سرخط خبرهاسیاسی

دو سوال حساس نماینده پارلمان از مصطفی الکاظمی درباره مذاکرات استراتژیک امریکا و عراق

نماینده فراکسیون صادقون در پارلمان عراق با ارسال نامه ای به «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق از وی در خصوص مذاکره آتی عراق با امریکا توضیح خواست.

میدل ایست نیوز: «حسن سالم»، نماینده فراکسیون صادقون در پارلمان عراق امروز شنبه با ارسال نامه ای به «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق از وی در خصوص مذاکره آتی عراق با امریکا توضیح خواست.

سالم نماینده فراکسیون صادقون وابسته به گروه نظامی عصائب اهل حق به رهبری قیس الخزعلی، با ارسال این نامه در خصوص کمیته مذاکره کننده عراق با امریکا سوال پرسید.

وی همچنین در سوالی دیگر خواهان توضیح نخست وزیر شد درباره اینکه آیا کسی از این مذاکره کنندگان تابعیت امریکایی دارد؟

در متن نامه سالم به الکاظمی آمده است: «با استناد به ماده 61 قانون اساسی و 50 نظام داخلی پارلمان از شما می خواهیم با توجه به اهمیت موضوع به این سوال پارلمانی پاسخ دهید. کمیته مذاکره کننده با امریکا متشکل از چه کسانی است؟ لطفا اسامی و بیوگرافی آنها را به ما اعلام کنید و آیا در این کمیته کسی تابعیت آمریکا دارد؟»

قرار است طی روزهای آتی مذاکرات استراتژیکی میان امریکا و عراق بر سر مسائل سیاسی، امنیتی، اقتصادی، قرهنگی، علمی و آموزشی صورت بگیرد.

پیش از این قیس الخرعلی پیامی تند در خصوص مذاکرات استراتژیک امریکا و عراق صادر کرده بود.

الخزعلی گفته بود: «ما فرماندهان جنگ یا تشنه خون نیستیم، ما مردمی ملی هستیم که به دنبال حاکمیت و کرامت وطنمان به عنوان یک عراقی و یک انسان شریف و غیور هستیم، انسانی شریف و غیوری که به خارجی اجازه نمی دهد وارد خانه اش شود، و نمی پذیرد که نیروهای نظامی کشوری خارجی در کشور خود حضور داشته باشند.»

وی همچنین گفته بود: «اما اگر توافقی صورت نگرفت نیروهای اشغالگر خارجی باید بدانند که ملت عراق ملتی اصیل و غیور هستند با حضور این نیروها در خاک خود موافقت نکرده و اجازه آن را نمی دهند.»

روز گذشته «دیوید شينگر»، معاون وزیر امور خارجه امریکا در امور خاورمیانه ضمن تاکید بر اینکه عراق در مذاکرات استراتژیک امریکا و عراق دو گزینه بیشتر ندارد به لزوم رفتار سران عراق به عنوان کشوری دارای حاکمیت اشاره کرده بود.

شینگر گفته بود: «مذاکرات استراتژیک آینده روابط و حضور نیروهای امریکایی در عراق را ترسیم می کند، اگر عراقی ها بخواهند به عنوان کشوری دارای حاکمیت رفتار کنند، این مذاکرات به ما اجازه می دهد با سران عراق با گزینه ای قاطع رو به رو شویم و با ادامه روابط دوجانبه مزایای بسیاری برای عراق فراهم کنیم اما اگر این گزینه را انتخاب نکردند نمی توانیم از پایبندی خود یا حضور خود در عراق ادامه دهیم.»

منبع
السومریة نیوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 14 =

دکمه بازگشت به بالا