واشنگتن پست: فرمانده فعلی داعش در زمان دستگیری در 2008، بیشترین همکاری را با نیروهای امریکایی داشت
«واشنگتن پست» با انتشار گزارشی تأکید کرد که فرمانده جدید گروه تروریستی داعش سابقه همکاری با دستگاههای امنیتی امریکا را داشته است.
میدل ایست نیوز: نشریه امریکایی «واشنگتن پست» با انتشار گزارشی تأکید کرد که فرمانده جدید گروه تروریستی داعش سابقه همکاری گسترده با دستگاههای امنیتی امریکا داشته و اطلاعات مهمی در اختیار آنان گذاشته است.
در گزارش این نشریه آمده که شخصیتی که با اسم رمز M060108-01 شناخته میشود در واقع «ابو ابراهیم الهاشمی القرشی» است که در سال 2008 در زندانی در عراق در چنگ نیروهای امریکایی بود.
این گزارش به نقل از یک مقام امریکایی تأکید کرده که القرشی در دوران دستگیری «یک زندانی نمونه با همکاری خوب» با نیروهای امریکایی بود.
در این گزارش تأکید شده که القرشی در روزهای دستگیری تلاش بسیاری میکرد که خود را چهرهای مفید برای امریکایی نشان دهد و در شناسایی هویت بسیاری از دستگیرشدگان با امریکاییها همکاری میکرد.
او در سال 2008 در بازجوییهای خود اطلاعات دقیقی درباره شناسایی چهرههای تروریست و مقرهای آنها به امریکاییها داده بود که از مهمترین آنها اطلاعاتی بود که امریکاییها با آن مقر رسانهای تروریستهای داعش در عراق را شناسایی کردند.
این گزارش براساس سندی محرمانه از وزارت دفاع امریکا تأکید کرده که القرشی «از بیشترین کسانی بود که به امریکاییها اطلاعات داد و دهها اطلاعات مهم جزئی و دقیق در اختیار آنها گذاشت».
القرشی در سال 2007-2008 در بازداشت به سر میبرد و در دهها جلسه بازجویی حاضر شد. نحوه آزادی او از زندان در هالهای از ابهام قرار دارد.
با قتل «ابوبکر البغدادی»، فرمانده تروریست های داعش، گزارشهای اطلاعاتی امریکا و دیگر دستگاههای اطلاعاتی بر «ابوابراهیم الهاشمی القرشی»، فرمانده جدید این گروه که جانشین ابوبکر البغدادی شده متمرکز شده است. براساس برآورد این گروه ها شخصیتی که بسیاری گزارشها تأکید میکنند که توانایی اداره داعش در مرحله پسا ـ البغدادی را ندارد.
بسیاری گزارشها نشاندهنده چنددستگی و شکافهای عمیق در صف اول فرماندهان داعش است. این اختلافات بر سر نحوه عملکرد میان دو جریان تندرو شکل گرفت و خود البغدادی هم نتوانست مانع از بروز آنها شود.
امریکاییها درباره توانایی ابوابراهیم القرشی در رهبری مؤثر فعالیتهای داعش به نحوی که باعث جلب توجه به حضور آنها در جهان شود تردیدهای جدی دارند و معتقدند او نمیتواند یکپارچگی و انسجام این گروه را تأمین کند و مانع از تجزیه آن شود.