفته ناظران زمان بندی تغییر ساختار تشکیلاتی الحشد الشعبی نشان می دهد که هدف از این کار دور نگه داشتن حشد از نزاع جاری میان ایران و امریکا و مشخص کردن گروه هایی است که وابستگی به ایران را بر سرسپردگی به دولت عراق ترجیح می دهند.

اما آنچه در این میان بسیار چشمگیر بود، لغو مقام «نایب رئیس حشد» بود که تاکنون «ابومهدی المهندس» آن را بر عهده داشت.

این تصمیم پس از آن گرفته شده که نشانه های روشنی از اختلاف نظر میان المهندس با رئیس سازمان حشد دیده شده است. المهندس اخیرا نیروهای امریکایی را مسئول حملات به انبارهای سلاح حشد دانست، اما دفتر الفیاض با صدور بیانیه ای تأکید کرد که این اظهارات ربطی به مواضع رسمی حشد ندارد. همچنین المهندس طی حکمی یک فرمانده را مسئول تشکیل نیروی هوایی حشد کرد، اما دفتر الفیاض تشکیل نیروهای هوایی حشد را تکذیب کرد.

یک منبع آگاه گفت که تصمیم اصلاح ساختار حشد با توافق نیروهای سیاسی و با هدف دور نگه داشتن حشد از فشارهای داخلی و خارجی انجام شده است.

به گفته این منبع ابومهدی المهندس دو ماه پیش به روند اجرای دستورالعمل نخست وزیر برای اصلاح ساختار حشد الشعبی اعتراض داشت که علت این اعتراض آن بود که می خواست در ستاد عملیات حشد بماند، «اما او از اجرای دستورات نخست وزیر که با هدف حفظ حشد و پیشرفت آن انجام می شود مخالفتی نخواهد کرد».

این منبع تأکید کرد که عبدالمهدی تحت فشار امریکا برای مهار حشد الشعبی بوده است و پیش بینی کرد که در چند روز آینده یک مقام ترجیحا میدانی به ابومهدی المهندس واگذار شود که نیاز به حضور وی در رسانه ها نداشته باشد.

افرادی نزدیک به المهندس در واکنش به لغو سمت وی در تشکیلات الحشد الشعبی به نقل از وی گفتند که «مردم عراق می دانند ما چه کارهایی کرده ایم».

براساس این اظهارات وی تأکید کرده که «سخنانی درباره برکناری من ازسوی رئیس الحشد الشعبی به گوش می رسد، اما باید دانست که رئیس حشد از دفتر خود در بغداد عملیات را هدایت می کرد و قهرمانان حشد در میدان های جنگ از اجرای دستورات از پای ننشستند».

او افزوده که «اصلاح ساختار الحشد الشعبی در این مرحله امری ضروری است اما از دولت می خواهیم که دربرابر کسانی که برای عراق جانفشانی کردند منصفانه رفتار کند و به دیکته های امریکا گوش ندهد».

به گفته کارشناسان اصلاح ساختار حشد کاری نیست که در مدتی کوتاه شدنی باشد، اما این اقدام اخیر عبدالمهدی گام دیگری در مسیر مهار الحشد الشعبی و تبدیل آن به نیروی نظامی منظمی تحت فرمان فرمانده کل نیروهای مسلح است.

منبع
ایندیپندنت

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا