میدل ایست نیوز: به نظر می آید که «مصطفی الکاظمی» در حال نهایی کردن رایزنی های خود با تشکل های سیاسی عراق درباره برنامه سفرش به ایالات متحده است.
به گزارش «المدی» الکاظمی روز گذشته با «هادی العامری» و تعدادی از سران گروه های مسلح دیدار کرد و درباره برنامه دولتش برای آغاز دور دوم گفت وگوها با ایالات متحده با ایشان رایزنی و مشورت کرد.
«کریم علیوی» نماینده ائتلاف فتح در مجلس عراق به «المدی» گفت که هدف از این نشست که در دفتر سازمان بدر انجام شد تمرکز بر ابعاد سفر الکاظمی به ایالات متحده و آغاز دور دوم گفت وگوهای عراق و امریکا بود.
او افزود که در این دیدار همچنین موضوع انتخابات پیش از موعد و زمان اجرای آن برگزار شد.
هفته گذشته برخی نیروهای سیاسی خبر داده بودند که الکاظمی قرار است با سران ائتلاف فتح (شاخه سیاسی الحشد الشعبی) درباره سفر خود به ایالات متحده که قرار است در پایان هفته جاری انجام شود گفت وگو کند.
در همین راستا عدم حضور «عصائب اهل الحق»، به ریاست قیس الخزعلی، در این جلسه توجه برخی رسانه ها را جلب کرد، اما «محمود الربیعی»، عضو دفتر سیاسی فراکسیون صادقون (فراکسیون عصائب در مجلس) تأکید کرد که این دیدار بیشتر به هماهنگی ها میان الکاظمی و العامری مربوط می شود.
«سعد السعدی»، دیگر عضو بلندپایه فراکسیون صادقون نیز به «شفق نیوز» گفت که علت عدم حضور نماینده عصائب در این نشست عدم هماهنگی در تعیین زمان جلسه بود.
او گفت که تحریم نخست وزیر ازسوی عصائب سخنی بی اساس است و افزود که فراکسیون صادقون به نخست وزیر رأی اعتماد داد.
السعدی همچنین تأکید کرد که موضوع این جلسه بررسی برنامه سفر الکاظمی به امریکا بوده و حاضران بر ضرورت مذاکره با طرف امریکایی برای اجرای مصوبه مجلس درباره خروج نیروهای خارجی از عراق تأکید کردند.
«رحیم العبودی» عضو جریان حکمت ملی عراق، گفت که مذاکرات نخست وزیر با نیروهای داخلی به زودی پایان می یابد و خبر داد که وزیر خارجه عراق برای هماهنگی های پیش از سفر عازم واشنگتن شده است.
این دیدار در حالی برگزار می شود که اعلام شده محور اصلی مذاکرات الکاظمی با مقامات امریکایی که در 20 ماه جاری میلادی انجام خواهد شد پرونده های نفت، اقتصاد، سرمایه گذاری، برق و بهداشت است.
قرار است الکاظمی در سفر خود به واشنگتن همچنین دور دوم گفت وگوهای راهبردی عراق و امریکا را با «مایک پنس»، معاون رئیس جمهوری امریکا، اجرا کند که محور اصلی آن موضوع خروج نیروهای امریکایی از عراق است.
به گفته منابع آگاه سیاسی واشنگتن و بغداد توافقی اولیه درباره بازنگری اساسی در توافق نامه چارچوب استراتژیک دارند و بخشی از این بازنگری به تعیین سقف زمانی برای خروج نیروهای امریکایی از خاک عراق در فاصله زمانی یک تا پنج ساله است.
این منابع افزوده اند که در ازای این خروج، ده ها شرکت امریکایی برای سرمایه گذاری در بخش های زیرساختی امریکا وارد عراق می شوند و نقش شرکت جنرال الکتریک نیز در گسترش شبکه برق عراق افزایش می یابد.