خبر اولسیاسی

منابع نزدیک به «الزرفی»: برنامه دولت و ترکیب کابینه مشخص شده/ تنها مشکل پیش روی «الزرفی» مخالفت گروه های نزدیک به ایران است

با وجود ادامه رایزنی‌های تشکل‌های سیاسی مخالف الزرفی، آنها نتوانسته‌اند بر سر نامزد جانشین وی به توافقی برسند.

میدل ایست نیوز: با گذشت 10 روز از فرصت یک ماهه «عدنان الزرفی» برای تشکیل کابینه جدید در عراق، افراد نزدیک به وی خبر داده‌اند که ترکیب کلی وزرا و معاونان وی و همچنین برنامه دولتش مشخص شده است.

به گفته این منابع، کابینه الزرفی 22 وزیر و یک مشاور امور امنیتی و یک مشاور امور اقتصادی و احتمالا یک مشاور امور نفت و برق خواهد داشت با برنامه مختصری که به اجرای انتخابات و لایحه بودجه و کاهش تنش ایران و امریکا در عراق مربوط می‌شود.

یک مقام عراقی و وزیر در دولت «حیدر العبادی» گفت که مشکل کنونی الزرفی نه ترکیب کابینه یا انتخاب وزرا که به ادامه مخالفت ائتلاف‌ فتح و چند نیروی سیاسی کوچک‌تر با وی مربوط می‌شود، مخالفانی که همگی نزدیک به ایران دانسته می‌شوند.

این مقام افزود که الزرفی اشتباه «محمد توفیق علاوی» را تکرار نمی کند و در انتخاب وزرا با تشکل‌های سیاسی مشورت خواهد کرد. به گفته این مقام تعدادی از وزرای موفق دولت «عادل عبدالمهدی» در دولت الزرفی به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

این منبع ادامه داد که به نظر برخی، الزرفی با روابط خوبی که با امریکایی‌ها دارد می‌تواند عراق را از میدان تنش خارج کند و مانع از اقدامات خودسرانه گروه‌های مسلح شیعی شود و همچنین تضمین‌هایی برای تمدید معافیت عراق از تحریم‌های امریکا علیه ایران در خرید گاز و برق بگیرد.

به گفته این مقام ائتلاف‌های فتح (به ریاست «هادی العامری») و دولت قانون (به ریاست «نوری المالکی») همچنان نسبت به الزرفی تحفظ دارند هرچند به نظر می‌آید مواضع ائتلاف دولت قانون تغییر کرده است.

«نوری المالکی»، رئیس ائتلاف دولت قانون، روز پنجشنبه با انتشار توئیتی نوشت که «شکی نیست که موضع ثابت ما حمایت از نامزد اکثریت در بزرگ‌ترین فراکسیون مجلس است که باید از موافقت تشکل‌های موجود در صحنه ملی برخوردار باشد».

به گفته ناظران این توئیت المالکی به‌روشنی عقب‌نشینی از مواضع سابق وی در هم‌صدایی با مخالفت قاطع ائتلاف فتح دربرابر الزرفی است. منظور المالکی از «تشکل‌های موجود در صحنه ملی» نیز نیروهای سیاسی کرد و اهل سنت است که به نظر نمی‌آید مخالفتی با الزرفی داشته باشند.

از سوی دیگر، با وجود ادامه رایزنی‌های تشکل‌های سیاسی مخالف الزرفی، آنها نتوانسته‌اند بر سر نامزد جانشین وی به توافقی برسند. یک منبع بلندپایه در ائتلاف فتح گفت که تشکل‌های سیاسی مخالف الزرفی نام‌های متعددی را بررسی کرده‌اند اما بر سر هیچ یک توافقی حاصل نشده است و برای همین همچنان گزینه آنها ادامه فعالیت دولت «عادل عبدالمهدی» و اعطای اختیارات به آن ازسوی پارلمان تا زمان انتخابات پیش از موعد است.

در جبهه مخالفان، «همام التمیمی»، عضو ائتلاف فتح، گفت که رأی اعتماد به الزرفی به معنای چراغ سبز به ادامه حضور نیروهای امریکایی در عراق است. او گفت که الزرفی در جلسه رأی‌گیری درباره مصوبه خروج نیروهای خارجی از عراق حضور پیدا نکرد و این به‌روشنی نشان می‌دهد که او مخالف این مصوبه است.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا