اقتصادیخبر اول

فسادهای چند ده میلیارد دلاری در پروژه‌های سرمایه‌گذاری عراق

رئیس سازمان سرمایه‌گذاری عراق اعلام کرد از مجموعه 2322 پروژه سال گذشته تنها 613 پروژه تکمیل شده است و حدود 1000 پروژه «خیالی» است و وجود خارجی ندارد.

میدل ایست نیوز: «سهی داود نجار»، رئیس سازمان سرمایه‌گذاری عراق اعلام کرد از مجموعه 2322 پروژه سال گذشته تنها 613 پروژه تکمیل شده است و حدود 1000 پروژه «خیالی» است و وجود خارجی ندارد.

نجار افزود که 750 پروژه دیگر مدت زمان زیادی دچار تاخیر شده و پیشرفت قابل ملاحظه‌ای نداشته است.

رئیس سازمان سرمایه‌گذاری عراق اظهار داشت: پس از تصمیم «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق در لغو پروژه‌هایی که از زمان آغاز آن، 3 سال گذشته و پیشرفتی نداشته است، مجوز بیش از یک هزار پروژه لغو شد.

وی پیش‌بینی کرد که لغو بیش از یک هزار پروژه معوقه منجر به بازگشت ده‌ها تریلیون دینار (ده‌ها میلیارد دلار) به خزانه دولت می شود همچنین این اقدام به اعاده هزاران هکتار زمین به سازمان سرمایه‌گذاری خواهد انجامید.

به گفته نجار، ارزش پروژه‌های معوقه به 70 میلیارد دلار می‌رسد همچنین قیمت اراضی اعطا شده برای پروژه‌های خیالی در خوش‌بینانه‌ترین حالت و کم‌ترین رقم به 60 میلیارد دلار می رسد.

وی اظهار داشت:معتقدم این آمار و ارقام به دو برابر رقم اعلام شده می‌رسد اما نخواستیم شوک ایجاد کنیم.

سهى داود نجار، رئیس سازمان سرمایه‌گذاری عراق

نجار سال گذشته به هنگام تغییرات در مناصب دولتی به ریاست سازمان سرمایه‌گذاری عراق رسید، همچنین «سامی الاعرجی»، رئیس پیشین این سازمان به دلیل رسیدن وی به سن بازنشستگی از سمت خود کنار گذاشته شد.

در همین رابطه، «سلیم محمد»، بازرگان و فعال اقتصادی عراق اظهار داشت: کسب مجوز سرمایه‌گذاری یکی از دشوارترین مراحل فعالیت اقتصادی برای سرمایه‌گذاران است حتی از اجرای پروژه دشوارتر است.

محمد در گفت‌وگو با الحره تصریح کرد: از سرمایه‌گذاران و دوستان وی در سال 2013 میلادی خواسته شد برای برگزاری نشستی با مسئولان سازمان سرمایه‌گذاری، 100 هزار دلار پرداخت کنند بدون اینکه حتی قولی برای موافقت با طرح‌شان دریافت کنند.

در این میان، رئیس سازمان سرمایه‌گذاری تاکید کرد: قراردادها و پروژه‌هایی که اجرایی نشده است از طریق فساد دامنگیر در سیستم اداری به افراد متنفذ واگذار شده است به طوری که برخی افراد با وجود داشتن همه شرایط لازم حتی برگه مربوط به سرمایه‌گذاری را مشاهده نمی کنند اما در مقابل افراد ذی نفوذ ظرف چند ساعت، قطعه زمین‌هایی در مناطق ارزنده به دست می آورند.

به گفته نجار، سرمایه‌گذاران موهوم با استفاده از مجوز سرمایه‌گذاری از بانک‌ها وام‌های کلان دریافت می کنند یا اینکه با گرفتن مبالغی از مردم برای مشارکت‌دهی آنها در پروژه‌های اقتصادی پا به فرار می گذارند یا اینکه این افراد زمینی را که از دولت برای اجرای پروژه دریافت کرده‌اند، قطعه قطعه کرده و به فروش می رسانند.

وی با بیان اینکه چندین بار در معرض فشار برای اعطای پروژه‌ها به اشخاص مختلف قرار گرفته اما وی تن به این فشار نداده است، تاکید کرد: مبارزه با فساد آسان نیست و ما هنگامی که تصمیم به مبارزه با فساد گرفتیم، به عواقب آن نیز تا آخر فکر کردیم.

به گزارش سازمان شفافیت بین المللی، عراق از لحاظ فساد اداری یکی از کشورهای بسیار آلوده به حساب می‌آید.

منبع
الحرة

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − سه =

دکمه بازگشت به بالا