اجتماعیاقتصادیخبر اول

بزرگترین تولیدکنندگان خرمای جهان چه کشورهایی هستند؟

مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در کشورهای عربی و اسلامی به اوج خود می‌رسد و بازار مصرف و صادرات این محصول رشد چشمگیری را تجربه می‌کند.

میدل ایست نیوز: مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در کشورهای عربی و اسلامی به اوج خود می‌رسد و بازار مصرف و صادرات این محصول رشد چشمگیری را تجربه می‌کند.

در همین رابطه، شبکه الجزیره در گزارشی به بررسی آمار و ارقام تولید، صادرات و مصرف خرما در بین مهم‌ترین کشورهای عربی تولیدکننده این محصول پرداخته است.

بازار جهانی خرما

بر اساس آمارهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تولید خرما در مساحتی به وسعت بیش از 1.09 میلیوت متر مکعب در جهان انجام می شود و سالانه بیش از 8.5 میلیون تُن از این محصول کشاورزی تولید می‌شود و تقریبا 5 هزار نوع نخل خرما در سطح جهان وجود دارد.

58.8 درصد کشت خرما در آسیا و 43.4 درصد آن در افریقا است، در این میان، کشورهای عربی 77 درصد تولید جهانی خرما یعنی سالانه 6.6 میلیون تُن تولید این محصول را به خود اختصاص داده‌اند و 160 میلیون نخل در کشورهای عربی وجود دارد.

مصر: رتبه یکم تولید خرما در جهان

مصر سالانه 1.7 میلیون تُن خرما تولید می‌کند و در رتبه یکم تولیدکنندگان این محصول کشاورزی در جهان قرار دارد، این کشور تقریبا 21 درصد تولید جهانی خرما را به خود اختصاص داده است.

اما نکته جالب توجه اینجاست که از 1.7 میلیون تُن خرما تنها 3درصد آن صادر می‌شود لذا مصر در رتبه 12‌ اُم صادرکنندگان خرما قرار دارد که این محصول را به 63 کشور از جمله اندونزی، مراکش، مالزی، بنگلادش و تایلند صادر می کند

در این میان، 15 میلیون نخل خرمای مصر بیشتر در استان‌های الوادی الجدید، اسوان، الجیزه، الشرقیه، البحیره، دمیاط، مطرح و شمال سینا قرار دارد.

عربستان در پی تصاحب جایگاه مصر در تولید خرما

بر اساس گزارش‌های فائو، مصرف خرمای عربستان در ماه مبارک رمضان به 250 هزار تُن می رسد همچنین میزان مصرف این محصول کشاورزی در خلال مراسم حج و عمره نیز افزایش می یابد.

عربستان سالانه 1.5 میلیون تُن خرما تولید می‌کند که دارای 75 نوع متفاوت است لذا این کشور پس از مصر جایگاه دوم بیشترین تولیدکننده جهانی خرما را به خود اختصاص داده و 17درصد تولید جهانی این محصول را در اختیار دارد.

مرکز ملی خرمای عربستان ماه مارس گذشته از افزایش صادرات خرمای این کشور به 215 هزار تُن و به بیش از 107 کشورهای جهان خبر داده بود.

عربستان امیدوار است تا در سال جاری به رتبه یک تولیدکننده خرما در سطح جهان تبدیل شود، بیش از 31 میلیون نخل خرما در مساحتی به وسعت 107 هزار هکتار در این کشور وجود دارد، ریاض و القصیم بیشترین تعداد نخل‌ها را در عربستان دارند.

از معروف‌ترین انواع خرمای عربستان می‌توان به العجوة، الصفاوي، السكري، الصقعي، الخلاص، الحساوي و البرحی اشاره کرد.

میزان مصرف خرمای هر شهروند سعودی در سال 26 کیلوگرم برآورد می شود.

الجزایر: تولیدکننده بهترین انواع خرما

الجزایر سال‌هاست که در 5 جایگاه نخست جهانی تولید خرما قرار داردو خرما یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی این کشور است.

الجزایر 18 میلیون نخل خرما دارد و سالانه 900 هزار تُن از این محصول کشاورزی تولید می کند.

به گفته «الطاهر بولنوار»، رئیس سندیکای تاجران الجزایر اعلام کرده است این کشور تنها 5درصد از تولیدات خرمای خود یعنی 45 هزار تُن را به خصوص به روسیه و فرانسه صادر می کند.

مصرف داخلی خرمای الجزایر در سال به 600 هزار تُن می رسد یعنی تقریبا 80 درصد تولید خرمای این کشور در داخل مصرف می شود.

خرمای دقلة نور، الدقلة البيضاء، حمراوي و تافزوين از بهترین انواع خرمای الجزایر است.

عراق با 17 میلیون نخل خرما در جایگاه چهارم

بر اساس اطلاعات دستگاه مرکزی آمار عراق، این کشور در سال گذشته چیزی در حدود 735 هزار تُن از 17 میلیون نخل، تولید خرما داشته است و رتبه چهارم تولید خرما را در سطح جهان به خود اختصاص داده است.

بر اساس داده‌های رسمی، میانگین صادرات خرمای عراق در سال گذشته به 600 هزار تُن رسید که بیشتر به کشورهای ترکیه، هند، مصر، سوریه، اردن، امارات، چین، بنگلادش، چین و برخی بازارهای اروپایی و امریکایی انجام می شود.

از بهترین انواع خرمای تولیدی عراق می توان به الخستاوي، الخضراوي، الأشرسي، الجمالي، الحلاوي، الساير و المكتوم اشاره کرد.

در ادامه تونس با تولید 345 هزار تُن و عمان با 340 هزار تُن در جایگاه پنجم و ششم تولیدکنندگان بزرگ خرما قرار دارند.

بر اساس آمار سال 2018 میلادی فائو، سهم کشورهای شورای همکاری از تولید جهانی خرما به 21 درصد می‌رسد که عربستان 9.24%، امارات 5.82%، عمان 4.42%، کويت 1.07%، قطر 0.36% و بحرين 0.13% را به خود اختصاص می دهند.

منبع
الجزیره

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا