خبر اولسیاسی

کمک مالی عربستان به نیروهای دموکراتیک سوریه؛ تلاشی برای مقابله با افزایش نفوذ ایران

برخی منابع نزدیک به نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کردند که عربستان سعودی برای تامین مالی برخی گروهای این مجموعه در شمال شرق سوریه موافقت کرده است تا آمریکا از آموزش و پشتیبانی لوجستیکی این نیروها حمایت کند.

میدل ایست نیوز: برخی منابع نزدیک به نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کردند که عربستان سعودی برای تامین مالی برخی گروهای این مجموعه در شمال شرق سوریه موافقت کرده است تا آمریکا از آموزش و پشتیبانی لوجستیکی این نیروها حمایت کند.

این منابع اعلام کردند این اقدام عربستان برای استفاده از این نیروهای وابسته به نیروهای دموکراتیک سوریه در جهت مقاومت در برابر افزایش نفوذ ایران در آنجا است.

منابع مذکور توضیح دادند که پیش از این نشستی میان عربستان و آمریکا در شهر «الحسکة» برای بررسی راه های مقاومت در برابر تلاش ایران برای افزایش نفوذ در منطقه شرق رود فرات برگزار شد، منطقه ای که تحت تسلط گروه شبه نظامی حزب دموکراتیک کرد سوریه با حمایت آمریکا است.

منابع نزدیک به نیروهای دموکراتیک سوریه هم چنین خبر دادند که هیئتی سعودی با تامین مالی و آموزش نیروهای معروف به «صنادید» که یکی از اجزای نیروهای دموکراتیک سوریه حساب می شود، موافقت کرد. طبق  گفته پایگاه خبری «العربی الجدید»، این نیروهای مورد حمایت عربستان به رهبری «حمیدی الدهام»، شیخ عشیره «شمر» اداره می شود و وی از شخصیت های عربی هم پیمان با ائتلاف دموکراتیک است.

این منابع در ادامه افزودند که این هیئت سعودی با پشتیبانی و آموزش نظامی نیروهای نخبه که وابسته به نیروهای نظامی جریان «الغد» به ریاست «احمد عاصی الجربا»، رئیس سابق ائتلاف ملی سوریه و از نزدیکان حمیدی الدهام هستند، موافقت کرد.

به گفته این منابع قرار است یک شرکت امنیتی آمریکایی آموزش این دو گروه نظامی را بر عهده بگیرد تا جوانان عربی تشویق شوند به این گروه ها بپیوندند تا تعداد نیروهای این دو گروه افزایش یابد زیرا در حال حاضر تعداد آنها بیش از چند صد نیرو نیست.

پیشتر نیز هیئتی از نیروهای دموکراتیک سوریه در نوامبر 2019 با  دعوت رسمی عربستان به این کشور رفت و طی دیداری با «ثامر السبهان»، وزیر دولت در  امور خلیج  به همراه تعدادی از فرماندهان آمریکایی درباره مناطق تحت تسلط این نیروها به مذاکره پرداختند. این دیدار همزمان با حمله نظامی ترکیه به تشکیلات کرد و درگیری با نیروهای دموکراتیک سوریه در آن مناطق برگزار شد.

عربستان سعودی در  آگوست 2018 اعلام کرد که صد ملیون دلار به نفع نیروهای شبه نظامی نیروهای دموکراتیک سوریه که از حمایت ائتلاف بین المللی ضد داعش برخوردارند داده است.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، این مبلغ بزرگترین کمک به مناطق رها شده از دست داعش در سوریه است و به زودی برای آبادانی مناطق مسکونی در مناطقی مانند رقه و تامین مالی برای تعمیر مناطق تخریب شده و خدمات بهداشتی و کشاورزی و برق و آب و آموزش و راه ها صرف خواهد شد.

«مضر حماد الاسعد»، سخنگوی رسمی شورای عالی قبائل و عشائر سوریه با انتقاد از استقبال عربستان از اعضا و فرماندهان نیروهای دموکراتیک سوریه گفت که نیروهای دموکراتیک سوریه حق فرزندان عشائر عربی در سوریه در مناطق تحت تسلط خود را نقض کرده و می کنند.

منبع
الخلیج الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + پنج =

دکمه بازگشت به بالا