مبارزات سیاسی بر سر انحصار نمایندگی شهرهای ویران شده در پارلمان؛ بهای آن با مردم

مبارزات سیاسی میان دو گروه سیاسی در پارلمان عراق، رسیدگی به پرونده ها و مطالبات مردم شهرهای شمال و غرب عراق را به تعویق انداخته است.

میدل ایست نیوز: مبارزات سیاسی بر سر انحصار نمایندگی شهرهای ویران شده در شمال و غرب عراق بر وضعیت این شهرها که هنوز با بیش از 10 پرونده انسانی در انتظار تحقق مطالبات خود هستند تاثیر گذاشته است.

مقامات سیاسی عراق تاکید می کنند که اختلافات برای رسیدن به نمایندگی مولفه عرب سنی در پارلمان که بین ائتلاف القوی العراقیه و الجبهه العراقیه بر سر آن رقابت است، منجر به توقف این پرونده ها و مطالبات بسیاری از حقوق این مناطق شده است و این در حالیست که هر یک از افراد این گروه ها سعی در عدم از دست دادن فراکسیون های دیگر دارند یا تلاش می کنند حمایت آنها را علیه دیگری کسب کنند.

با آغاز فرآیند جمع آوری امضا برای برکناری «محمد الحلبوسی»، رئیس پارلمان عراق، وی عمدا به گشودن پرونده دوره های سابق پارلمان عراق و اشاره تلویحی به پرونده های فساد مخالفان او از سایر فراکسیون ها اقدام کرد.

دو مخالف همچنین نشست هایی را با فراکسیون ها و احزاب از شیعه و سنی برای دستیابی به حمایت آنها برگزار کردند.

در پی این تحولات، پرونده های ربوده شدگان و مفقود الاثرها، قربانیان تروریسم و اشتباهات نظامی، آوارگان، پناهندگان، رسیدگی به مدارس و بیمارستان های ویران شده، مطالبات برای اخراج گروه های مسلح از شهرها در واقع به تاخیر افتاده یا تحت تاثیر سازش سیاسی قرار گرفته است و این امر بر گرفتاری های مردم عراق در شهرهای شمال و غرب علاوه بر بغداد افزوده است.

در اکتبر، الجبهه العراقیه متشکل از 5 گروه المشروع العربی به ریاست خمیس الخنجر، جبهه الانقاذ و التنمیه به ریاست اسامه النجیفی، الجماهیر الوطنیه به رهبری احمد عبدالله الجبوری، الحزب الاسلامی العراقی و فراکسیون مستقل العراقیه تشکیل شد.

این امر به مثابه پایان جنگ سرد میان نیروهای سیاسی عرب سنی بر سر نفوذ و انتقال به درگیری مستقیم با الحلبوسی بود.

امروز نیروهای متحد الجبهه العراقیه خواستار برکناری الحلبوسی هستند و گفته می شود ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری المالکی نیز با این موضوع همراه شده است در حالی که الحلبوسی با کسب حمایت گروه های دیگر سعی در خنثی سازی این موضوع دارد.

«ناجح المیزان»، یک مقام سیاسی در استان صلاح الدین تاکید می کند که درگیری سیاسی در پارلمان موجب به تعویق افتادن پرونده ها و حقوق و مطالبات مردم در شهرهای شمالی و غربی کشور شده است.

وی به العربی الجدید گفت که هرگونه اختلاف سیاسی درون یک مولفه در پارلمان به صورت مستقیم بر مناطق تحت حکم آن نیروها تاثیر می گذارد.

وی برخی از نیروهای سیاسی را متهم کرد که در حال حاضر به برخی از نیروهای دیگر امتیازاتی می دهند تا آنها را برای برکناری الحلبوسی با خود همراه کنند و درمقابل برخی دیگر نیز برای جلوگیری از برکناری الحلبوسی نیز امتیازاتی به گروه های دیگر می دهند و در این میان حق مردم است که ضایع می شود.

«احمد الشریفی»، کارشناس امور سیاسی عراق نیز درباره برخی امتیازاتی که طرف های درگیر به گروه ها برای کسب حمایت می دهند سخن گفت.

وی در این باره گفت: یک طرف خواهان ماندن الحلبوسی است و طرف دیگر برکناری او را می خواهد، و هر دو طرف برای تحقق خواسته خود به نیروهای سیاسی دیگر متوسل می شوند و در این راه از امتیازات و تشویق ها استفاده می کنند.

الشریفی افزود که درگیری سیاسی به خصوص درون یک مولفه در عراق به صورت مستقیم بر شهروندان تاثیر می گذارد.

اما «اثیل النجیفی»، از سران الجبهه العراقیه در این باره اظهار داشت: مهم مطالبه روزانه حقوق مردم نیست بلکه تحقق آن در واقعیت است به خصوص با توجه به اینکه این مطالبات در دوره گذشته نادیده گرفته شده بود.

وی به العربی الجدید گفت که برجسته ترین علتی که برای برکناری الحلبوسی وجود دارد این است که او مطالبات را قربانی مناصب کرده است از این رو باید نیروهایی وجود داشته باشد که بتواند مطالبات را محقق سازد.

النجیفی تغییر الحلبوسی را یکی از قضایای مهم برای تحقق مطالبات جامعه سنی دانست و گفت در این راه از هیچ امتیازی به سایر طرف های سیاسی استفاده نخواهد شد چرا که طرف های بارز شیعه حامی برکناری او هستند.

در مقابل «علی العیساوی»، نماینده ائتلاف القوی العراقیه و حامی رئیس پارلمان به العربی الجدید گفت که هیچ امتیازی در مقابل حقوق مردم داده نمی شود اما دولت تاکنون به تعهدات خود پایبند نبوده است.

وی افزود که ائتلاف القوی العراقیه در هر نشست و دیداری بر تحقق مطالبات اهالی شهرهای ویران شده و فشار بر دولت برای دستیابی به حقوق مردم تاکید می کند.

العیساوی اختلافات کنونی را ناشی از دیدگاه های مختلف دانست و گفت که در همه مولفه ها وجود دارد و تلاش ها برای از بین بردن اختلافات و متحد سازی مواضع ادامه دارد.

ما را در تلگرام دنبال کنید ما را در تلگرام دنبال کنید
منبع
العربی الجدید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا