
میدل ایست نیوز: پس از فروکش کردن تظاهرات در استان های جنوبی عراق، برخی مقامات سیاسی از احتمال درگیری جدیدی در استان های جنوبی از نوع درگیری سیاسی خبر دادند و گفتند که نیروهای سیاسی طی ماه های آتی تلاش خواهند کرد تا بیشترین سهم را کسب کنند تا شانس آنها در انتخابات زودهنگام که قرار است در 6 ژوئن 2021 برگزار شود، بیشتر شود.
در همین راستا «باسم خشان»، استاندار المثنی، در گفت وگویی با «العربی الجدید» گفت: درگیری در جنوب شدید خواهد بود چرا که نظام انتخاباتی رقابت بر سر حوزه های انتخابیه را حداکثر بین 4 حزب اصلی محدود می کند.
وی احتمال داد که احزاب دو گزینه داشته باشند یا مستقل و یا به صورت اجماع وارد صحنه انتخابات شوند که در هر دو حالت رقابت شدید خواهد بود زیرا تعداد احزاب در استان های جنوبی عراق از تعداد کرسی های پارلمان بیشتر است.
خشان درباره امکان تغییر در شرایط انتخابات گفت که با وجود تسلط برخی از احزاب بر این استان ها هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد و اظهار داشت که انتخابات زودهنگام به برخی اقدامات مرتبط با کمیساریای انتخابات و بخش امنیتی نیاز دارد تا مورد قبول باشد.
از طرفی دیگر، یکی از نمایندگان سابق استان ذی قار در پارلمان عراق اشاره کرد که برخی از نیروهای سیاسی طی ماه های گذشته مشغول به رهایی از دست تظاهرات مردمی بودند.
وی در گفت وگویی با العربی الجدید گفت که تظاهرات مردمی خواب را از این نیروها گرفته بود و آنها با هماهنگی با برخی از طرف ها به دنبال پایان دادن به تظاهرات بودند و در صورت رهایی از تظاهرات به فکر تسلط بر استان های جنوبی و افزایش شانس خود در انتخابات آتی عراق خواهند بود.
این نماینده سابق استان ذی فار در پارلمان احتمال داد که درگیری شدیدی بین نیروهای سیاسی بر سر افزایش شانس خود در انتخابات آتی به وجود بیاید و به گفته وی این درگیری ها از استان ذی قار شروع می شود و سپس به استان های دیگر سرایت پیدا می کند.
این در حالیست که برخی از طرف های سیاسی از جمله ائتلاف دولت قانون و ائتلاف سائرون هفته هاست که خواهان تغییر «ناظم الوائلی»، استاندار ذی قار و «حازم الکنانی»، معاون او هستند.
در همین رابطه «کاطع الرکابی»، نماینده دولت قانون در پارلمان فاش کرد که برای برکناری استاندار فعلی ذی قار و انتخاب استانداری جدید، لیستی از امضاهای نمایندگان به «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیری عراق تحویل داده شد.
برخی از سیاسیون این اصرار برای تغییر استاندار ذی قار را ناشی از توافق سیاسی برای انتخاب شخصیتی از ائتلاف سائرون به عنوان استاندار ذی قار و تلاش برای کنترل تظاهرات در این استان از سوی این جریان دانستند.
از طرفی دیگر «بدر الزیادی»، نماینده استان بصره در پارلمان عراق ضمن رد احتمال درگیری در استان های جنوبی اشاره کرد که برخی از فراکسیون های سیاسی می خواهند برای اعمال نفوذ خود و سوء استفاده در انتخابات آتی عراق برخی از مناصب را از آن خود کنند.
وی تاکید کرد که این امر شامل استان های دارای ثبات نخواهد شد اما اگر تغییراتی در برخی از استان ها شکل بگیرد این امر بر سایر استان ها نیز تاثیر خواهد گذاشت.
الزیادی با اشاره به اینکه اختلافات ممکن است در روند انتخابات تاثیر بگذارد و موعد برگزاری آن را به تعویق بیاندازد گفت که از دستگاه های امنیتی برای تحقق ثبات امنیتی حمایت خواهند کرد.
وی افزود که اوضاع در استان های جنوبی عراق با سایر استان ها متفاوت است، برخی از استان ها نیاز به توجه بیشتری به وضعیت خدماتی دارند از جمله استان ذی قار و المثنی، تا عدالت در توزیع ثروت میان استان های جنوبی تولید کننده نفت محقق شود.