گفتوگوی شوخی جدی مقام امریکایی با مجری مشهور عراقی: حضور ما در عراق محرمانه نیست/ «قاسم سلیمانی» در حال اجرای اقداماتی علیه امریکا بود+فیلم
معاون اول دستیار وزیر خارجه امریکا در امور خاورمیانه، تأکید کرد که ماندن امریکا در عراق، خواست بسیاری از مردم عراق است.
میدل ایست نیوز: «جوی هود»، معاون اول دستیار وزیر خارجه امریکا در امور خاورمیانه، تأکید کرد که ماندن امریکا در عراق، خواست بسیاری از مردم عراق است.
وی در مصاحبه با «احمد البشیر»، مجری برنامه طنز «جمهوریة بشیر» گفت که حضور نیروهای امریکایی در عراق از سال 2014 به درخواست حکومت عراق برای جنگ با تروریسم داعشی بود که «با همکاری ما و دستگاه امنیتی و پوشش هوایی و امکانات دیگری که با همکاری 24 عضو این ائتلاف داشتیم نیروهای امنیتی عراقی توانستند این خطر تروریسم را نابود کنند».
هود که پیشتر کاردار امریکا در عراق بود تأکید کرد که بی تردید این نیروهای عراقی بودند که در خطوط مقدم نبرد حضور داشتند و بیشترین قربانیان را داشتند و بیشترین قهرمانی را برای آزادی کشورشان نشان دادند و افزود که این همه نه فقط برای مردم عراق که برای همه انسان هایی بود که در سطح جهان به صلح می اندیشند.
معاون اول دستیار وزیر خارجه امریکا در امور خاورمیانه در پاسخ به این سؤال که وقتی عراقی ها می گویند که به نیابت از جهان با داعش جنگیدند، آیا ادعای درستی است یا نه، گفت که بی تردید آنان درست می گویند.
هود در پاسخ به سؤالی درباره ادعای برخی مقامات امریکا ازجمله وزیر خارجه این کشور درباره تماس های محرمانه برخی سران سیاسی عراق برای ابقای نیروهای امریکایی در عراق پس از مصوبه مجلس این کشور، گفت که این تماس ها محرمانه نبوده است و افزود که بسیاری از مردم می خواهند که امریکا به عنوان یک شریک در عراق بماند.
وی حاضر به نام بردن از فرد خاصی در این باره نشد و گفت که اینکه سخنانشان محرمانه بماند یا اینکه علنی شود به خودشان مربوط است و تأکید کرد که ما می خواهیم که همه مردم عراق به جایی برسند که بتوانند مواضع خود را آزادانه بیان کنند اما واقعیت آن است که برخی از آنها از تهدیدهایی که دریافت می کنند هراس دارند «مانند تهدید رئیس جمهور عراق توسط “ابوعلی العسکری” که گفته بود که اگر برهم صالح با رئیس جمهور امریکا ملاقات کند او را از بغداد بیرون خواهند انداخت».
وی افزود که چنین چیزی در هیچ کشوری رخ نمی دهد و خاطرنشان کرد که در این میان افراد شجاعی هم هستند که در امروز خیابان ها آنها را می بینیم و فریاد تغییر سر می دهند و کشته و زخمی می شوند و امریکا قطعا چنین اقداماتی را محکوم می کند و مردم عراق باید بدون واهمه نظر خود را بگویند.
هود در پاسخ به این اظهارات که تظاهرات مردم در عراق با حمایت امریکا و در واکنش به توافق اقتصادی عراق با چین انجام می شود گفت که امریکا از حقوق آزادی بیان که در قانون اساسی عراق گنجانده شده حمایت می کند و دولت هم موظف به حمایت از این حقوق است و افزود این ادعا که امریکا این تظاهرات را راه انداخته اهانتی آشکار به جوانان و کودکانی و سالخوردگانی از همه طیف های عراق است به خیابان آمده و خواستار تغییر و باز پس گرفتن میهن خود هستند.
وی طرح موضوع را که امریکا نگران روابط عراق با چین است هم مضحک خواند و گفت که امریکا می خواهد عراق بهترین روابط را با همه کشورها آن هم براساس شرایط و منافع خودش به عنوان کشوری مستقل داشته باشد و افزود که عراق مرکز التقای تمدن های بشر بوده است و آنچه امروز از دولت آن انتظار می رود مدیریت صحیح است.
معاون اول دستیار وزیر خارجه امریکا در امور خاورمیانه درباره مصوبه اخیر مجلس عراق درباره خروج نیروهای خارجی از این کشور نیز گفت که روابط میان دولت ها میان نهادهای دولتی و نه میان دولت یک کشور با مجلس کشوری دیگر است و دولت امریکا هم با دولت عراق در همه مسائل امنیتی و اقتصادی و فرهنگی و دیپلماتیک تعامل دائم دارد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اشتباهات امریکا در عراق از زمان اشغال گفت که باید به آینده نظر داشت و می توان مطمئن بود که اگر هنوز صدام بر سر کار بود اوضاع عراق بسیار بدتر بود و افزود که امریکا در کنار عراق کارهای مهم و سازنده ای نیز کرده است ازجمله لغو 37 میلیارد دلار از بدهی های عراق در سال 2004 یا وام یک میلیارد دلاری به عراق در 2017 و اینکه امریکا بزرگ ترین کمک ها را به مین زدایی در عراق کرده است و 86 میلیون متر مربع را مین زدایی کرده است.
جوی هود در پاسخ به سؤالی درباره احتمال تحریم عراق توسط امریکا گفت که بی تردید ما خواهان چنین چیزی نیستیم «اما اگر ایرانی ها و سرسپردگانشان در عراق بتوانند برخلاف نظر بسیاری از مردم عراق روابط امنیتی ما را قطع کنند و آنگاه داعش یا چیزی مانند آن به عراق بازگردد و امنیت کشور را بر هم بزند و اتفاقاتی که دومینووار بعد از رخ می دهد، ممکن است دیگر خودمان را از آنچه در عراق می گذرد جدا کنیم، اما ما چنین چیزی نمی خواهیم، و برای همین بود که در 2014 نیروهای امنیتی خود را به دعوت عراق به این کشور اعزام کردیم و در کنار هم دست به کاری درخشان زدیم و امیدواریم که بتوانیم باز هم کاری مشابه کنیم و فضای مناسب برای سرمایه گذاری و کسب و کار در عراق بسازیم و در عرصه فرهنگی دانشجویان بیشتری را بپذیریم».
وی افزود که کشورهای خلیج حدود صدهزار دانشجو در امریکا دارند اما عراق که جمعیتی بیشتر از مجموع آنها دارد فقط 1400 دانشجو دارد و ما می خواهیم که این وضعیت عوض شود و عراق هم کشوری شود که مردم امریکا با خانواده هایشان به آنجا روند همان طور که در خلیج می بینیم.
جوی هود گفت که امریکا دوستان خوبی در عراق دارد و می کوشد که دوستان بیشتری داشته باشد چون می خواهد که روابط طبیعی با عراق داشته باشد.
معاون اول دستیار وزیر خارجه امریکا در امور خاورمیانه در پاسخ به سؤال مجری که پرسید چرا امریکا عراق را برای ترور سردار سلیمانی انتخاب کرد، گفت که این «بیش از آنکه یک انتخاب باشد یک ضرورت بود، چون همان طور که رئیس جمهور امریکا گفت او نه فقط در حال برنامه ریزی علیه امریکا که در حال اجرای این برنامه ها بود».
وی با اشاره به حملات به پایگاه های نظامی امریکا در عراق گفت که در چنین وضعیتی لازم بود که اقدامی فوری انجام شود «و ما نمی خواهیم چنین اتفاقاتی بیفتد و عراق به میدان نزاع هیچ طرفی تبدیل شود» و افزود که امریکا می خواهد که عراق دوباره به لحاظ فرهنگی و اقتصادی شکوفا شود و به یک الگو در منطقه تبدیل شود.