سیاسی

«خلیفه بن زاید»، رئیس امارات کیست و چرا غایب است؟

مردم امارات بدون اینکه مراسمی رسمی یا اقدامی دیگر انجام بگیرد، شاهد انتخاب دوباره «خلیفه بن زاید» برای چهارمین بار به عنوان رئیس امارات بودند.

میدل ایست نیوز: مردم امارات بدون اینکه مراسمی رسمی یا اقدامی دیگر انجام بگیرد، شاهد انتخاب دوباره «خلیفه بن زاید» برای چهارمین بار به عنوان رئیس امارات بودند، این در حالی است که وی در سال‌های اخیر بسیار به ندرت در برابر انظار عمومی دیده شده است.

خبرگزاری رسمی امارات (وام) روز چهارشنبه 6 نوامبر 2019 میلادی بدون انتشار هیچ گونه تصاویر یا بیان سازوکار انتخاب انجام شده، گزارش داد، شورای عالی فدرال بر اساس قانون اساسی این کشور مجددا خلیفه بن زاید را برای بار چهارم و به مدت 5 سال به عنوان رئیس شورای عالی فدرال برگزید.

همچنین رئیس غائب نیز پس از اعلام انتخابش، برای مردم امارات هیچ سخنرانی درباره شرایط مربوط به انتخاب دوباره‌اش و وضعیت این کشور با توجه به بحران‌های پیش‌روی منطقه انجام نداد؛ این امر گمانه‌ها و تردیدهایی درباره سلامت جسمی و عقلی خلیفه بن زاید به وجود می آورد.

آخرین باری که رئیس 71 ساله امارات در مقابل انظار عمومی دیده شد به ماه رمضان گذشته باز می گردد که در کنار «محمد بن زاید»، ولیعهد ابوظبی و برادر خود که عملا قدرت را در امارات در دست دارد، قرار داشت، در این مراسم و مناسبت‌های نادر دیگری که خلیفه بن زاید در آن رویت شده است، علائم بیماری و عدم توازن در وی کاملا هویدا بوده است، وی در ژانویه سال 2014 میلادی به علت عارضه جسمی برای درمان به فرانسه سفر کرد.

انتخاب مجدد خلیفه بن زاید به ریاست امارات در حالی انجام می شود که انتقادات عربی و بین المللی از نقش مشکوک این کشور در گسترش نفوذ در یمن، حمایت از تداوم درگیری‌ها در لیبی، ادامه بحران خلیج و محاصره قطر و عادی سازی روابط با اسرائیل افزایش یافته است.

خلیفه بن زاید کیست؟

خلیفه بن زاید بزرگترین فرزند زاید بن سلطان، بنیانگذار امارات و ولیعهد وی بوده است و پس از مرگ پدر به حکومت امارت ابوظبی رسید و در سوم نوامبر سال 2004 میلادی، شورای عالی فدرال امارات، وی را به عنوان رئیس کشور برگزید.

بنا به درخواست خلیفه، شورای عالی فدرال در ژانویه سال 2005 میلادی، «محمد بن راشد آل مکتوم» را مامور تشکیل دولت جدید و بر عهده گرفتن نخست وزیری کابینه کرد، محمد بن راشد در حالی به نخست وزیری امارات انتخاب شد که تنها یک روز از ولیعهدی وی بر امارت دبی سپری شده بود.

خلیفه بن زاید در سال 1948 میلادی در شرق امارت ابوظبی متولد شد و تحصیلات ابتدایی خود را در شهر العین، مهم‌ترین شهر منطقه و مرکز اداری آن گذراند.

وی دومین رئیس امارات از زمان تاسیس آن در دوم دسامبر سال 1971 و شانزدهمین حاکم امارت ابوظبی، بزرگترین امارت 7 گانه این کشور به شمار می رود، وی متاهل و دارای 8 فرزند می باشد که تنها دو نفر از آنها پسر هستند؛ سلطان بن خليفة آل نهيان و محمد بن خليفة آل نهيان.

