
میدل ایست نیوز: به گزارش وبگاه الجزیره، ادامه قطع جریان برق در عراق، بازتاب های مردمی خشمناکی در شبکه های اجتماعی داشت.
به گزارش وبگاه الحل، بغداد، پایتخت عراق و استان های مرکز و جنوب کشور، هم زمان با بالارفتن درجه حرارت، شاهد افزایش قابل توجه قطعی برق در شهرها هستند.
این قطعی های برق به بازگشت موج جدیدی از نظرات شهروندان خشمگین در شبکه های اجتماعی منجر شد که به از سرگیری حرکت مردمی و بازگشت دوباره اعتراضات دعوت می کردند.
این امر حاکی از آن است که بحران برق از سال 2011، آتش دائمی همه حرکت های اعتراضی عراق، به ویژه با رسیدن درجه حرارت به نصف درجه جوش بوده است.
در این میان، ده ها نفر، گفته ها و وعده های وزرای دولت های پی در پی عراق را برای بهبود برق که با وجود روش های پیشرفته جدید تولید نیرو در جهان به مشکلی غیرقابل حل در عراق تبدیل شده است، یادآوری کردند.
پرونده نیرو، یکی از بزرگ ترین بحران های دولت «مصطفی کاظمی»، نخست وزیر عراق است که اخیرا در پی اجرای طرحی برای تامین انرژی کشور است.
به گزارش وبگاه بی بی سی عربی، وزارتخانه در بیانیه ای که در صفحه رسمی خود در فیسبوک منتشر کرد، گفت: وزیر برق در دفتر خود در وزارتخانه با «فاتح یلدیز»، سفیر ترکیه در عراق، درباره راه های همکاری مشترک دو کشور در زمینه انرژی برق بحث و تبادل نظر کرد.
به گزارش وبگاه شفق نیوز، کمیته اقتصاد و سرمایه گذاری پارلمان عراق، خواستار آغاز سرمایه گذاری های جهانی با شرکت های بزرگ برای حل مشکل رو به وخامت بخش نیروی برق شد و ادامه داد دولت های مختلف عراق، با وجود بودجه ها واموال اختصاص یافته بسیار برای وزارت برق، در حل این مشکل شکست خورده اند و تاکید کرد نیروی برق، کلید حل تمام پرونده های دیگر است.
«مازن الفیلی»، عضو کمیته گفت: آمارها تاکید می کند در زمان دولت های مختلف عراق، برای حل مشکلات بخش انرژی برق، بیش از 40 ملیارد صرف شده است، این اموال علاوه بر امکانات و سودهای مالی بسیاری که بدون حل 30 درصد از مشکلات بخش برق کشور صرف شده، برباد رفته است.
وی در ادامه تاکید کرد پرونده برق، برجسته ترین و مهم ترین چالش سال های گذشته و کلید حل مشکلات همه پرونده های خدماتی دیگر در کشور است و افزود این بخش، نیاز به حل ریشه ای مشکل نیروگاه ها و شبکه های فرسوده و قدیمی و بازسازی و آماده سازی کامل نیروگاه های توزیع برق دارد.
برخی معتقدند که در وهله اول، مشکل انرژی برق در عراق، مشکلی سیاسی است و استمرار آن و عدم حل آن به علت منافع برخی افراد و کشورهای دیگر و استفاده از اموال اختصاص یافته به آن است.
به گزارش وبگاه صوت العراق، «محمود سلمان»، کارشناس اقتصاد می گوید: دولت عراق در طول سال های گذشته، با وجود اختصاص بودجه فراوان که از صدها ملیارد دولار فراتر رفته، برنامه و استراتژی خاصی برای بخش نیرو نداشته است و تاکید کرد فساد و کوتاهی در انجام وظیفه باعث هدر دادن این اموال، بدون تامین نیروی برق کشور شد.
وی افزود همه راه حل های مطرح شده توسط وزارت برق برای برطرف کردن مشکل برق اشتباه بوده و غیر کارشناسی است و با امکانات مالی کشور عراق که مبالغ بسیاری برای این امر، بدون استفاده صحیح از آن صرف کرده است، همخوانی ندارد.
«محمد حمزه»، شهروند عراقی می گوید: ما عادت کرده ایم در تابستان هر سال شاهد قطعی بسیار برق باشیم و می افزاید شهروندان به طور کامل به ژنراتورها وابسته هستند که این امر، قیمت ها را بین چهار تا پنج برابر نسبت به فصل زمستان افزایش می دهد.
حمزه در ادامه تاکید می کند وزارت برق به علت در پیش گرفتن راه حل های موقتی به جای حل ریشه ای مشکل، در تامین انرژی برق کشور ناموفق بوده است.
قابل ذکر است که عراق از سال 1990 از کمبود نیروی برق رنج می برد و از سال 2003، ساعت های سهمیه بندی برق در بغداد و استان ها به علت فرسودگی بسیاری از نیروگاه ها و عملیات تخریبی انجام شده در طول پنج سال گذشته در تاسیسات برق افزایش یافت، به طوری که ساعت های قطعی برق به حدود بیست ساعت در یک روز رسید و باعث وابستگی بیشتر شهروندان به ژنراتورهای کوچک شد.