
میدل ایست نیوز: یک مجله امریکایی نوشت تسلیحات نظامی روسیه توجه عربستان را به خود جلب کرده و این کشور به دنبال خرید آن از مسکو است.
مجله «ناشیونال اینترست»، در گزارشی، نوشت: عربستان پیش از این قراردادهایی با روسیه برای خرید برخی از تسلیحات نظامی امضا کرده اما در حال حاضر 5 سلاح روسیه به شکل قابل توجهی، توجه ریاض را به خود جلب کرده است.
سامانه پدافندی اس 400
این مجله در گزارش خود آورده است که ریاض بارها، امکان خرید سامانه پدافندی اس 400 روسیه را بررسی کرده و تا مراحل پایان عقد قرارداد پیش رفته اما این قرارداد منعقد نشده است.
ناشیونال اینترنست نوشته است با وجود اینکه روسیه نیز تمایل به فروش این سامانه پدافندی به عربستان دارد اما ریاض می ترسد همانند ترکیه هدف تحریم های واشنگتن قرار بگیرد.
جنگنده سوخوی 35
به نوشته این مجله، در سال 2017، روسیه پیشنهاد نوسازی ناوگان جنگنده های عربستان از طریق فروش جنگنده سوخوی 35 را داده اما خرید این جنگنده نیز به دلیل نگرانی های ریاض از تحریم های امریکا به نتیجه نرسیده است.
کلاشنیکف AK-103
ریاض همچنین می خواهد تفنگ مدرن روسی “AK” را به صورت محلی تولید کند و در سال 2019، قراردادی با غول صنعت تسلیحات روسی “Rostec” برای تولید مدل “AK-103” در خاک خود منعقد کرد، اما این امر تا امروز محقق نشده است.
موشک انداز TOS-1A
این مجله آمریکایی اعلام کرد که عربستان می خواهد موشک انداز روسی TOS-1A را به صورت محلی تولید کند و در سال 2017 با آژانس اصلی صادرات تسلیحات روسیه قراردادی امضا کرد، اما جزئیات دیگری در مورد اجرای این موضوع اعلام نشد.
موشک هدایت شونده تانک روسی “9M133 Kornet”
این مجله اشاره کرد که عربستان همچنین خواهان تولید موشک هدایت شونده تانک روسی “9M133 Kornet” است و مجوز این کار را در سال 2017 دریافت کرده، اما هنوز تولید آن را آغاز نکرده است.
نکته قابل توجه این است که روسیه به دنبال سوء استفاده از محدودیت های آمریکا بر تسلیحات در خاورمیانه برای گسترش فروش خود است.
دولت جو بایدن، در فوریه، فروش موشک های هدایت شونده به عربستان را برای مدت نامحدودی به حالت تعلیق درآورد، اما در 4 نوامبر، وزارت امور خارجه آمریکا امکان فروش موشک های هوا به هوای میان برد AIM-120C و تجهیزات مرتبط در معامله ای به ارزش 650 میلیون دلار با عربستان را تایید کرد.
طی پنج سال گذشته، عربستان به بزرگترین واردکننده تسلیحات در جهان تبدیل شده و 11 درصد از واردات تسلیحات جهانی را به خود اختصاص داده که 79 درصد آن از ایالات متحده است.