قدرت سیاسی خلیفه بن زاید.. آیا وی کنار گذاشته شده است؟

در سایه مناصبی که خلیفه بن زاید برعهده داشته است، غیاب وی علیرغم بحران‌هایی که این کشور خود را در آن درگیر ساخته، جالب توجه به نظر می رسد، به ویژه آنکه امارات در بحران قطر و جنگ یمن و لیبی حضور پررنگی داشته و هزینه های سنگینی متحمل شده است.

خلیفه بن زاید در تمام مراحل مسیر پدرش را ادامه داده است، نخستین منصب رسمی که برعهده گرفت، نماینده حاکم منطقه الشرقیه و رئیس دادگاه‌های این منطقه در سال 1966 بود. این منصب اهمیت بسیاری در زندگی وی داشت و توانست در این مدت، فرصت خوبی برای تماس روزانه با شهروندان داشته باشد.

وی در یکم فوریه سال 1969 به عنوان ولیعهد ابوظبی و رئیس اداره دفاع منصوب شد و به حکم منصب خود، مسئولیت فرماندهی نیروها را در امارت ابوظبی عهده دار شد و نقشی اساسی در توسعه این نیروها و تبدیل آن از گاردی کوچک به نیرویی با تجهیزات مدرن و مسئولیت های متعدد ایفا کرد.

خلیفه بن زاید در ژوئن سال 1971 میلادی یعنی پیش از تشکیل کشور امارات، به عنوان نخستین نخست وزیر محلی امارت ابوظبی انتخاب شد و همزمان مسئولیت وزارتخانه های دفاع و دارایی را برعهده داشت.

وی در فوریه سال 1974میلادی پس از لغو هیات وزیران محلی، نخستین رئیس شورای اجرایی شد که به جای هیات وزیران تشکیل شده بود، وی در دوران ریاست خود بر شورای اجرایی بر پروژه های توسعه و مدرن‌سازی ابوظبی و تدوین سیاست نفتی این امارت نظارت کرد.

وی همزمان ریاست شورای عالی نفت (هنوز هم ریاست آن را برعهده دارد) را برعهده داشت، این شورا، عالی ترین مرجع در تنظیم مناسبات با شرکت های نفتی فعال در ابوظبی است و عالی ترین نهادی به شمار می رود که بر سیاست صنعت نفت ابوظبی در تنظیم، اکتشاف و تولید نظارت دارد.

خلیفه بن زاید در سال 1976 میلادی تاسیس و ریاست اداره سرمایه‌گذاری ابوظبی را برعهده گرفت که بر مدیریت سرمایه گذاری های مالی در ابوظبی نظارت دارد، این اداره در آموزش و تربیت شخصیت‌های اماراتی که مناصب بالایی را در دولت عهده دار شدند، نقش مهمی ایفا کرد.

وی در سال ماه می سال 1976 عهده دار جانشینی فرمانده کل نیروهای مسلح شد که پس از ادغام نیروهای دفاع محلی امارت های هفتگانه درچارچوب فرماندهی واحد فدرال تشکیل شده بود تا مسئولیت دفاع بخشی از مسئولیت های انحصاری دولت فدرال باشد.

خلیفه بن زاید از سال 2004 تاکنون ریاست امارات متحده عربی را بر عهده دارد، اما باید گفت که «محمد بن زاید» برادر و ولیعهد وی عملا قدرت را در امارات در دست دارد و اغلب تصمیمات سیاسی داخلی و خارجی از سوی گرفته می شود و خلیفه بن زاید تنها اسما ریاست این کشور را به دست دارد.
دست دارد.

در همین رابطه، در آوریل سال گذشته فعالان اماراتی شبکه‌های اجتماعی فاش کردند که حاکم امارات به دستور برادرش محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی، در اقامت اجباری به سر می‌برد و رسانه‌های اماراتی درباره سرنوشت وی، مردم را فریب می‌دهند.

کمپین فعالان اینترنتی هوادار شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان، حاکم امارات که سه سال است در غیبتی مبهم به سر می‌برد، زیر عنوان ” خلیفه کجاست” فاش کردند که وی با وجود داشتن شرایط جسمی ناپایدار، به دستور برادرش محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی، در داخل کشور در اقامت اجباری به سر می‌برد.

منبع
الخلیج اونلاین

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا