اجتماعی

آداب و رسوم ماه رمضان در یمن

ماه رمضان در یمن تنها به نظافت خیابان ها و محله ها محدود نمی شود، بلکه تزیین خانه ها با هلال و چراغ های کاغذی و برقی را نیز شامل می شود.

میدل ایست نیوز: به نوشته وبگاه الجزیره، مردم یمن با وجود شرایط سخت اقتصادی و مشکلات ناشی از جنگ که وارد سال هشتم خود شده است از ماه مبارک رمضان در یمن با فضای متنوع شادی و جشن که شامل سرودهای استقبال از ماه مبارک و تزیین خانه ها و محله ها و تمییز کردن آنها می شود، استقبال می کنند.

به گفته «ناصر»، شهروند یمنی، رسم تمیز کردن محله ها و خانه ها و تزیین آنها رسم جدیدی نیست، بلکه رسمی قدیمی است که ساکنین شهر صنعاء و دیگر شهرهای یمن به احترام ماه مبارک رمضان که تمام عبادات در آن تجسم یافته است، انجام می دهند.

استقبال و شادی به مناسبت ورود به ماه مبارک رمضان در یمن تنها به نظافت خیابان ها و محله ها محدود نمی شود، بلکه تزیین خانه ها با هلال و چراغ های کاغذی و برقی را نیز شامل می شود.

به گفته «ام ساره»، شهروند یمنی، در شب های پایانی ماه شعبان، کودکان با خواندن سرودها و آوازهای استقبال از ماه مبارک رمضان در بین خانه ها گردش می کنند.

از سوی دیگر، مغازه داران مایل هستند تا سردر مغازه ها و خیابان های خود را با چراغ ها و تزیینات مختلف تزیین کنند.

«احمد الدبعی»، مغازه دار می گوید: این جشن برای همگان این تصور را ایجاد می کند که فصل اعمال نیک و عبادات با فضایی معنوی آغاز شده است.

وی در ادامه می افزاید این ماه فقط ماه عبادت نیست و برای کاسبان و تاجران فصل خرید هم به شمار می رود که تنها شامل نیازهای ماه مبارک و سفره متنوع ماه رمضان در یمن و تزیینات نمی شود، بلکه شامل خرید وسایل مورد نیاز برای عید فطر از لباس و آجیل و غیره هم می شود.

«عبدالله حسام»، کودک یمنی و دوستانش با حفظ کردن سرودها و آماده کردن چراغ ها با آواز و مراسم استقبال از ماه رمضان، ورود به این ماه مبارک را جشن می گیرند.

به گفته «عبدالهادی العزعزی»، معاون وزارت فرهنگ یمن، استمرار مراسم استقبال از ماه رمضان با وجود شرایط جنگی و شرایط سخت اقتصادی به جایگاه مذهبی بزرگ این ماه نزد مردم یمن باز می گردد.

وی همچنین افزود که کشاورزان در روستاها با کاشت محصولات مورد نیاز سفره ماه مبارک رمضان مانند تربچه و برخی سبزیجات، علاوه بر تزیین مساجد و خرید اثاثیه جدید برای آن به استقبال ماه مبارک رمضان می روند.

العزعزی همچنین به این نکته اشاره کرد که برخی از رسوم در حال از بین رفتن است، از جمله رسم مسحراتی که در گذشته در روستاها و محله ها مردم را از زمان سحر آگاه می کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا