سرخط خبرها

مشاور ارشد اردوغان: عملیات در شمال سوریه به‌زودی آغاز می‌شود

مشاور ارشد رئیس جمهور ترکیه تأکید کرد که یگان های مدافع خلق کرد یا باید محل را ترک کنند یا اینکه ترکیه مانع از مزاحمت هایشان می شود.

میدل ایست نیوز: یک مشاور ارشد رئیس‌جمهوری ترکیه گفته‌ است که عملیات آن کشور همراه شبه‌نظامیان متحد آنکارا در شمال شرق سوریه «به‌زودی» آغاز می‌شود.

فاحرتین آلتون، مدیر روابط عمومی دولت ترکیه، نیز در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته است ارتش ترکیه همراه شبه‌نظامیان گروه موسوم به «ارتش آزاد سوریه» به‌زودی از مرز دو کشور گذر خواهند کرد.

آقای آلتون افزوده «شبه‌نظامیان یگان‌های مدافع خلق دو گزینه دارند: می‌توانند محل را ترک کنند یا ما باید جلویشان را بگیریم تا مزاحم عملیات ضد داعش ما نشوند».

اشاره این مقام ارشد دولت ترکیه به شبه‌نظامیان عمدتا کردی‌ست که طی دو سال گذشته نقش عمده‌ای در شکست گروه موسوم به حکومت اسلامی داشتند.

این شبه‌نظامیان تا کنون از حمایت ایالات متحده برخوردار بودند. واشینگتن اتهام‌های آنکارا در مورد هماهنگی آن‌ها با پ‌‌ک‌ک و در نتیجه «تروریست» بودنشان را نپذیرفته‌است.

اظهارات فاحرتین آلتون، در ادامه تحولات بنیادین روزهای گذشته در شمال شرق سوریه، بیان شده‌است.

کاخ سفید آمریکا ۱۴ مهر ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که عملیات ترکیه در شمال سوریه به‌زودی آغاز می‌شود؛ «نیروهای نظامی ایالات متحده از این عملیات حمایت نخواهند کرد و نقشی نیز در آن نخواهند داشت»، همچنین این نیروها «در حالی‌که به کار «خلافت» داعش در مناطق تحت کنترل آن‌ها [در سوریه] پایان داده‌اند، دیگر در مناطق پیرامون آن نخواهند بود».

این بیانیه با واکنش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شد و کردهای سوریه پیامدهای آن را «فاجعه‌بار» توصیف کردند.

در نهایت آقای ترامپ تحت فشار گسترده جمهوری‌خواهان و مخالفان خروج آمریکا از شمال سوریه، تهدید کرد که اگر ترکیه «از حد خود» تخطی کند اقتصاد این کشور را نابود خواهد کرد.

ساعاتی بعد گزارش شد که ترکیه در حال افزایش نیروها در مرز سوریه است.

منبع
رادیو فردا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 1 =

دکمه بازگشت به بالا