خبر اولسیاسی

انتخابات زودهنگام پارلمانی؛ تلاش الحلبوسی برای برگزاری نشست اضطراری پارلمان

منابع سیاسی عراقی اعلام کردند که «محمد الحلبوسی»، رئیس پارلمان برای برگزاری نشستی اضطراری به منظور بررسی پرونده انتخابات پیش از موعد و اختلاف بر سر زمان تعیین شده از سوی «مصطفی الکاظمی» تحرکاتی را آغاز کرده است.

میدل ایست نیوز: منابع سیاسی عراقی اعلام کردند که «محمد الحلبوسی»، رئیس پارلمان برای برگزاری نشستی اضطراری به منظور بررسی پرونده انتخابات پیش از موعد و اختلاف بر سر زمان تعیین شده از سوی «مصطفی الکاظمی» تحرکاتی را آغاز کرده است.

مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق پیشتر 6 ژوئن سال 2021 را به عنوان زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام معرفی کرده است، موعدی که با مخالفت الحلبوسی مواجه شده و وی ضمن درخواست برای انعقاد جلسه اضطراری پارلمان، خواستار برگزاری «زودهنگام‌تر» شده است.

در همین رابطه، نماینده پارلمان عراق که نخواست نامش عنوان شود، در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کرد: «الحلبوسی تحرکات و اقدامات عملی را برای برگزاری نشست اضطراری پارلمان برای بررسی پرونده انتخابات و دستیابی به صیغه مورد توافق در این باره را کلید زده است.»

وی افزود: «موعدی که از سوی الکاظمی مشخص شده است، پارلمان را در وضعیت دشواری قرار داده است چرا که تاکنون نتوانسته برون‌رفتی برای بحران اصلاح قانون ناتمام انتخابات پیدا کنند، مخمصه‌ای که الحلبوسی تلاش می‌کند تا از آن خارج شود.»

این نماینده پارلمان عراق در ادامه تاکید کرد: «الحلبوسی تماس‌هایی با برهم صالح، رئیس جمهور و دیگر روسای فراکسیون‌های بزرگ برای بررسی پرونده انتخابات برقرار کرده و با آنان درباره امکان برگزاری نشست اضطراری پارلمان و تصویب قانون انتخابات گفت‌وگو کرده است.»

این منبع پارلمانی اظهار داشت: «اگر قانون انتخابات تصویب شد، بدین معنی نیست که انتخابات در زمان مشخص شده برگزار خواهد شد بلکه تنها به معنای گامی برای خروج از این بحران و انداختن مجدد توپ در زمین دولت است.»

وی افزود: « با وجود آنکه رهبران برخی از فراکسیون‌ها نظیر الفتح و دولت قانون در کنار الحلبوسی قرار دارند اما در عین حال برگزاری انتخابات پیش از موعد را تایید نمی‌کنند همچنین مواضع فراکسیون‌های سیاسی بزرگ هم هنوز مبهم و غامض است، امری که منجر به هر چه پیچیده‌تر شدن پرونده انتخابات پیش از موعد می‌شود.»

در همین ارتباط، «یحیی المحمدی»، عضو کمیسیون حقوقی پارلمان عراق در گفت‌وگو با العربی الجدید به دشواری تکمیل پرونده انتخابات و نیاز به گفت‌وگوهای ادامه‌دار برای دستیابی به تفاهمات و حل و فصل اختلافات میان گروه‌های سیاسی تاکید کرد.

وی اظهار داشت: فراکسیون‌های سیاسی عموما با برگزاری انتخابات پیش از موعد همسو هستند اما توافق بر سر نشست اضطراری و دیگر امور مربوط به برگزاری انتخابات نیازمند زمان است که بعد از تعطیلات عید قربان بررسی خواهد بود.

از سوی دیگر، ائتلاف الفتح شاخه سیاسی الحشد الشعبی الکاظمی را مسئول آماده‌سازی مقدمات برگزاری انتخابات پیش از موعد دانسته و از زبان «عباس الزاملی»، عضو این ائتلاف پارلمانی تصریح کرده است: «انتخابات باید پیش از موعدی که الکاظمی تعیین کرده، برگزار شود، ما به عنوان فراکسیون سیاسی خواهان آن هستیم که در ماه آوریل انتخابات برگزار شود و پارلمان بعد از تعطیلات عید قربان برای تکمیل قانون انتخابات تلاش خواهد کرد.»

ائتلاف سائرون هم تاکید کرده است که این ائتلاف با هر زمانی برای انتخابات پیش از موعد که مورد توافق فراکسیون‌های سیاسی باشد، موافق است، بیش از آنکه زمان انتخابات برای ما مهم باشد، توافق بر سر حوزه‌های انتخاباتی و اصلاح قانون دادگاه فدرال برای سائرون حائز اهمیت است.

وی افزود: قانون اساسی این اجازه را به قوه مجریه نداده است تا زمان ثابتی برای انتخابات مشخص کند، موعدی که الکاظمی برای برگزاری انتخابات زودهنگام مشخص کرده است، غیر قانونی است.

کمیسیاریای عالی انتخابات پیشتر با صدور بیانیه‌ای تصریح کرد در صورت تحقق شروط چهارگانه ذیل، آماده است تا انتخابات پیش از موعد را در تاریخ 6 ژوئن برگزار کند:

نخست: پارلمان قانون انتخابات را در سریع‌ترین زمان ممکن تکمیل کند و آن را در روزنامه‌های رسمی به عنوان چارجوب قانونی فرایند انتخابات منتشر کند.

دوم: پارلمان اقدام به قانون‌گذاری برای متن جایگزین ماده 3 مصوب سال 2005 برای تکمیل حدنصاب دادگاه فدرال بکند چرا که تنها نهاد قانونی برای تایید نتایج انتخابات به شمار می رود.

سوم:دولت باید بودجه انتخابات را تامین کند و مستلزمات و تجهیزات مورد درخواست کمیساریا از وزارخانه‌های ذیربط را فراهم کند چرا که این تجهیزات به کمیساریای عالی انتخابات در برگزاری انتخابات در زمان مشخص شده کمک می‌کند.

در همین راستا، از نخست وزیر می خواهیم تا نشست ویژه‌ای برای بررسی مشکلات کمیساریا و وزارتخانه‌های مربوطه برای صدور تصمیمات لازم برای حل این مشکلات برگزار کند.

چهارم: کمیساریای عالی انتخابات از سازمان ملل و سازمان‌های بین‌المللی ذیربط می‌خواهد کمک‌های انتخاباتی خود را ارائه دهند و برای برگزاری انتخابات آزاد، شفاف و سالم که بیانگر اراده واقعی مردم عراق باشد، نظارت لازم را به عمل آورند.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =

دکمه بازگشت به بالا