اظهارات سفیر امریکا در بغداد درباره روابط اقتصادی عراق با امریکا و چین و ایران
«متیو تولر» با تأکید بر راهبردی بودن روابط کشورش با عراق، درباره مناسبات اقتصادی امریکا با عراق و دیدگاه واشنگتن درباره روابط عراق با چین و ایران را توضیح داد.

میدل ایست نیوز: سفیر امریکا در بغداد با تأکید بر راهبردی بودن روابط کشورش با عراق، درباره مناسبات اقتصادی امریکا با عراق و دیدگاه واشنگتن درباره روابط عراق با چین و ایران را توضیح داد.
«متیو تولر»، سفیر امریکا در بغداد، در مصاحبه با شبکه عراقی «الرشید» درباره همکاریهای دو کشور در عرصه اصلاحات اقتصادی گفت که برگه سفید اصلاحات اقتصادی که در دولت «مصطفی الکاظمی» ارائه شد کاملا در نهادهای اقتصادی عراق تهیه شده و افزود که امریکا کاملا از اجرای آن حمایت میکند و از پیش از آن نیز نهادهای بینالمللی را به کمک به اقتصاد عراق و بهروزسازی آن تشویق کرده است.
او درباره نقش دولت امریکا در کمک اقتصادی به عراق گفت که دولت بایدن روابط با عراق را بخشی از منافع راهبردی امریکا میداند که باید فراتر از روابط امنیتی در پایههای اقتصادی و فرهنگی و آموزشی شکل بگیرد و تحکیم شود و در این راستا دولت بایدن 450 میلیون دلار برای تقویت ثبات در عراق بهخصوص در بخش برق و خدمات هزینه کرده است.
تولر تأکید کرد که امریکا معتقد است که دولت عراق با جدیت برای حل مشکلات اساسی اقتصادی در این کشور که به مبارزه با فساد و تقویت بخش خصوصی و افزایش فرصتهای شغلی مربوط میشود تلاش میکند.
سفیر امریکا در بغداد تأکید کرد که جدا از بخش نفت و گاز، شرکتهای امریکایی در بخش خدمات حمل و نقل و بهداشت و کشاورزی و هنر در عراق حضور دارند و افزود که مبادلات تجاری عراق و امریکا در سال 2020 که شاهد شیوع گسترده کرونا بود بیش از 3.78 میلیارد دلار بوده است.
او درباره همکاری شرکتهای جنرال الکتریک در عراق گفت که بیش از 60 درصد برق عراق توسط این شرکت تأمین میشود و از پیشرفتهترین شرکتهای جهان در این عرصه است و افزود که بخش بسیاری از آنچه درباره این شرکت مطرح میشود به مسائل مربوط به فساد در عراق مربوط میشود.
تولر درباره خروج نیروهای امریکایی از عراق گفت که این نیروها از سال 2014 به درخواست دولت عراق وارد این کشور شدند و تنها مأموریت آنها جنگ با داعش بود و بعدتر در مشورت با دولت عراق به مرحله پایان حضور رزمی این نیروها در عراق و انتقال کامل نقش آنها به نقش مستشاری و آموزشی رسیدیم.
وی افزود که بایدن در دیدار خود با مصطفی الکاظمی «یک حرف بسیار مهمی زد و آن این بود که امنیت خاورمیانه کاملا مبتنی بر امنیت و ثبات عراق است و این بسیار مهم است» و تأکید کرد که همه کشورهای منطقه و جهان نیز به این موضوع توجه دارند.
تولر درباره نظر امریکا درباره توافق نامه عراق و چین که در دولت «عادل عبدالمهدی» درباره آن توافق شد، گفت که امریکا هیچ وتویی درباره همکاری عراق یا هر کشور دیگری با چین ندارد اما دولت امریکا همواره نسبت به عملکرد شرکتهای چینی و رفتارهای غیر انسانی آنها به لحاظ اقتصادی نگرانی دارد به خصوص که در فعالیت این شرکتها استانداردهای بینالمللی مربوط به شفافیت و پاکدستی رعایت نمیشود و افزود که جدا از این امریکا از گسترش روابط اقتصادی عراق با کشورهای جهان از جمله چین حمایت می کند.
او درباره همکاری اقتصادی عراق با ایران گفت که امریکا درک میکند که عراق با ایران روابط گسترده و عمیق اجتماعی و اقتصاد مشترک دارد و از گسترش این روابط حمایت میکند اما می خواهد که این روابط تأمینکننده منافع هر دو کشور و در چارچوب احترام به حاکمیت هردو باشد.
وی افزود که مشکل امریکا در حمایت دائمی ایران از گروههای مسلحی است که حضورشان باعث تضعیف دولت مرکزی عراق میشود و راه را برای فساد اقتصادی در عراق بازمیکند.