پرچمهای سیاه «حزب التحریر» در بیروت؛ جنجال کاربران شبکههای اجتماعی در لبنان
تظاهرات روز گذشته طرفداران حزب التحریر در بیروت در مقابل سفارت فرانسه با در دست داشتن پرچمهای سیاه، انتقادات بسیاری از شهروندان لبنانی را به دلیل نزدیک بودن رویکرد این حزب با داعش و جبهه النصره به دنبال داشته است.

میدل ایست نیوز: بیروت، پایتخت لبنان بعد از ظهر جمعه گذشته شاهد برپایی تظاهراتی به سمت «قصر الصنوبر»، منطقه حضور سفارت فرانسه در راستای محکومیت کاریکاتورهای موهن نسبت به پیامبر مکرم اسلام (ص) و تایید «امانوئل مکرون»، رئیس جمهوری فرانسه از این اقدام بود، نکته جالب توجه شعارها و پرچمهای سیاه رنگی بود که در این تظاهرات به چشم میخورد، اقدامی که منجر به راه افتادن جار و جنجال در میان افکار عمومی لبنان شده است.
پرچمهای سیاه و سفید که بر روی آن عبارتهای دینی نوشته بود، در بعد از ظهر جمعه گذشته از سوی طرفداران «حزب التحریر» به هنگام حرکت با ونها و مینیبوسها از شمال لبنان و مشخصا از شهر طرابلس به سمت بیروت و برگزاری تظاهرات در منطقه قصر الصنبوبر به چشم میخورد، تظاهراتی که سوالاتی را درباره ماهیت این حزب و حامیان آن مطرح کرده است به ویژه که این حزب به مدعی برپایی خلافت اسلامی است.
تظاهراتکنندگان وابسته به حزب التحریر ضمن سر دادن شعارهای دینی با سنگ و چماق به سمت نیروهای امنیتی مستقر در مقابل سفارت فرانسه حمله کردند که با واکنش نیروهای امنیتی و پرتاب گاز اشکآور رو به رو شد.
فعالیت حزب التحریر در قالب انتشار مجله آغاز شد
منابع آگاه در گفتوگو با شبکه الحره تصریح کردند که حزب التحریر که در اردن پایهگذاری شده و در بسیاری از کشورهای عربی ممنوع الفعالیت است، فعالیت خود در لبنان را به صورت محرمانه و تحت عنوان «انجمن آگاهی فرهنگی» آغاز کرد که اقدام به توزیع مجله در میان اهالی طرابلس می کرد سپس دست به انتشار بیانیههایی در بین حلقه تنگی از طرفداران خود می زد.
منابع مذکور افزودند: حزب التحریر کشور لبنان را به رسمیت نمیشناسد و آن را ولایتی وابسته به خلافت اسلامی می داند که روزی بازخواهد گشت و بر جهان اسلام حکمرانی خواهد کرد.
منابع یاد شده تصریح کردند: حزب مذکور گفتمان به خصوص و به دور از فرهنگ جامعه لبنان دارد، حزب التحریر نسبتا فعالیت و دفاتر اندکی در لبنان دارد و تقریبا بخش اعظم دفاتر این حزب در استانهای شمالی و مشخصا شهر طرابلس است.
مواضع متفاوت پیرامون قانونی بودن حزب التحریر
به گفته منابع مذکور، این حزب در لیبی، عراق و مصر ممنوع الفعالیت است اما در لبنانف سودان و تونس به صورت رسمی مشغول فعالیت است، این حزب همچنین در چندین کشور اسلامی از جمله مالزی و اندونزی حضور دارد.
اما در اروپا، دولت بریتانیا این حزب را تحت نظر قرار داده است و آلمان فعالیتش را ممنوع اعلام کرده است ولی در هلند و دانمارک حضور چشمگیری دارند.
هدف حزب التحریر برپایی خلافت اسلامی است
در همین رابطه، شیخ محمد ابراهیم سخنگوی رسانهای حزب التحریر شاخه ولایت لبنان اعلام کرده است حزب متبوعش حزبی اسلامی و دعوتگرا (مدعی دعوت به اصول راستین اسلام) و حاضر در اکثر کشورهای جهان است و تظاهرات میلیونی در پاکستان، هند و بنگلادش برگزار می کند و حزب جدیدی نیست.
وی افزود: این حزب در سال 1953 میلادی به دست قاضی شیخ تقی الدین النبهانی در اردن تاسیس شده است و به دنبال برپایی کشور اسلامی واحد بر اساس قرآن و سنت پیامبر است.
سخنگوی حزب التحریر لبنان تاکید کرد که متون دینی ما را به بازگشت خلافت اسلامی نیرومند وعده داده است، خلافتی که هیچکس نتواند نفتمان را به تاراج ببرد و سرزمینهایمان را چپاول کند.
از سوی دیگر، شیخ احمد الشمالی از اعضای این حزب تاکید کرد: ما به عنوان حزبی سیاسی خواهان برپایی خلافت اسلامی و از سرگیری مجدد زندگی اسلامی هستیم، این بدین معنی نیست که ما داعش یا النصره هستیم بلکه ما پیش از این گروهها وجود داشته ایم.
شیخ الشمالی ضمن تکذیب اینکه حزب التحریر وابسته به فرد یا جناحی خاص باشد، اظهار داشت: لبنان کشوری ضعیف است و صلاحیت کشور بودن را ندارد، اصل آن است که لبنان در سایه کشوری اسلامی به عنوان بخشی از بلاد شام بازگردد.
وی تاکید کرد که اسلامی سیاسی به قدرت نرسیده است بلکه مسلمانانی از اخوان المسلمین و سلفیها بدون داشتن عقیده اسلامی به قدرت رسیدند همچنین حزب التحریر قانون اساسی شامل همه ابعاد اجتماعی، اقتصادی و آموزشی در اختیار دارد.
مخالفت مردمی
در مقابل، حضور طرفداران حزب التحریر در بیروت، جار و جنجال بسیاری در شبکههای اجتماعی این کشور بپا کرده است و شماری از شهروندان لبنانی تصریح کرده اند که وضعیت اقتصادی و سیاسی لبنان تاب تحمل ماجراجویی جدید را ندارد.
بسیاری دیگر از کاربران لبنانی توئیتر ضمن اعلام مخالفت فعالیت این حزب نزدیک به داعش و جبهه النصره در لبنان، سوالاتی درباره گروهها و افراد حامی این حزب مطرح کرده اند.