اجتماعیخبر اول

چالش های کمک مالی سازمان ملل به آسیب دیدگان کرونا در عراق

به گفته کمیساریای حقوق بشر، مبلغ اختصاص یافته به برنامه بین المللی کمتر از 10 درصد نیازها را پوشش می دهد.

میدل ایست نیوز: به نوشته وبگاه ایندیپندنت عربی، دولت عراق از طریق برنامه های سازمان های بین المللی امدادی، پس از کاهش سطح زندگی بخش های زیادی از شهروندان، به ویژه پناهجویان در زمان تسلط گروه تروریستی داعش بر برخی شهرها، علاوه بر کاهش قیمت دینار عراق در پایان سال گذشته، برنامه حمایت از بیشترین بخش های آسیب دیده از همه گیری کرونا را آغاز کرده است.

این اقدام به عنوان بخشی از یک اقدام بین المللی به رهبری هیات اعزامی سازمان ملل متحد در این کشور انجام می شود، برای جمع آوری کمک های مالی بزرگ از کشورهای اهدا کننده با هدف راه اندازی مجموعه ای از برنامه ها برای کاهش سطح فقر در میان پناهجویان، اعم از کسانی که به خانه های خود بازمی گردند یا آنهایی که در اردوگاه های پناهجویان در منطقه اقلیم کردستان باقی مانده اند.

بحران اقتصادی ناشی از انتشار ویروس کرونا و کاهش جهانی قیمت هر بشکه نفت به سطح بی سابقه ای از فقر منجر شده است، به ویژه پس از آنکه هزاران نفر از مردم عراق در سال 2020 شغل خود را از دست دادند.

وزارت برنامه ریزی عراق در ماه ژوئیه گذشته اعلام کرد که درصد فقر در کشور به 31.7 درصد رسیده است، با رشدی در حدود 12 درصد نسبت به سال 2019 و این میزان از سال 2003 تاکنون بی سابقه بوده است.

«خالد بتال»، وزیر برنامه ریزی عراق و «ایرینا ویاکوا سولورانو»، هماهنگ کننده امور بشردوستانه در عراق، از آغاز برنامه پاسخ بشردوستانه در سال 2021 برای کمک به 1.5 ملیون نفر از گروه آسیب پذیر در عراق خبر دادند.

آنها در ادامه به این نکته اشاره کردند که این طرح در تکمیل اقدامات بغداد با هدف کمک به مردم برای بهبودی از بحران هایی که در چند سال اخیر با آنها رو به رو شده اند، به ویژه همه گیری کرونا بوده است.

این برنامه نشان می دهد که 4.1 میلیون عراقی به کمک های بشردوستانه در سال 2021 نیاز دارند، در حالی که تلاش ها برای حمایت از 1.5 میلیون نفر از پناهجویان آسیب پذیرتر متمرکز شده است که در اردوگاه ها و مکان های خارج از آن زندگی می کنند، به جز آنها که بازگشته اند و همچنان با مشکلات بزرگی رو به رو هستند.

ارزش برنامه های بشردوستانه ای که قرار است در این راستا اجرا شود حدود 607.2 میلیون دلار است و کشور عراق و سازمان ملل متحد به دنبال جمع آوری آن از طریق شرکا و سازمان های بین المللی هستند.

پیش نویس بودجه سال 2021 که در 30 دسامبر سال گذشته برای تصویب به مجلس نمایندگان عراق ارائه شد، شامل بودجه مالی برآورد شده در حدود دو تریلیون دینار(1.3 میلیارد دلار) برای کمک به خانواده های کم بضاعت و کاهش درصد فقر بود.

کمیساریای حقوق بشر بر اساس آمارهای وزارت برنامه ریزی عراق در سال 2020، از وجود بیش از 13 میلیون عراقی زیر خط فقر خبر می دهد.

کمیساریای حقوق بشر در ادامه تاکید می کند که مبلغ اختصاص یافته به برنامه بین المللی کمتر از 10 درصد نیازها را پوشش می دهد.

«انس الطائی»، عضو کمیساریای حقوق بشر می گوید معیارهایی که بر اساس آنها گروه های ضعیف تر جامعه در عراق انتخاب شده اند، مشخص نیست، به ویژه که آمارهای وزارت برنامه ریزی در سال 2020 به درصد فقر در کشور اشاره کرده است که به 30 درصد رسیده است و این ارقام به مداخله مستقیم و برنامه های بشردوستانه امدادی فوری نیازمند است.

از سوی دیگر، «عبد الحسن الشمری»، کارشناس مسائل اقتصادی می گوید میزان مبالغ در نظر گرفته شده با توجه به درصد فقر در عراق اندک است.

وی در ادامه می افزاید بهتر است این مبالغ به صورت نقدی پرداخت شود تا گروه های کم بضاعت جامعه به جای مواد غذایی یا هر برنامه دیگر خود نیازهایشان را تعیین کنند.

وی همچنین تاکید می کند ضروری است که سازمان ملل، توزیع این مبالغ را از طریق کارمندانی که با دقت انتخاب شده اند، انجام دهد تا از رسیدن آنها به نیازمندان واقعی اطمینان حاصل شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا