خبر اولسیاسی

آمادگی ایران برای ادامه مذاکرات با عربستان/هشدار ایران به تعیین وابسته نظامی اسرائیل در بحرین

سخنگوی وزارت خارجه ایران با اعلام آمادگی ایران برای ادامه مذاکرات با عربستان، این مساله را در راستای منافع دولت ملت دانست.

میدل ایست نیوز: سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در خصوص روابط ایران و عربستان گفت: آمادگی داریم در صورت تعیین موعد دور آتی، گفت‌وگوها ادامه پیدا کند و اختلافات حل شود که این مساله به نفع دو ملت خواهد بود.

وی در کنفرانس مطبوعاتی این هفته خود درباره ادامه گفت وگوها بین دو کشور افزود: این گفت‌وگو ها نیازمند دستور کار مشخص است. ما نظرات مان را به صورت مکتوب ارائه کردیم و بهتر است که سعودی نیز نظرات خود را به صورت مکتوب ارائه کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره نقض آتش‌بس از سوی عربستان گفت: دولت نجات ملی هنوز اظهار نظری در این خصوص نداشته ولی ایران از آتش‌بس در یمن استقبال می‌کند و این اقدام باید با آغاز گفت‌وگوی یمنی – یمنی کامل شود و باید منتظر ماند.

وی گفت: همواره ائتلاف و عربستان را به رفع محاصره یمن تشویق کردیم و آتش بس باید از طریق تسهیل ورود کمک های بشردوستانه به یمن تکمیل شود.

خطیب زاده تصریح کرد که دولت نجات ملی در یمن بخشی از حاضر و آینده است و هیچ دولتی نمی تواند بخشی از بافت جامعه را حذف کند.

گفتنی است دور پنجم مذاکرات ایران و عربستان که قرار بود در بغداد برگزار شود، همزمان با اعدام شماری از شیعیان در عربستان و حمله موشکی سپاه ایران به اربیل لغو شد.

خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره تعیین وابسته نظامی اسرائیل در ناوگان پنجم امریکا در بحرین نیز گفت: رژیم صهیونیستی هیچ گاه به فکر صلح و ثبات کشورهای منطقه و آرامش مردم منطقه نبوده است. اگر در آینده تحرکاتی را از این جا علیه منافع و امنیتمان شاهد باشیم، پاسخ ما به این تحرکات صرفا یک کلمه خواهد بود و آن دیدن اربیل است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره وضعیت فعلی عراق نیز گفت: سفارت ما در بغداد و مقامات در تهران تلاش کردند روند دموکراتیک در عراق تسریع شود. ما حامی انتقال دموکراتیک قدرت در عراق بودیم و باید تلاش کنیم نهادهای قانونی در عراق تقویت شوند. البته این موضوع کاملا عراقی است. ما به عنوان دوست عراق تلاش کردیم، فقط و فقط با رعایت عدم دخالت و با رعایت تسهیل گری و بی طرفی کمک کنیم. این فرآیند هر چه زودتر حل شود برای عراق و همسایگان آن بهتر خواهد بود.

وی تاکید کرد، گفت‌وگوها با همه طرف های عراقی برای نشستن و گفت‌وگو با همدیگر با جدیت ادامه دارد.

خطیب زاده درباره دخالت کشورهایی نظیر انگلیس و امریکا در روند سیاسی عراق نیز گفت: عراق کشور مستقلی است. صحنه عراق صحنه ای است که هر کشوری تلاش کرده این کشور را اشغال کند یا به تیول خود درآورد، شکست خورده است. مسیر اخراج اشغالگران مدتهاست آغاز شده و من به کشورهای غربی می گویم دوران اشغالگری پایان یافته و دیگر مردم عراق اجازه تکرار آن را نمی دهند.

همچنین بخوانید

تاثیر توقف مذاکرات بین ایران و عربستان بر عراق

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =

دکمه بازگشت به بالا