خبر اولسیاسی

دسیسه های اسرائیل پشت التهابات خاورمیانه

خاورمیانه روزهای ملتهبی را می گذراند. محرک اصلی این التهابات همانند اکثر مواقع، اسرائیل است.

میدل ایست نیوز: مدتی است خاورمیانه روزهای ملتهبی را می گذراند. محرک اصلی این التهابات همانند اکثر مواقع، اسرائیل است. این بار این التهاب در فلسطین شعله ور شد. تحریکی برای مقاصد سیاسی که البته نتوانست بسیاری از مقاصد مسببان صهیونیست آن را محقق کند.

نگاهی به وضعیت خاورمیانه بیندازیم:

  • اسرائیل مدتی است که در ایران شیطنت می کند و توسط عوامل خود اقدام به خرابکاری می کند. خرابکاری در تاسیسات هسته ای نطنز بارزترین آن است.
  • در لبنان، وضعیت کشور به مرحله انفجار رسیده است. دولتی که به رهبری حزب الله تشکیل شده بود با فشارهای اسرائیل به ایالات متحده و متعاقب آن اعمال فشارهای اقتصادی و سیاسی ایالات متحده به حاکمیت لبنان سقوط کرد و اکنون این کشور بر لبه پرتگاه سقوط ایستاده است.
  • در عراق، التهابات اعتراضی از اکتبر 2018 در دوره عادل عبدالمهدی، نخست وزیر سابق آغاز شد که به سقوط دولت او انجامید. شبهات بسیاری نسبت به نفوذ عوامل خارجی برای انحراف اعتراضات و بهره برداری سیاسی از آن گزارش شد. در حال حاضر مدتی است که اعتراضات مردمی در عراق فروکش کرده اما با نزدیک شدن به انتخابات، این عوامل مجددا فعال خواهند شد و تلاش خواهند کرد در روند انتخابات تاثیر بگذارند. این رفتارها می تواند تنش های تازه ای را در عرصه سیاسی عراق موجب شوند.
  • در اردن، حکومت عبدالله دوم، پادشاه این کشور از یک کودتای مرموز جان سالم به در برد. کودتای ناکامی که گفته شد دست های خفیه ای پشت آن بوده که البته یکی از مهمترین آنها اسرائیل است. اردن تا آخرین روز دولت ترامپ با طرح موسوم به معامله قرن مخالف بود و این مساله به هیچ وجه به مذاق اسرائیل خوش نیامد و همواره در محافل غیرعلنی دولت امان را تهدید می کرد.
  • در مصر، اسرائیل در تنش سد النهضه میان مصر، اتیوپی و سودان، اسرائیل رسما کنار اتیوپی ایستاده است تا تنش بر سر این سد روز به روز وخیم تر شود. پرونده ای که رفتارهای ایذایی اسرائیل در آن به خوبی مشاهده می شود.
  • در سوریه هر روز شاهد تحرکات نظامی اسرائیل علیه تمامیت ارضی این کشور هستیم که با وجود این که با تمامی معیارهای بین المللی مغایر است اما هیچ کشوری حاضر نیست تل آویو را بازخواست کند.

به این ترتیب مشاهده می کنیم که اسرائیل برای رسیدن به منافع سیاسی صرفا یک جانبه خود چه مداخلاتی را انجام می دهد و چگونه بر آتش دشمنی ها و اختلافات می دمد. به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران بعد از کنار رفتن دولت دونالد ترامپ که بی محابا حمایتی بی انتها از دولت تندروی نتانیاهو می کرد، و روی کار آمدن دولت جو بایدن که آشکارا از سیاست های دولت سابق فاصله گرفته است، اسرائیل احساس زیان می کند و به این ترتیب با چنین رفتارهایی تلاش دارد همچنان توجه امریکا را به منافعش در خاورمیانه جلب کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا