خبر اولسیاسی

انتقادات داخلی، پشیمانی و آشفتگی در گروه های تحریم کننده انتخابات عراق

با توجه به نارضایتی گسترده مردم از عملکرد احزاب سنتی، تحریم انتخابات فرصت تقویت اعتبار گروه‌های مدنی و نوپا را از میان برد و خیلی زود روشن شد که راهبردی غلط بود.

میدل ایست نیوز: نتایج چشمگیری که جنبش نوپای «امتداد» در انتخابات عراق رقم زد و دستیابی‌اش به دست‌کم 13 کرسی در پارلمان در کنار پیروزی چشمگیری بسیاری از چهره‌های مدنی که به صورت مستقل در انتخابات شرکت کرده بودند مجادلات بر سر تحریم انتخابات عراق ازسوی گروه‌های مدنی را افزایش داده است.

مردم عراق و بسیاری از ناظران بر آن اند که با توجه به نارضایتی گسترده مردم از عملکرد احزاب سنتی، تحریم انتخابات فرصت تقویت اعتبار گروه‌های مدنی و نوپا را از میان برد و خیلی زود روشن شد که راهبردی غلط بود.

منابع آگاه خبر دادند که چند ساعت بعد از اعلام نتایج انتخابات، اختلافات شدیدی میان تشکل‌هایی که انتخابات را تحریم کردند رخ داده است. به طور خاص داخل حزب کمونیست عراق که در کنار «البیت الوطنی» و بسیاری از فعالان تظاهرات از جدی‌ترین مدافعان تحریم بود. این گروه‌ها تبلیغات گسترده‌ای برای منصرف کردن مردم از شرکت در انتخابات انجام دادند و حتی با حضور میدانی در خیابان‌ها در این باره تبلیغ کردند.

با این همه پیروزی دست‌کم 30 نماینده جدید از میان افراد مستقل و احزاب نوپای حامی مطالبات تظاهرات کنندگان موجب پشیمانی در میان تحریم‌کنندگان شد.

منابع آگاه گفته‌اند که پس از موفقیت این نمایندگان، سران حزب کمونیست در معرض انتقادات شدید قرارگرفته‌اند و همین باعث شده که حزب کمونیست تا کنون درباره نتایج انتخابات هیچ واکنشی نشان ندهد.

منابعی در جنبش «البیت الوطنی» نیز اختلافاتی مشابه را گزارش کرده‌اند. در برابر، «البیت الوطنی» رفتار خود را چنین توجیه کرده که نمی‌خواسته با جنبش «امتداد» رقابت کند.

«احمد حقی»، از فعالان تظاهرات،  انتخابات را فرصتی مهم می‌داند که این نیروها آن را از دست دادند اما تأکید می‌کند که به جای افسوس خوردن باید این نیروهای نوپا با عملکردی درست موقعیت خود را برای انتخابات بعد تثبیت کنند و وارد سهمیه‌بندی‌های حزبی و فرقه‌ای نشوند.

«عمار النعیمی»، عضو جنبش «نازل آخذ حقی» (آمده‌ام حقم را بگیرم)، تأکید می‌کند که تنها دستاورد تحریم انتخابات پیروزی صدر بود و این ضربه‌ای سخت بر جنبش مدنی عراق برای ساخت حکمت جدید و آغاز اصلاحات در کشور است.

به گفته وی اکثر فعالانی که انتخابات را تحریم کردند هم‌اکنون پشیمان شده‌اند و برخی از آنها این را در شبکه‌های اجتماعی نیز اعلام کردند و این وضعیت موجب آشفتگی شدید در «بیت الوطنی» و حزب کمونیست شده است.

«علی الکرملی»، تحلیلگر سیاسی هم از تحریم انتخابات را «اقدامی اشتباه و حساب‌نشده» می‌داند و تأکید می‌کند که با وجود مشارکت پایین باز هم افراد مستقل و افراد برآمده از تظاهرات رأی قابل توجهی آوردند و اگر مشارکت بالا بود شاهد تغییر چشمگیری شمار کرسی‌ها به نفع نیروهای نوپا و از حساب احزاب سنتی بودیم، ضمن اینکه قانون انتخابات اساسا به نفع احزاب نوپا و نه احزاب سنتی بودیم.

او می‌افزاید که بهانه تحریم‌کنندگان انتخابات، تقلب و سلاح بی ضابطه بود اما دیدیم که در این انتخابات نه خبری از تقلب بود و نه خبری از سلاح بی ضابطه در روند انتخابات.

به گفته الکرملی جریان صدر پایگاه اجتماعی ثابتی دارد که به دستور صدر عمل می‌کنند و این دستور برای آنان اهمیت عقیدتی دارد و با خالی شدن صحنه، آنان پیروز انتخابات شدند.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − هفت =

دکمه بازگشت به بالا