اجتماعیخبر اولسرخط خبرها

حماس تعویق انتخابات فلسطین را «انقلاب» خواند

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در ساعت‌های پایانی شب گذشته از تعویق انتخابات پارلمانی که قرار بود 22 مه برگزار شود خبر داد.

میدل ایست نیوز: «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در ساعت‌های پایانی شب گذشته از تعویق انتخابات پارلمانی که قرار بود 22 مه برگزار شود خبر داد.

او گفت که این انتخابات تا زمانی که مشارکت مردم بیت‌المقدس در انتخابات «چه در قالب نامزدها، چه رأی‌دهندگان و چه تبلیغات انتخاباتی» تضمین شود به تعویق می افتد و افزود که این موضوع شامل دو انتخابات دیگر یعنی انتخابات ریاستی و انتخابات سازمان آزادی‌بخش هم می‌شود.

عباس در سخنانی کوتاه در نشست نمایندگان برخی گروه‌های فلسطینی و کمیساریای انتخابات فلسطینی برگزار شد گفت که تلاش‌های بسیاری با همکای جامعه بین‌المللی برای وادار کردن اسرائیل به انجام تعهداتش در قبال بیت‌المقدس انجام داده و افزود که تاکنون اسرائیل همه این درخواست‌ها را رد کرده است.

وی تأکید کرد که از قدس و از حقوق دموکراتیک ساکنان قدس کوتاه نمی آید و افزود که اسرائیل تصمیم گرفته که اعراب قدش را بکشد و ما اجازه چنین کاری را به آن نمی دهیم.

او افزود که برای تقویت وحدت ملی و پایان دادن به دودستگی‌ها و تحقق آشتی ملی و ادامه مقاومت مسالمت‌آمیز ملت فلسطین و تشکیل دولت وحدت ملی و تقویت نهادهای فلسطینی تلاش خواهد کرد.

قرار بود از امروز (جمعه 30 آوریل) تبلیغات انتخاباتی با مشارکت 36 فهرست انتخاباتی آغاز شود.

این تصمیم تشکیلات خودگردان موجب سرخوردگی شدید در میان فلسطینیان شده و نگرانی‌ها از پیامدهای سیاسی و امنیتی و شکل‌گیری تظاهرات را دامن زده است.

«هانی المصری»، نامزد فهرست «الحریه» که مورد حمایت «مروان البرغوثی» و «ناصر القدوه» است گفت که اصلی‌ترین پیامد این تصمیم عدم حضور جهاد اسلامی و حماس در نشست تصمیم‌گیری درباره تعویق انتخابات آشکار شد و افزود که این یعنی فلسطینیان در معرض مرحله تازه‌ای از دودستگی هستند.

او افزود که تشکیلات خودگردان در حال حاضر دچار بحران مشروعیت است و نیاز به برنامه نجات ملی دارد.

«وصفی قبها»، سخنگوی حماس در کرانه باختری، در واکنش به این تصمیم گفت که تشکیلات خودگردان یک تصمیم سرنوشت‌ساز را بدون مشارکت نمایندگان گروه‌های فلسطینی گرفته است.

او گفت که این تصمیم نشان می‌دهد که نیت صادقانه برای مشارکت حماس در انتخابات وجود نداشته است و خواستار تشکیل دولت وحدت ملی شد.

هم‌زمان جنبش حماس با انتشار بیانیه‌ای مسئولیت کامل این تصمیم و پیامدهای آن را متوجه ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین دانست.

در این بیانیه تأکید شده که این تصمیم «انقلاب بر روند مشارکت ملی بوده و نمی‌توان اوضاع ملی و اجماع مردمی را قربانی برنامه‌های یک گروه مشخص کرد».

این بیانیه افزوده که مردم قدس نشان داده‌اند که می‌توانند اراده خود را  بر اشغالگران تحمیل کنند و انتخابات را هم اجرا کنند.

در این بیانیه تأکید شده که حماس شرکت در نشست تصمیم‌گیری درباره تعویق انتخابات را تحریم کرد چون می‌دانست که فتح و تشکیلات خودگردان تصمیم خود را گرفته‌اند و موضوع قدس فقط بهانه است.

حماس از نیروهای سیاسی و مدنی فلسطینی خواست که برای «تعیین نقشه راهی ملی و پایان دادن به تک‌روی در سلطه و تحقق وحدت ملی بر پایه‌های استوار و تمرکز همه تلاش‌ها برای مقاومت دربرابر اشغالگران» همکاری کنند.

منبع
الجزیره

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا