آغاز نخستین عملیات مینروبی در آبهای جنوب عراق
شرکتی عراق و تیمی از غواصان این کشور نخستین عملیات مینروبی در آبهای جنوب این کشور را در راستای تکمیل الزامات پروژه بزرگ بندر فاو آغاز کردند.

میدل ایست نیوز: شرکتی عراق و تیمی از غواصان این کشور نخستین عملیات مینروبی در آبهای جنوب این کشور را در راستای تکمیل الزامات پروژه بزرگ بندر فاو به عنوان مقصد دریایی و تجاری آغاز کردند.
«ظافر محمود»، مسئول واخد مینروبی در وزارت محیطزیست عراق گفت: عملیات مینروبی توسط یک شرکت عراقی و با مشارکت شرکتی عربی و تیمی از غواصان آموزش دیده عراقی و با حمایت اتحادیه اروپا انجام میشود.
محمود افزود: این عملیات برای نخستین بار است که در عراق انجام میشود و طی آن از قایقها و دستگاههای جدید برای مشخص کردن مناطق آلوده به مین استفاده میشود زیرا این منطقه به دلیل سنگینی آب و گلآلود بودن آن با دیگر مناطق متفاوت است.
این مسئول عراقی ادامه داد: پیش از این در خشکی، عملیاتهایی برای پاکسازی مناطق آلوده به مین با حمایت کشورهای خارجی و سازمانهای بینالمللی انجام شده بود اما به دلیل اپیدمی کرونا مدتی متوقف شده بود ولی اکنون وزارت دفاع و کشور با همکاری اتحادیه اروپا، سازمان ملل و امریکا اقداماتی را برای پاکسازی مناطق جنوبی آغاز کردهاند.
سواحل جنوبی عراق یکی از آلودهترین مناطق به مین و پرتابههای جنگی منفجر نشده محسوب میشود که بخشی از آن مربوط به جنگ ایران و عراق، بخشی به جنگ نخست خلیج و قسمتی نیز به حمله امریکا به عراق و بخشی نیز جنگ با داعش باز می گردد.
در همین ارتباط، یک مسئول عراقی در وزارت محیط زیست گفت: طی سه دهه گذشته حدود 18 هزار نفر به دلیل مینها و مواد منفجره جنگی در استانهای جنوبی عراق کشته و یا مصدوم شده اند و ضعف در اعتبارات مالی برای مینروبی در استانهای بصره، میسان، ذی قار و المثنی بر تلاشها برای زدودن این مواد منفجر تاثیر گذاشته است.
«سرهنگ زید البدری»، کارشناس مینروبی و خنثیسازی مواد منفجره در ارتش عراق هم به العربی الجدید گفت: در برخی مناطق به ویژه نزدیک به ایران در استانهای جنوب هنوز هزاران مین و مواد منفجره عمل نکرده وجود دارد و رهایی از این خطر مستلزم کارزاری واقعی و ملی است.
یونیسف پیشتر از جان باختن 35 کودک عراقی و نقص عضو 41 کودک دیگر به دلیل انفجار مین و دیگر مواد منجره طی سال جاری خبر داده بود.