اجتماعیخبر اول

پروژه مشترک وزارت فرهنگ عراق با اتحادیه اروپا و یونسکو برای بازسازی خانه های تاریخی موصل و بصره

عراق برنامه ای بزرگ برای بازسازی خانه های تاریخی در موصل و بصره تنظیم کرده که هزینه های آن توسط نهادهای بین المللی پرداخت می شود.

میدل ایست نیوز: عراق برنامه ای بزرگ برای بازسازی خانه های تاریخی در استان های نینوا (مرکز آن: موصل) و بصره تنظیم کرده که هزینه های آن توسط نهادهای بین المللی پرداخت می شود.

«حسن ناظم»، وزیر فرهنگ عراق، در گفت وگویی با رسانه های داخلی عراق تأکید کرد که پروژه بازسازی و مرمت خانه های تاریخی موصل و بصره یک پروژه منسجم است که اتحادیه اروپا هزینه آن را تأمین و سازمان یونسکو آن را زیر نظر وزارت فرهنگ عراق اجرا می کند.

او گفت که این پروژه شامل مرمت و بازسازی خانه های تاریخی و قدیمی در بصره و بخشی از رودخانه عشار و بازسازی خانه های تاریخی آسیب دیده در جنگ در موصل می شود.

ناظم همچنین از پروژه دیگری که یونسکو با هزینه امارات برای بازسازی مناره حدباء و مسجد النوری در موصل اجرا می کند خبر داد و گفت که این پروژه به صورت مسابقه اجرا می شود و اکنون در مرحله بررسی پرونده ها برای معرفی برنده است که بهترین طرح را بازسازی داده باشد.

یک مقام در وزارت فرهنگ عراق گفت که خانه هایی با قدمت بیش از 200 ساله در عراق هست که سال هاست به آنها بی توجهی شده و افزود که مرمت و بازسازی این خانه ها سهم بسیاری در احیای آثار تمدنی و فرهنگی عراق دارد.

او گفت که ده ها اثر تاریخی در عراق هست که باید مرمت و بازسازی شود و افزود که اجرای این پروژه در بصره و موصل قدم اول برای تکمیل آن در دیگر استان های عراق خواهد بود.

موصل شهری بسیار کهن است که پایتخت امپراتوری آشور بوده و برخی آثار تاریخی آن قدمت بیش از 2700 ساله دارد که بسیاری از آنها زیر آوار جنگ با داعش رفته است.

داعش در زمان حکومت خود بر این منطقه بیش از 80 اثر تاریخی در استان نینوا را نابود کرد.

پس از آزادسازی موصل نیز بسیاری از این تاریخی به سرقت و غارت رفت یا  بر اثر انفجار مین های کارگذاشته شده از دست رفت.

همزمان کارشناسان این وزارتخانه با همکاری یونسکو به صورت میدانی سیاهه خانه ها و ساختمان های تاریخی در استان های میسان (مرکز آن: عماره) و ذی قار (مرکز آن: ناصریه) را استخراج کردند.

هفته گذشته نیز عراق از توافق با مؤسسه «الف» (ائتلاف بین المللی حفاظت از آثار باستانی در مناطق شاهد نزاع) برای کمک فنی جهت رسیدگی به وضعیت طاق کسری و مرمت و بازسازی آن با همکاری کارشناسان دانشگاه پنسیلوانیا با برآورد هزینه 700 هزار دلار خبر داد.

ائتلاف بین المللی حمایت از آثار باستانی در مناطق شاهد نزاع یا مؤسسه الف که در سال 2017 تأسیس شده دفتر مرکزی آن در ژنو است تاکنون 35 میلیون دلار برای مرمت 100 اثر در 22 کشور کمک کرده است و متعهد به پرداخت 9.2 میلیون برای کمک به مرمت و نگهداری آثار باستانی عراق است.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا